Adolf Hitler
-
herseyden önce ne düşüncelerine deginmek nede yaptıklarını tartısmak istiyorum
adolf hitler
o ne özel okullarda okudu nede pahalı elbiseler giydi hatta egitimini tamalayamadı bile her zaman ressam olmak istiyordu babasının baskılarına daha 11 yasında karsı gelip ressam olmayı kafasına koymustu gittdigi realschule de bir sene sınıfta kaldı daha sonra babasını kaybetti maddi sıkıntılar yuzunden okuldan ayrıldı cesitli işlerde işlerde calısmaya basladı kartpostal resimleri yapıp satmaktan insaatda amelilik yapmaya hatta haydar pasa garının yapımında bile calıstı ama hayalini hiç bir zaman bırakmadı yaptıgı resimlerle birlikte ressamlık egitimi almak için gittigi okuldan yeteneksiz diye geri cevrildi viyanın buyusune kapılarak bu sefer mimar olmayı kafasına koymustu ama yine geri cevrildi cunku okulunu yarıda bırakmıstı bir sure sonra annesinide kaybeden hitler bir kız kardesi ile yapayanlız kalmıstı devletin ona bagladıgı yetim aylıgının br bölumunu kardesine gönderiyor insaatlarda calısmaya devam ediyordu o gunleri hitler kavgam kitabında söyle anlatıyor "ya kitap ya yemek alıcak param vardı ve ben cogu kez aç kalmayı tercih ediyordum"aş evlerinde karnını doyurmaya calısan hitler evsizlerin kalması için açılan evlerde kalıyordu.
1.dunya savasının patlak vermesi uzerine hitler hemen alman ordusuna orduya gönullu katılmak istiyorum diye bir dilekce yollar kısa sure sonra cevap gelir hitler artık alman ordusunda dır.bir cok sungu savasına katılır ve siperler arası postacılık görevide yapan hitler cesaret madalyası ile ödullendirilir.savasın sonrlarında inglizlerle girdikleri bir catısmada kullanılan zehirli gaz sonucu kör olma tehlikesi gecirir ve hastanye kaldırlır burda 1 sene tedavi altında kalan hitler iyilestiginde savas coktan bitmiştir artık almanyada milyonlarca işsiz yuz binlerce insan aclıktan ölmus bir o kadarı kadarda ölmek uzeredir bir doların bir milyar mark oldugu herkesin parti acmak için calıstıgı bir ortamda hitler orduda kalır ve geri hizmette görevde bulunur onun artık tek görevi.parti acan grupların konusmalrına katılıp onları orduya bildirmektir.bir gun yine yeni bir partinin söylesine katılan hitler dayanamıyıp kendi fikirlerini anlatan bir konusma yapar.ordunun ona tahsis ettigi baraka bir sure sonra konusma yaptıgı partiden teklif gelir ve....
50 milyon ölü,gaz odaları,toplama kapmları,ss,gestapo,üstün ırk ideolajisi ve onlarca hipnotize eden konusma
Salt nefretin hırsın ve cesaretin vucut bulmus hali
30 yasına kadar hiçbir seyi olmayan bir adam sadece yetneksizlik damgası yemesine neden olan tabloları aclıktan sefalet ve aclık
bir insan nasıl bir halkı yeniden sahlandırp dunyaya kafa tutacak bir hala getirebilir
-
hitlerin milliyetçilik ideolojisi belki çok eleştirildi,hatta naziler aşağılandı... üstün ırk kavramını dünyaya ilk yansıtanda o değildi oysa,ama dünyaya kan kusturması özellikle son yüzyıl içinde en kanlı savaşı başlatması onun her yönden karalanmasına sebep oldu.. fakat kimse farkında değil,1950'li yıllardan sonra onun ideolojileri allanıp -pullanıp direk cephede değil günlük hayatta global pazarda yapılıyor...İsrail,Fransa,Hırvatistan gibi ülkelerde bunu görüyoruz en yakın örnekler olarak...
-
bir insan nasıl bir halkı yeniden sahlandırp dunyaya kafa tutacak bir hala getirebilir
evet dünyaya kafa tutan bir hale gelebilir ve aynı anda bilmem kaç ülke ile savaşanbilr ve sonunda ebesininkini yine tutar. ama üstün alman halkı yine toparlanır yine yine yine
bu adam belki faşistin önden gideni, ama bugün çoğu şeyin aydınlanmasında parmağı var gerek bilim , gerek teknoloji vs
ama şu yazısı çok seviyorum :) sieg heil ,
konu$madan kisa kisa:
"sevgili ustun almanya halki ve diger ezik dunya ulkeleri, bilhassa zavalli dostlarimiz fransizlar, hepiniz alman olimpiyatlarina ho$ geldiniz, ama en cok biz ho$geldik, sevgili alman halki....
