Acer‘In Teknik Servis Sacmalıgı
-
vay arkadas, herkes bir sey yasamıs.
adamdan sonra cagrı merkezini de aradım, bi kadın cıktı, senden yetkili olan kimse onu ver diyorum, bu konularla ilgili daha yetkili birisi yok diyor. bu söyledigin prosedürü yazılı olarak okumak istiyorum diyorum, sacmasapan cevap veriyor.
sınav zamanı olmasa ugrasacagım ama uzatmak istemiyorum simdi. yine de laptopu aldıgımda her türlü sikayetimi ileteyim ben bunlara.
@piradomim
sormamıstım resim isini, bugün onu da sorayım o zaman.
Andrei tarafından 28/May/14 01:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Andrei bunu yazdı
vay arkadas, herkes bir sey yasamıs.
adamdan sonra cagrı merkezini de aradım, bi kadın cıktı, senden yetkili olan kimse onu ver diyorum, bu konularla ilgili daha yetkili birisi yok diyor. bu söyledigin prosedürü yazılı olarak okumak istiyorum diyorum, sacmasapan cevap veriyor.
sınav zamanı olmasa ugrasacagım ama uzatmak istemiyorum simdi. yine de laptopu aldıgımda her türlü sikayetimi ileteyim ben bunlara.
@piradomim
sormamıstım resim isini, bugün onu da sorayım o zaman.
Eger sıvı temesı varsa kesin izi kalır şekildeki bana gelen resimler
http://i.hizliresim.com/oQNLPb.jpg
http://i.hizliresim.com/mlNVjR.jpg
piradomim tarafından 28/May/14 01:18 tarihinde düzenlenmiştir -
fotograflar gözükmedi.
-
Andrei bunu yazdı
fotograflar gözükmedi.
düzelttim hacı
-
Teknik servis konusunda DELL in üzerine tanınmam. Garanti süresi içinde bozulan şarj kablosu için telefonda adamlara şarj kablosu sıkıntılı dedim temassızlık yapıyor dedim ürünün altındaki kodu alıp ev adresimi isteyip kargo ücretini de ödeyip bir gün sonra yeni şarj kablosunu ücretsiz gönderdiler. Telefondaki görüşme de 3-4 dk yı geçmemiştir. Şaştım kaldım o zamandan beri iki laptop değiştirdim ikisi de DELL ve 5-6 yıldır DELL kullanıyorum tek çıkardığı sorun da bu şarj kablosu sorunuydu.
-
abi dell i7 bilgisayar 2300 TL xmarka i7 1800 TL niye dell alayim xmarka alirim
sonra ?
en onemli zamanda bilgisayarin is gormez, teknik servis sac bas yoldurur,
dell nb sarj almiyordu once yeni adaptor gonderdiler kargo ile sorun devam edince telefonda birkac ayar yaptirdi, ana karti arizali degisim olacak dediler 2 gun sonra gelip yerinde anakart degisikligi yapti adamlar.
-
underzero bunu yazdı
abi dell i7 bilgisayar 2300 TL xmarka i7 1800 TL niye dell alayim xmarka alirim
sonra ?
en onemli zamanda bilgisayarin is gormez, teknik servis sac bas yoldurur,
dell nb sarj almiyordu once yeni adaptor gonderdiler kargo ile sorun devam edince telefonda birkac ayar yaptirdi, ana karti arizali degisim olacak dediler 2 gun sonra gelip yerinde anakart degisikligi yapti adamlar.
dediğin çok doğru bende sony teknik servisten çok memnundum, hangi parcayı kontrol din desem anında değişiyorlardı.(cd sürücü - tauch ped - fan -batarya-iki kez- )
ama şimdi ucuz diye lenovo aldım almaz olaydım, malzeme kalitesi 0 mk, fan bozuk diye veriyorum adamlar -fanın içindeki ayrı bi fan var kullanıcı fanı tmizlesin diye- sadece iç fanı çalıstırıp veriyo.2 aylık pc şarj çok az gidiyo diyorum -bi bak yazılımsal mı donanımsal mı ? yok .. - pc de yüklü pil sıfırlayıcısını çalıştırıp yaptık deyip veriyorlar.. la amk onları ben çoktan yaptım
kısaca bi malı alırken fiyattan önce ne olursa olsun teknik servise bakıcan agaa
-
Hiç unutmam ikinci bilgisayarımı casper almıştım 5 yıl önce falandı sanırsam. Aldım eve geldim birkaç hafta kullandım sonra internetten gördüğüm bilgilerle açılışta biosa gireyim birkaç ayarlama yapayım bilgisayar hızlansın derken windows çöktü bir daha açılmadı.
Servise gönderdim (windows vista yüklüydü yanlış hatırlamıyorsam) 50 tl fatura çıkardılar. Bilgisayarı satın alırken yanında verdiğikleri kurtarma dvdsini de istediler saf gibi götürdüm kurtarma dvdsinden geri yükleme yapmaları için 50 tl verdim.
50 tlye o zamanlar bilmem kaç tane bilgisayar oyunu alınıyordu :(
Kısaca acer kullanmadım ama casper tavsiye etmiyorum huylu huyundan vazgeçmez aradan yıllar da geçse casperin servis politikası kaz yolmak.
Casper hakkında daha yazacaklarım var da akşama yazarım, içim yanıyor içim :D
DadasAdam tarafından 28/May/14 12:53 tarihinde düzenlenmiştir -
PanxeR bunu yazdı
lenovo laptop aldım z500 , ses problemi vardi gönderdim , yenisinde ekran problemi vardı gönderdim , sorunsuz ürünümü aldım.
garantide ipnelik edenden korkacan aga.
casper , acer , asus.
asus'un ne ibneliğini gördüm karşim?
-
piradomim bunu yazdı
aynısını bende lenovoda yasadım , klavyede sıvı teması buldular (ki sıvı teması olmuştu) ve batarda sıkıntı yaşıyordum.
klavye için 60tl klavye + 70tl işçilik ücreti istediler tabi istemedim sadece bataryayı değiştirip verdiler
alakasız dip not : özellikle rica ettim garanti kapsamında bari işçilik almayın diye, anakart veya harddiscde olsa yaparız ama klavyede yapamayız dedi.
edit: lenovo sıvı temasının resmini çekip bana mail atmıştı ,ispat olarak acer bunu yaptımı ? yapmadıysa ispat isteyip veremezlerse tüketici heyetine vs basvurmanı tavsiye ederim.Tüketici heyeti seni kendilerinin bildiği bi yere yollayıp aletini kontrol ettiriyor eğer tespitte sıvı temesı çıkmazsa her türlü yaptırımda bulunabilirsin
sıvı temasını nerden anlıyorlar ?
edit : üstte cevabı vermişsin zaten şimdi gördüm
raul tarafından 28/May/14 12:50 tarihinde düzenlenmiştir