9 Ay Askerlik Hakkında Soru...
-
Tecilin varsa bekle işte hacı :F benim de ocakta bitiyor şansımıza ne düşerse artık :D
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
Tecilin varsa bekle işte hacı :F benim de ocakta bitiyor şansımıza ne düşerse artık :D
-----------------------------Hacı yaşta geçiyo...Çok ince görmeliyim olayı :D
-
KILICH bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------Hacı yaşta geçiyo...Çok ince görmeliyim olayı :D
-----------------------------ocağa kadar belli olur o zaten olacağı yada olmayacağı :F 9 ay diyolar ama askerde 12 ay diyor 9 ay olursa celp dönemleri arasında boşluk oluşacak diye 12 ay istiyo askerde karışık işler gerçi 1 gün bile düşse bana kardır bu saatten sonra
-
sistem ne olacak bilmiyoruz. ancak herkese 9 aya düşerse hukuktaki hemen uygulama ilkesi gereğince 9ayı geçmiş olanlar terhis edilecek.
-
Prometheus bunu yazdı:
sistem ne olacak bilmiyoruz. ancak herkese 9 aya düşerse hukuktaki hemen uygulama ilkesi gereğince 9ayı geçmiş olanlar terhis edilecek.
-----------------------------Hocam inşallah öyledir ama işte güvende olmuyo...Sistemimiz garip :S
-
Bunu daha önce yaşamış bir arkadaşım,
Kazancıymış askerde, bir akşam arkadaşları gelmiş taşak geçmiş olum askerlik 15 aya iniyomuş die (18 aymış o zaman).
Gülmüş eğlenmişler. Öbürgün harbiden düşmüş 15 ay'a. ( Zaten gündemde olduğundan askerler birbiri kandırmaya bayılır bilirsiniz.)
O gecenin sabahı haber geliyor, öbürsü gün 87 günü kaldığı için direkt teskere almış :)
Arkadaşlar, askerlik inerse anında etkiler. Bi önceki tecrübeler bunu gösteriyor.
Birde, 12 ay olma gibi bir durum olacağını sanmam - zira 5 tip askerlik 1 e iniyor. Haliyle, tek düzende tek kural olur. -
hukuk dersinde hoca direk bu örneği vermişti :
"mesela askerdesiniz, askerlik 15 ay diye gittin 9 ay oldu sen 9 ay yaptıysan tezkere alırsın 3 ay yaptıysan 9.ayda tezkere alırsın
ama
sen 15 ay diye gidim 20 ay olursa sen 15. ayda tezkere alırsın
-
KILICH bunu yazdı:
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Hocam inşallah öyledir ama işte güvende olmuyo...Sistemimiz garip :S
-----------------------------hocam herkese 9 ay olacaksa istisnası olamaz. sistem mistem işlemez. hukuk ilkesidir bu. her zaman kişinin faydasına göre işlem yapılır. katil bile olsan senin avantajına göre işler kanunlar. arkadaş yukarda söylemiş mesela, 15 ay diye girersen 20 aya çıakrsa sen yine 15 ay yaparsın. çünkü senin faydan gözetiliyor sürekli.
hiç şüphe bile duymana gerek yok. istediğin hukukçuya sor.
-
Ne oluyorsa olsun artık benim gibi askere gidecek olanlara dert oldu bu mevzu. Kasımın başında çağırdılar aralık ayı yedek subay celbine alırlar inş.
18 aydan 15 aya düşürüldüğünde mahalleden bir abi hemen gelmişti, öyle olabilir buda bakalım bekleyip göreceğiz.
-
g3da bunu yazdı:
Ne oluyorsa olsun artık benim gibi askere gidecek olanlara dert oldu bu mevzu. Kasımın başında çağırdılar aralık ayı yedek subay celbine alırlar inş.
18 aydan 15 aya düşürüldüğünde mahalleden bir abi hemen gelmişti, öyle olabilir buda bakalım bekleyip göreceğiz.
-----------------------------Aynen hocam pis dert oldu...:S napacaz bilmiyorum :S