...$u icinde bulundugunuz stadyumu, feri$tahiniz gelse, bu kadar kisa zamanda ve bu kadar gorkemli in$a edemezsiniz. duyduk ki dumbuk amerikali dostlarimiz hoover barajini in$a ediyorlar, aferin. siz bizim enerji tesislerimizi kopyalayamayacaginiz icin, anca oyle su akar amerikali bakar diye baraj yaparsiniz. bu arada zencilere de hak vermi$ hukuk vermi$siniz, buraya gondermi$siniz. sagolun cok iyi etmi$siniz, zira ss karargahina da a$ci yamagi ve hademe lazimdi, oh iyi oldu....
...$imdi burada siz yari$acaksiniz, ko$acak ter dokeceksiniz, uluslarin dostlugu adina. siz dost olun, biz de sizi adam gibi yonetelim. buraya geldiniz, cunku karde$ karde$ oynamayi ogrenmeniz lazim. kavga etmemeniz lazim. sonrasinda ustun alman irkina sorun yaratmamaniz lazim. yari$malarda alabileceginiz en buyuk odul, gumu$ madalya icin geldiniz. altin madalyayi nah alirsiniz, alt tabaka irklara vermiyoruz zira altin maltin, ananizin altin veya dolar gunu mu sandiniz burayi, sevgili sporcular?...
...sevgili ustun almanlar ve diger alt tabaka dostlarimiz, zencilere geri donmek isterken, $urada gunduz feneri bir arkada$* var, buraya dogru selam edercesine bir $ey salliyor... <heinrich* o ne lan?> kendisine buradan ben de kolumu uzatip sieg heil diyerek selam veriyorum, ve fakat kendisinin kolu benden daha uzun gibi...ne? o kol degil mi?...olsun varsin, sevgili doktorumuz josef* derhal bu konu ile ilgilenecektir, sevgili alman halki ve ezik diger ulkelerden dostlarim... fakat gercekten de bir koluma bakiyorum, bir arkada$a...fesuphanallah..." -
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------bir insan nasıl bir halkı yeniden sahlandırp dunyaya kafa tutacak bir hala getirebilir
evet dünyaya kafa tutan bir hale gelebilir ve aynı anda bilmem kaç ülke ile savaşanbilr ve sonunda ebesininkini yine tutar. ama üstün alman halkı yine toparlanır yine yine yine
bu adam belki faşistin önden gideni, ama bugün çoğu şeyin aydınlanmasında parmağı var gerek bilim , gerek teknoloji vs
ama şu yazısı çok seviyorum :) sieg heil ,
konu$madan kisa kisa:
"sevgili ustun almanya halki ve diger ezik dunya ulkeleri, bilhassa zavalli dostlarimiz fransizlar, hepiniz alman olimpiyatlarina ho$ geldiniz, ama en cok biz ho$geldik, sevgili alman halki....
...$u icinde bulundugunuz stadyumu, feri$tahiniz gelse, bu kadar kisa zamanda ve bu kadar gorkemli in$a edemezsiniz. duyduk ki dumbuk amerikali dostlarimiz hoover barajini in$a ediyorlar, aferin. siz bizim enerji tesislerimizi kopyalayamayacaginiz icin, anca oyle su akar amerikali bakar diye baraj yaparsiniz. bu arada zencilere de hak vermi$ hukuk vermi$siniz, buraya gondermi$siniz. sagolun cok iyi etmi$siniz, zira ss karargahina da a$ci yamagi ve hademe lazimdi, oh iyi oldu....
...$imdi burada siz yari$acaksiniz, ko$acak ter dokeceksiniz, uluslarin dostlugu adina. siz dost olun, biz de sizi adam gibi yonetelim. buraya geldiniz, cunku karde$ karde$ oynamayi ogrenmeniz lazim. kavga etmemeniz lazim. sonrasinda ustun alman irkina sorun yaratmamaniz lazim. yari$malarda alabileceginiz en buyuk odul, gumu$ madalya icin geldiniz. altin madalyayi nah alirsiniz, alt tabaka irklara vermiyoruz zira altin maltin, ananizin altin veya dolar gunu mu sandiniz burayi, sevgili sporcular?...
...sevgili ustun almanlar ve diger alt tabaka dostlarimiz, zencilere geri donmek isterken, $urada gunduz feneri bir arkada$* var, buraya dogru selam edercesine bir $ey salliyor... * o ne lan?> kendisine buradan ben de kolumu uzatip sieg heil diyerek selam veriyorum, ve fakat kendisinin kolu benden daha uzun gibi...ne? o kol degil mi?...olsun varsin, sevgili doktorumuz josef* derhal bu konu ile ilgilenecektir, sevgili alman halki ve ezik diger ulkelerden dostlarim... fakat gercekten de bir koluma bakiyorum, bir arkada$a...fesuphanallah..."
