Adananın Yeni Uygulaması
-
uyanık devlet koyun millet adam o parkı yapmak için senden vergi alıyor senin verginle yaptığı parkı sana parayla satıyor ee ne anladım ben bu öpüşten
ucuzda değil saati 3tl istanbulda
-
aytac duragın arkasından ana avrat sövenler
aytac duragıda mumla arayınca görurum ben =)
-
The_FCN bunu yazdı:
-----------------------------
başımızdakiler değnekcilerin artık sonu geldi değnekcileri kaldırıyoruz dediler
onları kaldırdılar
yasal değnekcileri getirdiler :D
-----------------------------vergi levhası olmadan fuhuş vergi levhası olunca genelev ayrıcana kapısınada polis :|
-
ADANALIYIH amma para bizde:) hacım artık Türkiye ve dünya şartlarında normal bir uygulama dert etmeye gerek yok binmesin arkadaşım herkez arabaya hem milli servet sarfiyatı hem doğaya hemde sinirlerime zarar.. Ayrıca herşeyi devletten beklememek lazım:)
-
arkadaş super demiş yasal değnekçi...arabamı koruyacak mı yok ..bi arkadaşda o parkı yapmak için senden vergi alıyor sonra parkıda parayla satıyor sana..halimiz duman...aytaç gitti yeni gelen simdi kim bilir nası soyacak.aytac doyma noktasına yakındı.yeni gelen adam bomboştur..oda bi doyma noktasına gelsin bakalım..
-
@7-19 hocam yurt dışı ile burayı kıyaslaman cok saçma :s bir defa apartman dikilirken iki seçeneğin vardır! 1.si apartmanın altını otopark yaparsın 2.si iş yeri yaparsın... birinciyi seçersen bir problem yok ama ikinciyi seçersen devlet senin adına otopark yapmak amacıyla para alır... şimdi sorumu iyi oku nerede bu otoparklar? evim cadde üzerinde aracımı koyacak yer yok ne evimin önünde ne de cevresinde arabayla ev arası neredeyse 300 400 metre oluyor gündüzleri bu mesafe daha da uzuyor... avrupada böle bir sistem var mı? ayrıca ingiltere gibi yerlerde şehir merkezine girebilmek için para ödersin! ancak şehir merkezinde ev yoktur banliyö vardır! türkiye de nerde var bu sistem?
@ajan1111 hocam biliyorum böyle bir sistem oluşturdular ancak benden araba aldım diye ot bok kıl tüy için vergi alıyor hatta otopark yaptırmak için bile vergi alıyor! ama sonuca gelince hem otopark yapmıyor hemde arabamdan park için ücret alıyo bu nasıl bir mantık?
@asilkan hacı eğer trafik rahatlatılmak isteniyorsa otopark yaparsın aracını yola koyana basarsın cezayı ama bu şekilde hem trafiği tıkayacak hemde para ödeyecek...
@the_fcn hocam değnekci bizim değnekçimizse haklıdır ;)
@nitrous hocam dunya şartlarındaki trafiği buraya yazarım dudakların ucuklar :D gelişmiş ülkeler ile türkiyenin bulunduğu nokta bir mi :s adamlar her yere otopark yapıyor bunun haricinde park edersen para alıyor ceza kesiyo vs. ayrıca para alıyo dediğiniz yerler şehir merkezleri! şehir merkezlerinde ev var mı hocam? oralarda evler banliyölerde olur! git bak bakalım hangi ülkede evinin önüne aracını koyman için değnekciye para ödüyorsun?
-
aynı muhabbet bizim burdada var Edirnede bazı cadde sokaklar özel şirketlere kiralandı otopark olarak ücretli bunları belediyeler yapıyo yakında yolda yürürken bile para isterlerse şaşırmıycam :S
-
İstanbul'un her sokağı her caddesi otopark artık alışmalısınız, tek şeritlik yol olsa bile her sokak başında bi ispark görevlisi bulunuyor. otopark mafyası bildiğin :)
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
ADANALIYIH amma para bizde:) hacım artık Türkiye ve dünya şartlarında normal bir uygulama dert etmeye gerek yok binmesin arkadaşım herkez arabaya hem milli servet sarfiyatı hem doğaya hemde sinirlerime zarar.. Ayrıca herşeyi devletten beklememek lazım:)
-----------------------------,Hayırdır; kendi başına metro inşa edebilme ve işletebilme gücün var herhalde :) . Yoksa medeni devletlerin neredeyse bir asırdan beri metro çalıştırması gibi toplu taşıma çözümleri varken Adana'nın otobüs ve dolmuşla, Mersin'in üç beş tane b.ktan dolmuşla, mevcudiyetini bulabilmiş toplu sevkiyat çözümlerini savunuyor olamazsın.
Ben bireysel olarak bisikleti tercih ediyorum ve kullanıyorum.
-
Her yerde var o hemen hemen, kahrolasılar yakında hava soluma vergiside alırlar,