folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 9 Aylık Askerlikle İlgili

9 Aylık Askerlikle İlgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

aralıkda askere gidecekler şimdiden başvursun (kısa dönem) yoksa 9 ay yapma ihtimali söz konusu sistem otomatik nisana atar dolarsa

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

öyle bi durum olursa senide etkiler hocam

zamanında arkadaş 18 ay gitmişti askere

15 aya düşünce son 3 ay kesildi teskere elinde 3 ay erken gelmişti buda öyle olur

yoksa askerin moral açısından çok kötü bi durum

düşünsene sen şimdi 15 ay askere gittin

senden 1 ay sonra yasa çıktı seni etkilemedi diyelim

ee senden 2 ay sonra askere gelen adam senden 1 önce terhis olcak adalet mi ?

dolayısıyla ilk yazdığım olcak nokta

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

Sky bunu yazdı:
    -----------------------------

Cok ilginc ya gercekten gerekcesi asker acigini kapatmak ve egitimli kisilerden daha uzun sure faydalanmak. Evet adam genetik muhendsi 6 saat nobet tutturarak faydanaliyo adam makina muhendisi izmarit toplayarak cok etkin bicimde faydalaniyolar. 6 ay askerlik yaptim günde ortalama 15 saat yattim. yazık orda bos gecen zamana

ne  garıp bende  15  ay askerlık  yaptım ortalamaya vurursak   3.5-4  saat  fln   uyudum  herhalde 

kontra bisiklet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Askerlik kısalıyo filminin kaçıncı tekrarı ben bile unuttum bnm de yeni bitti sayılır 12 gün önce bitirdim askerliği git kurtul düşnme gerisini düşerse süpriz olur düşmezsa hayal kırıklığı

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

neden sonra büyüdüm

gün geçtikçe yürüdüm

altı yaşı bitirdim

yedinci yaşa girdim

vabe bu müsamere şiirimdi daha dün gibi şaka maka benimde askerliğim geldi gerçi tecil ama harbi duygulandım şimdi

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

45 gün silah eğitimi geri kalanı ust birliği çaf çuf = 9 ay diye okumuştum haberi.

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g3da
    g3da's avatar
    Erkek

aralıkta gidelim en iyisi tamda bizi buldu bu iş ya.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Hükümetten 'tek tip askerlik'e tepki

Genelkurmay'ın iki yıldır üzerinde çalıştığı ve yakın dönemde hayata geçirmeyi planladığı 'tek tip askerlik' uygulaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, asıl çözümün tamamen profesyonel orduya geçmek olduğunu söylüyor. "Bir milyonluk amatör bir ordumuz olmasındansa daha az sayıda profesyonel bir ordu, değişen güvenlik şartlarındaTürkiyeiçin daha mantıklı." diyen Bağış, ilk aşamada bedelli askerliğin mutlaka gerektiğini vurguluyor.

Kısa vadede özellikle Güneydoğu'daterörle mücadelekapsamında görev alacak askerlerin 18 yaşındaki çocukların toplam dört mermi kullanarak üç ayda aldıkları bir eğitim sonrasında hedef tahtası haline gelmelerini doğru bulmadığını vurgulayan Bakan Bağış, "Özellikle Güneydoğu'da terör bölgesinde çalışacak olan askerlerimizin bu konuda alınabilecek en iyi eğitimi almış, en iyi teçhizatla donatılmış ve bu işi bir meslek olarak görüp o formasyona sahip insanlardan oluşması gerekli." diye konuşuyor. Avrupa Birliği uygulamalarından örnekler veren Başmüzakereci, "Bugün AB üyesi 27 ülkenin sadece 7'sinde mecburi askerlik var. Onlarda da vicdanî ret var." hatırlatmasında bulunuyor.

Bedelli askerlik seçeneğinin mutlaka hayata geçirilmesini isteyen Egemen Bağış, buradan elde edilecek kazancın profesyonel ordu için kullanılabileceğini söylüyor. Bağış, "Bedelli askerlik olması gerektiğine inanıyorum. İlk aşamada bedelli olmalı ama uzun vadede tamamen profesyonel bir orduya geçmeliyiz düşüncesindeyim." ifadelerini kullanıyor. Türkiye'de askerlik meselesinin toplumun tamamını memnun etmesi için önce bu terör belasının bitmesi gerektiğini anlatan Başmüzakereci Bağış, "Terör belasının bitmesi için de bizim bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir anayasaya ihtiyacımız var. Bütün vatandaşların, vatandaşı olmaktan onur duydukları bir devlet haline gelmemiz lazım." diyor.

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q3zqin
    q3zqin's avatar
    Erkek

türkiyede askerlik 15 aydan daha aşağiya düşmezçünkü dünya üzerindeki askeri güçü düşer. askerlik gibi var mı ya askere gidince anlarsın :)

* Bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik .. Hayatla erken seviştik üstümüze kaldı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

adamgibi bunu yazdı:

Sky bunu yazdı:

Cok ilginc ya gercekten gerekcesi asker acigini kapatmak ve egitimli kisilerden daha uzun sure faydalanmak. Evet adam genetik muhendsi 6 saat nobet tutturarak faydanaliyo adam makina muhendisi izmarit toplayarak cok etkin bicimde faydalaniyolar. 6 ay askerlik yaptim günde ortalama 15 saat yattim. yazık orda bos gecen zamana

ne  garıp bende  15  ay askerlık  yaptım ortalamaya vurursak   3.5-4  saat  fln   uyudum  herhalde 

gercekten cok garip yaklasik senin askerlik yaptigin surenin 4 katını bende üni egitimine harcadim.

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
Toplam Hit: 7981 Toplam Mesaj: 46