Açık Öğretim İşletme Okuyan Bir Kişiye Etkili Kaynak Tavsiyesi
-
Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım açık öğretim işletme bölümünde. Kredili sisteme felan geçmişler bu sene sanırım sistem biraz değişmiş.
Nasıl çalışayım sınavlara diyor sen arkadaşlarına sor dedi bende buraya sorma gereği duydum.
devletin verdiği kitaplardan çalışmak yerine satın alınabilecek veya bir internet sitesi felan gibi bir kaynak veya nasıl bir çalışma sistemi uygulanmalı yardımcı olacak arkadaş varmı
-
Hocam kitapları devlet değil, okul veriyor. Okulun verdiği kitapları her dönem baştan sona okur, bolca soru çözerim. Genel not ortalamam 3.25, iki dönemdir ortalamalarım 3,81 ve 3.60.
O kitaplar zannedildiği kadar kötü değil. Piyasaya oranla iyi bile sayılırlar. Anlatımlar elbette bazı kitaplarda ağır olabiliyor. Bazı kitaplarda roman okur gibi akıcı bir oturuşta çalışılabilirken bazısında iki defa okumak gerekebiliyor.
Bu elbette vakit alıyor. Ortalama 7 ders olduğunu hesaba katarsak, derslerde de ortalama 8 ünite olduğunu düşünürsek ilk dönemde 4'er üniteden 28 üniteye çalışılması lazım. Bir ünite ortalama 20 sayfa tutuyor desek 560 sayfa okumak lazım. Kayıt yenileme ile sınav arasında ortalama 2 ay, ilk sınavla ikinci arasında da 1 ay olduğunu düşünürsek bu kadar sürede o kitaplar rahat rahat okunur.
Ben ek kaynak olarak Murat yayınlarını kullanıyorum. Sırf soruları için ek kaynak alıyorum. Buna ek olarak çıkmış soruları da çözüyorum. Bugüne kadar beni yanıltmadılar. Şöyle bir husus olduğunu unutmamak lazım. Yayınlardaki çözümlü sorular genelde kitaplardaki bölüm sonu soruların ya aynısı ya da değiştirilmişi oluyor. Sınavda 20 sorudan belki 3-4 (20 puan diyelim) tanesi bu sorulardan geliyor.
Başka yayınları hiç denemedim. Kayıt olduğumdan beri Murat kullanıyorum. Başka yayınların mesela özetin özeti şematik anlatımlı zımbırtılarını da gördüm, inceledim. Beş para etmezler. Sadece 30-35 puan tutturmak isteyen kurnazlara yönelik hazırlanmış para tuzakları.
Bu dönem kendi sistemlerini gelitşirdiler. Online kaynakları artırdılar. Böyle devam ederse ek yayına ihtiyaç kalmayacak. Kendi öğrenme bölümünde aldığın derslerin sorularına ulaşabiliyorsun. Onları çözüp bir defa üstün körü okusanız bile bir şeyler yapabilirsiniz. Sadece ek kaynak özetleriyle iş yürümüyor. Yürüse de maksimum 40-50 falan alırsınız.
Austen tarafından 15/Şub/16 11:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Geçen sene bitirmiş biri olaraktan;
. Yardımcı kitap alsın(egem, murat yayınları vb)
. Önceki senelerde çıkmış sorulara kesinlikle baksın. Hata ezberlesin.
. Aöf ün verdiği kitaplara göz gezdirsin. Konu sonundaki özetlere ve sorulara çalışsın.
-
Aöf okuyan birisi olarak aöf cidden kolaydı fakat son 2 yıldır soruları bilerek uzun ve laf dolandırmalı yazıyorlar kafa karışıklığı oluyor. Kitabı komple okuyorsun gidip en alakasız yerden soru çıkarıyor admalar.
-
Hiç gerek yok başka kitaba ben bitirdim bu sene aöf işletme sadece kendi verdikleri kitaba sınavlardan 1.5 ay önceden şöle bi göz atmaya başlıyodum sonra her ünite sonunda 10 tane soru var bide onları çöz 45 üstü banko hatta kimisine sadece ünite sonlarındaki 10 soruyu çözerek girip geçer not almışlığım var ya zaten kitaba şöle bi göz gezdirdiğinde önemli olan yerleri kendin anlıyon önemli yerleri kalın yazmışlar kenardaki ufak tanımlar ufak başlıklar felan o kadar
-
@do_som ^^/ kaçış yok oku`yacak. soru çözecek. not çıkaracak. notlardan konu tekrarı edecek.
-
herkese teşekkürler akşam ileticem söylediklerinizi
saygılar
-
Uzman Kariyer - Egem , Liderden soru çözsün yada KARACAN soru kitapçıkları var sadece soru içerikli onlardan çözsün gerisine bulaşmasın benden tavsiye , ezberle olmuyor soru çözmekle daha rahat oluyor
-
Soru çözmek için aöf ün çıkmışın sorularının bulunduğu aöfcepte uygulamasını kullanabilirsin. Hem ios hem android de var.
-
kız arkadaşım yeni mezun oldu. kitap yüzü açmadan bitirdi :)
kredili sistem ve yeni çan eğrisi olayı işi kolaylaştırdı -
bana göre aöf artık ticarathanedir. Adamlar 0,5 puanla başmışlar ff yi açıma yok bunlar 1 ders için 200 küsür tl vermek adama koyuyor artık. Merak ettiğim konulardan birisi bunların doğru olup olmadığını yani soruların taramada hiç bir hata çıkmadan nasıl işlendiğini. 0,5 puanla kalnırmı. isme zaten 2 paun veriyorlar 10 dersden 9 bb ba gelsin bir tane ff olacak işmi bu şimdi