9 Aylık Askerlikle İlgili
-
svs bunu yazdı:
-----------------------------
asker acıgı ne hoca yaw askerler ne yapıyoki sanırsın ülke savasta asker yetmiyo
görüyoz askerligin nasıl bittigini adam agac basında nöbet tutuyo işi gücü izmarit toplamak sıkıntıdan yoldan gecen arabları agactan düsen yaprakları sayıyo nedir askerdir
bencede düşsün askerlik kötü gün vermesin allah bir ömür askerlik yaparız gerekirse ama bu durumda ne gerek var askerlik yüzünden hayatı senelerce ertelemeye ve 15 ay ara vermeye
-----------------------------Herkes için böyle değil işte... Öyle yapan biri yapmasın izmarit toplamk yaprak toplamak değil. Askerlkte bişiler öğrenmek önemli. Ayrıca doğuda yapanlar izmaritmi topluo yaprakmı... Toplamıo .Askerliğini adam gibi yapıyorlar ne şartlar altında. Ben askerliğimi yapmadım ama o dağlarda nasıl durulduğunu biliyorum. Kendi grubunla dağa çıkıp nasıl aç susuz kaldığını nelerin arasında yattğını milletin bir bilsen nese... Askerlik insin herkes yapsın...
-
DeliMermi bunu yazdı:
ben haberi Cine5 de izledim, Pazartesi onaylanacak dedi, bu sefer kesin gibi konuştular, eğer olmasın, Cine5 ve yönetiminin taaa....... Çok küfür ederim valla, imzama bakan anlar :@
cine 5 in stüdyosunu basarım hacı yalansa -
Ben 15 ay yaptım o yüzden askerlik düşmesin herkes 15 ay yapsın diyenler var. aq daha önce de 18 aydı. sende 18 ay yapaydın. millet iyice cins olmuş
-
HolygaN bunu yazdı:
Ben 15 ay yaptım o yüzden askerlik düşmesin herkes 15 ay yapsın diyenler var. aq daha önce de 18 aydı. sende 18 ay yapaydın. millet iyice cins olmuş
-----------------------------benim babam 2 sene yapmış ona haksızlık herkes 2 sene yapsın hacı öyle deme :p
-
eskiden 10 sene de olsa yapılırdı,hiç olmazsa bir amaç vardı,şimdiki amaç birilerinin kıçını toplamak.Kısa dönem rütbelilerin işine gelmiyor, o kadar işi kim yapacak,kim toplayacak kıçlarını...Bunu benim astsubay abim söylüyor,kendisi de bu işin içinde ve illallah demiş durumda.bıkmış vaziyette,bana da kaçabildiğin kadar kaç ertele,artık askerlik yapılmaz diyor.Çünkü vatana değil artık birilerine hizmet ediliyor.Askere laf söyletmeyen arkadaşlarım askerden söve söve geldiler.Askere gitmek artık küfür yemeye gitmek oldu.asker bol bol küfür yiyor...
Ama doğuda işler farklı orada bir amaç var ve herkes işin bilincinde ki oradaki askerler her ne kadar kelle koltukta da yaşasa rahat ve severek askerlik yapıyor,ben de kasım gibi gitmeyi düşünüyorum,inşallah doğuda çatışmaların olduğu sıcak noktalardan birine düşerim,yoksa lanet olsun böyle askerliğe.Adam gibi askerlik yapayım ömür boyu asker olayım bu bana koymaz.
Bir de eskiden askerlik uzun da olsa insan kıtlığı vardı,işsizlik yoktu,dönüşte herkes bi işe giriyodu.Şimdi askerlik bana göre uzun ve insanların zamanı çalınıyor.gidiyorsun sigortadan maaştan 1 yıl zarar.Artık profesyonel orduya geçilmeli,ordumuz çok hantal(bunu bir çok subay ve astsubaydan kendim duydum).
-
6 aylık şefak saydım onun parasını versinler asgari ücretten boşa gecen 6 ay ne olacak benim
neyse başkalarının gecmesin boşuna bali
-
Askerden Geleli 2 ay Oldu Askere Başladıgımdan Düşücekti Ben Çocugu Yollarkende Hala Düşücek Olucak Bence :D Askeriye Mantığı OLmayan :D Yer
-
Dedem 36 ay yaptığını söylemişti oha demiştim :) Neyse ben tecil ettiriyim o zaman 2 sene içinde çıkar inşallah :)
-
ad1s89 bunu yazdı:
Sky bunu yazdı:
@penthos :
15 yasında olan birinden beklenicek cevaplar hos 15 yasinda degilim oraya oyle yazdim dersen daha kötü. Neyse ben askerlik yapitigim donemde kimsenin seve seve nobete gittigini yada gece 3-5 nobetine gitmemek icin 500 takla atan adamlari gördüm he bilmyrm aranizda varmidir gayet isteyerk ve seve seve nobete giden mıntaka yapacak olan veya yapmis olan neyse bu konu boyle uzar gider.
