Acer‘In Teknik Servis Sacmalıgı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

klavyeden ötürü yollamıstım laptopu. yollamadan önce aradıgımda cok net bir sekilde sıvı teması olmadıgına emin olmama ragmen, oldugunu söylediler ve 140 liralık fatura cıkardılar.

ayrıca batarya da ölmüstü. bu sabah beni arayan elemana bataryanın durumunu sordum, eger garanti kapsamına girecekse, sadece bataryanın degistirilip klavyeye dokunulmadan cihazın yollanmasını istedim. klavye degisikligini gerceklestirmeden bataryanın kontrol edilmeyecegini, duruma göre onun da kullanıcı hatası olacak gösterilebileceğini söyledi, sinirlendim ama kalabalık oldugu icin uzatmak istemedim.

simdi, bu nasıl bir teknik servis mantıgıdır ki ben o kagıda 2 adet sorunu yazmısım, birisi kullanıcı hatası oldugu icin (ki ona bile süpheliyim su an) onu tamir etmeden digerine bakamayız diyebiliyorlar ?

ben klavye bozuk olmasına ragmen sadece bataryayı raporlayıp yollasaydım, bu sefer garanti kapsamına alıp geri göndereceklerdi öyle mi ?

benim buradan anladıgım, "dur sizi hazır yakalamısken bi sikip öyle gönderelim."

hayatımda ilk defa teknik servise cihaz gönderiyorum, eger bütün firmalar bu mantıkla calısıyorsa yuh diyorum.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

hocam sana hiç acer alma demediler mi?

4 yıl kullandım. ilk 3 yıl sorunsuz kullandım tek arızası olmadı.. pil öldü ama benim hatamdı.. 3 yıl sonunda bilgisayarın anakartında kronik bi hata varmış hemen hemen tüm aynı modellerde oluyormuş.. yandı.. yaptırdım ertesi sene servisten geldiği gün aynı arıza oldu. ben de kaldırdım çöpe attım. Bi daha da almam acer.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

bende gönderdim fanlarda sıkıntı vardı. aradılar klavyede sıvı teması var dedi ben yok dedim o var dedi ben yok kardeşim ellemeyin klavyemi

dedim ellememişler. fanları da yapıp gönderdiler. bende olmadı bi sıkıntı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    redsox
    redsox's avatar
    Erkek

60 batarya + 40 klavye. 100 ver al kendin tak. takamıyosan kargosunu ben karşılayım gönder ben takayım. ite köpeğe muhtaç olma. aver alma pişman olma. tamire gelen makinelerin yüzde 40ı acer diğer yüzde 40ı casper-vestel-grundig grubu

edit:

bunların bu kadar sık arıza yapmalarının nedeni aslında anakartlarıdır. clevo adındaki üreticiden alırlar anakartı gerçi acer son zamanlarda kendi yapıyor ama clevodan pek bi farkı yok. kullandıkları lehimler cok sık ısınıp soğuduğunda çatlıyolar bu da görüntü gelmemesi makinanın start almaması gibi sorunlara yol acabiliyor. ya da anakarta lehimli bios pişini cıkartırken bi anda anakarttaki yol kopabiliyor. tekrardan yol cekilmesi gerekiyor. bişey değil ama işte bu ufak ayrıntılar bu markaları kötü markalar yapıyor. bir de böyle içler acısı servis anlayışları olunca. asus al, toshiba al, lenovo al, dell al. arkana bakma.

redsox tarafından 27/May/14 23:59 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

bir musibet, bin nasihattan iyidir hocam. makinayı geri iste, arkadaşın dediği gibi kendin değiştir daha ucuza gelir hocam. bir dahada,

ACER DEN EVLİYA, SOKMA AVLUYA :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

lenovo laptop aldım z500 , ses problemi vardi gönderdim , yenisinde ekran problemi vardı gönderdim , sorunsuz ürünümü aldım.

garantide ipnelik edenden korkacan aga.

casper , acer , asus.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

abi ne acer alın ne asus alın çok kolpa markalar sadece notebook için demiyorum acer ne aldıysam elimde kaldı full hd monitör aldım ilk çıktığı zamanlar 3.ayda başladı rengarenk çizgi oluşturmaya  arkadaş böyle birşey yok asus notebook aldık çok övülen zamanında kendini kaldıramıyor alet habire donmalar bilmem neler kısacası uzak durun , dell baba dell gerisi hikaye

LaNCeLoT tarafından 28/May/14 00:48 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Bizim bi arkadaşın da acer vardı da, laptopta aşırı ısınmadan dolayı bilekleri koyduğu yerler erimişti :P Gri boyası falan akmış böyle simsiyah bişey olmuştu.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

aynısını bende lenovoda yasadım , klavyede sıvı teması buldular (ki sıvı teması olmuştu) ve batarda sıkıntı yaşıyordum.

klavye için 60tl klavye + 70tl işçilik ücreti istediler tabi istemedim sadece bataryayı değiştirip verdiler

alakasız dip not : özellikle rica ettim garanti kapsamında bari işçilik almayın diye, anakart veya harddiscde olsa yaparız ama klavyede yapamayız dedi.

edit: lenovo sıvı temasının resmini çekip bana mail atmıştı ,ispat olarak acer bunu yaptımı ? yapmadıysa ispat isteyip veremezlerse tüketici heyetine vs basvurmanı tavsiye ederim.Tüketici heyeti seni kendilerinin bildiği bi yere yollayıp aletini kontrol ettiriyor eğer tespitte sıvı temesı çıkmazsa her türlü yaptırımda bulunabilirsin

piradomim tarafından 28/May/14 00:57 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Acer'ın teknik servisi kadar kolpacı, beceriksiz, işten anladığını zannedip hiç bir boktan anlamayan bir ekip daha görmedim ben. Adamlara dedim ki böyle böyle sorunlarım var cihazım bu seri numaram bu faturam garantim var. Adamlar dedi ki garanti belgenizi taratın gönderin bakalım mail adresimize. Gönderdim bu sefer de bana faturanızı da gönderin dediler. Onu da gönderdim. Ardından bana çıkıp bilgisayarınızı İstanbul şu adrese kargolayın 30 iş günü içerisinde geri dönecek merak etmeyin. Dedim ki bu gelen ses fanlar batarya vs. garanti kapsamında olacak mı, bi gelsin bakacağız. Adamların verdiği cevap aynen bu. Dedim ki aynı cihazdan amcamın oğlu da aldı onun ana kartı yandı ve eve kadar gelip aldınız şimdi benden neden kargolamamı istiyorsunuz. O istisna olmuş öyle bir durum söz konusu değil. Anlayacağın gönderseydim 30 iş gnü yani 45 gün bilgisayarsız kalacaktım, üstüne bi de dediğiniz gibi 150 kağıt para isteyeceklerdi yapmadan gönderin desem kim bilir daha kaç gün bekleteceklerdi. Uzak durun bunlardan!

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enver328
    enver328's avatar
    Erkek

Acer bilgisayarlarda çok sorun çıktığını bende gördüm. En basitinden kasa çok kalitesiz ve kısa sürede kırılma, ezilme gibi durumlar oluyor.

Batarya ile ilgili garanti süresini daha kısa tutuyorlar çabuk yıprandığı için.

Biz Elimizi Neye Atsak Kurur Zaten...
Toplam Hit: 3614 Toplam Mesaj: 28