Tokalaşma Adabı
-
Merhaba arkadaşlar,
Bu gece tokalaşmakla ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum.
Sitede çokca genç arkadaş var bende ergen zamanlarımda bir gün abim sık bakayım elini dediğinde anladım tokalaşmayı bilmediğimi orada bana tarif ettiği yöntemi senelerdir kullanırım.
Tabi sonra konferanslarda kitaplarda baya bir şey öğrendim iki üç tanesini söylemek istiyorum.
Çünkü hala 20 li yaşlarında olup tokalaşırken elimle balık sıkarmış hissine kapılıyorum.
Tokalaşmak bildiğiniz üzere sağ elle sıkarak yapılır.
Bu durum eski zamanlarda insanlar karşılaştıklarında birbirlerine silahsızım deme yöntemiydi.
Tokalaşma nasıl yapılır ?
Sallanmadan sağ el karşıya uzatılır ve gelen el ne çok sert nede çok yumuşak ara şiddette sıkılarak karşılık verilerek yapılır.
Hafifte karşıdakinin kollar titretilir.
Burada sıkmak gerçekten önmlidir sadece adamın parmaklarını tutmayın sıkın. Yoksa prikolojik olarak karşıya negatif bir imaj çizersiniz.
Birde sıkarken göz teması kurun sağa sola bakmayın bu sizin özgüvensiz olduğunuz anlamına gelir.
Eğer ilk defa biriyle tokalaşıyorsanız alnına bakın bu normal konuşmadada böyledir eğer yakın biriyse iki gözünün arasına bakmak doğrudur.
Karşıdaki kişinin dudaklarına bakmak cinsel arzunuzu imgeler :D
Sürekli surata dik dik bakmak ciddiyetinizi dalacağınızı yada gözleri kaçırmak özgüvensiz olduğunuzu gösterir bunun arası önemlidir.
edit//
Aklıma yeni geldi. Birde bazı insanlarla tokalaşırken ellerinize bakın elinizi alta almaya çalışır eğer bunu bilinçli yapıyorsa demek istediği Buranın Kralı Benim anladın mı ? dır. Bunu yapan bir arkadaşım vardı. Hep elini uzatırken üstte kapalı uzatırdı malum benim eli aşağıda kapmak için. Bu durumda o eli alttan öyle alın ve düzeltin işte o an da Asıl Kral Benim dersiniz eğer çeviremeyecek kadar direniyorsa - Bu Sadece Siyasette Olur Obama ve Erdoğan da Görebilirsiniz- tokalaştıktan saniyeler sonra diğer elinizi onun elinizin üzerine koyup sonra sırtını sıvazlayın o zaman onu ezmiş olursunuz. Tabi bu son yazdığım genelde siyasette ve uyuz insanlarda olur.
-
İlginç bilgiler hiç bilmiyordun bunları.Demek ki bende tokalaşma özürlüyüm.Çünkü karşı tarafın elini tam olarak avuçlamam.Parmaklarımla elini tutarım ki hep yapıyorum bunu.Ama kardeşim ben doğrusunu öğresemde bakalım karşı taraf biliyor mu bunu ? Ben ne adamlar gördüm elimi verdim amk adam ölümüne sıkıyor.Alacan orda vuracan sopayı ipneye.
-
yaptığım şeylermiş
-
Arada çok büyük makam farkı yoksa elinizi yukardan verin ve kavrayan siz olun..
-
murdery bunu yazdı
yaptığım şeylermiş
-
dirseğini nasıl titretcez ? aşağı yukarı
-
Neden bir insanı ezmek ya da onun üzerinde otorite kurmaya çalışayım ki normal hayatta? Çok kasmaya gerek yok, zira yapmacık olmaya değmez.
-
direk yalarım tokalaşmak neymiş
-
Lotus bunu yazdı
direk yalarım tokalaşmak neymiş
hemşerim değil mi yapar :D seni benim konuya alalım bro =P
-
RootB bunu yazdı
Neden bir insanı ezmek ya da onun üzerinde otorite kurmaya çalışayım ki normal hayatta? Çok kasmaya gerek yok, zira yapmacık olmaya değmez.
Aynen katılıyorum hocam
-
ülkücü tokalaşması