cahillik demissin eşşeklik demissin falan filan neyse ben hic nobet tutmadim umarim sende essek gibi nobet tutmazsin :)
-----------------------------bilgisayarım serviste olduğundan dolayı kardeşimle aynı bilgisayarı kullandığım için yorum yazarken onun hesabının açık olduğunu görmemişim :) 15 değil 21 yaşındayım cahilli eşşeklik muhabbetine gelirsek eğitiminin fazla olması ile askerlikteki mantıksızlıkları yapmamak istemen.. elbette kimse nöbet tutmak istemez tuvalet temizlemek istemez ama gerekçe olarak ben okudum o okumamış gibi gerekçe gösterirsen bende böyle bi tepki veririm ;) ilkokullu liseli yüksek okullu izmarit toplayacak 4 yıllık bitiren toplamayacak niye çünkü vatan millet için çalışacak değil mi
-----------------------------Bu vatan hepimizin artık şu ülkeyi ana baba gibi sevmeniz gerektiginizi anlamanız lazım değilmi. BU ülkeye mimar da lazım mühendis de amele ve çöpçüde izmarit toplayanıda , tabikide okuyan ile okumayanı bir tutamayız ama burası bizim toprağımız
-
Son haber :
< ="http://s.mynet.com.trocache/sharing.js" ="text/"> < ="http://s.mynet.com.tr/g/ls/ls.js?87" ="text/">Genelkurmay'dan polislere kötü haber!
Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ayağının tozuyla polislere kötü haberi verdi; "Hiç bir meslek grubuna ayrıcalık tanınamaz"
Güncelleme:29 Ağustos 2010 16:10Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, hükümete "Hiç bir meslek grubuna askerlik hizmeti konusunda ayrıcalık tanınamaz’’ görüşünü iletti.Gazeteport'un haberine göre; Genelkurmay Başkanlığı, polislere askerlik kolaylığı getiren çalışmaya karşı çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, "Hiç bir meslek grubuna askerlik hizmeti konusunda ayrıcalık tanınamaz’’ görüşünü hükümete iletti.İçişleri Bakanlığı 1111 sayılı Askerlik kanununda bir değişikliğe gidilerek, polislerin 2 aylık temel eğitimin ardından, kalan askerlik süresini polis olarak ve şark illerinde tamamlamasını öngörüyor. Bu süre aynı zamanda polislerin şark hizmetinden de sayılacak. Halen askerliğini yapmayan 35 bin civarında polis bulunuyor."AYRICALIK TANINAMAZ"Askerliğin tek tip olmasına ve herkesin 9 ya da 12 ay olarak askerlik yapmasına sıcak bakan Genelkurmay, 9 aylık süren az olduğu ve 12 ayın daha uygun ve celp dönemlerinde boşluk yaratmayacağını hesapladı. Genelkurmay, polislere ayrıcalık tanınmasına ise karşı çıkıyor. Orgeneral Işık Koşaner de bu konudaki görüşünü ‘’Vatan hizmeti herkes için hak ve ödev olduğuna göre hiç kimseye, hiçbir meslek grubuna ayrıcalık tanınmamalı, bu hizmet hakça ve eşit şartlarda yapılmalıdır. Ülkemizde vatan hizmetine alternatif başka bir hizmet de yoktur ve olmamalıdır’’ diyerek açıkladı.4 TİP ASKERLİK VARHalen üniversite mezunu olmayan yükümlüler 15 ay uzun dönem er olarak askerlik yapıyor. Üniversite mezunları ise 12 ay yedek subay ya da 6 ay kısa dönem er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet ediyor. Yurt dışında yaşayanlar ise 28 günlük dövizli askerlik yapıyor. Bu haktan yararlanabilmek için yurt dışında en az 1.095 gün işçi veya işveren olarak çalışmış olmak gerekiyor. 38 yaşına kadar 5 bin Euro, 38 yaştan sonra da 7 bin 500 Euro ödemek gerekiyor. TSK’da daha önce,yedek subay öğretmenlik, yurt içi bedelli askerlik, kamu kurumlarında çalışarak askerlik gibi sistemler de uygulanmıştı.Kaynak: http://haber.mynet.com/detay/guncel/genelkurmaydan-polislere-kotu-haber/529778?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_7
Anlayacağınız askerlik net olarak 12 ay olur daha az olamaz !