-----------------------------hitlerin 1939 yılana kadar uyguladıgı politka bir nevi sosyalist bir yaklasımdaydı kald ki hitler nobel barıs ödulune bile aday gösterilmişir savasın resmi baslangıc tarihne kadar hitlerin politikası gizliydi bu yuzden savasın baslangıc tarihinden önce yaptıgı bir cok konusmada ileri boyutlarda diger milletlere hakaret yoktur olanlar sonradan yazılmıs ve yasanmıs gibi gösterilmeye calısılan koca bir yalandır
-
İşte nasyonel sosyalistler ile sosyalistler arasındaki fark bu. Sosyalistler herşey tüm dünya halkları için derken, nasyonel sosyalistler ise benim halkım için demektedir.
-
Tum dunya halkı için iyi şeyler istemek safsatadır. Eğer ortada sınırlar varsa illakı bi yerden sonra onlar için iyi olan, benım için kötü olacaktır. Halkların kardeşliği olacaktır halkların savaşı.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------30 yasına kadar hiçbir seyi olmayan bir adam sadece yetneksizlik damgası yemesine neden olan tabloları aclıktan sefalet ve aclık
-----------------------------buna politika deniliyor (çok yüzlülük) eğer hitabetin kuvvetli ise işadamlarının yanına git, bi partinin alt kadrosundan seni yükseltsinler ve 3. dünya savaşını onlar için çıkar, hitleri destekleyenler wolsvagen, bayern, alman silah tücarlarıydı.... kısacası 2. dünya savaşına NEDEN 2. evrensel PAYLAŞIM savaşı denildiğini düşün. Çünkü emperyalist sistemde tüm savaşlar kişilerin, şirketlerin, dünya üzerinden pay istemesi yüzünden ortaya çıkar,
Öreneğin
Samsung, Asya pazarına ürün satamazsa Çin'e saldırır,
Shell, Irak petrolünden pay alamazsa İŞGAL eder,
Wolsvagen avrupaya Ford yüzünden tank satamazsa, kriz olur. Kriz olursa fazla malı eritmek için ya iç savaş yada sorunun kökeni olan ülkelerle savaş olur ;)
http://nazigercegi.blogcu.com/
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------30 yasına kadar hiçbir seyi olmayan bir adam sadece yetneksizlik damgası yemesine neden olan tabloları aclıktan sefalet ve aclık
-----------------------------buna politika deniliyor (çok yüzlülük) eğer hitabetin kuvvetli ise işadamlarının yanına git, bi partinin alt kadrosundan seni yükseltsinler ve 3. dünya savaşını onlar için çıkar, hitleri destekleyenler wolsvagen, bayern, alman silah tücarlarıydı.... kısacası 2. dünya savaşına NEDEN 2. evrensel PAYLAŞIM savaşı denildiğini düşün. Çünkü emperyalist sistemde tüm savaşlar kişilerin, şirketlerin, dünya üzerinden pay istemesi yüzünden ortaya çıkar,
Öreneğin
Samsung, Asya pazarına ürün satamazsa Çin'e saldırır,
Shell, Irak petrolünden pay alamazsa İŞGAL eder,
Wolsvagen avrupaya Ford yüzünden tank satamazsa, kriz olur. Kriz olursa fazla malı eritmek için ya iç savaş yada sorunun kökeni olan ülkelerle savaş olur ;)
http://nazigercegi.blogcu.com/
-----------------------------bunları konusmak tartısmak için acmadım konuyu senin kadar bende biliyorum benim dikkatimi ceken bir insan ne kadar hısrlı olabilir ne kadar nefret yuklenebilir burda bu adamın yaptıklarını dag bayırda yuruyus yapmak kadar kolay demeye getirmek sacma
-
yakintakip bunu yazdı:
Tum dunya halkı için iyi şeyler istemek safsatadır. Eğer ortada sınırlar varsa illakı bi yerden sonra onlar için iyi olan, benım için kötü olacaktır. Halkların kardeşliği olacaktır halkların savaşı.
insanı o bu diye ayırırsak tabi senin dediğin olur sen yanındakini insan olarak görmedikten sonra tabi savaş olur işin derinine inersek seni yaratan öbürünüde yaratmıştır.diğer milletleri başka tanrı yarattı bunlar bizden deildir mi diyeceğiz dünyada halklar farklı deil hem hepsi işçi memur köylü. -
Senın dediğini yapmamız için insanın varoluş gününe gidip ordan başlamamız lazım bu saatten sonra ımkansız. İnsanlar zaten milletlere ayrılmış.bizler onlar olmus. Araya sınırlar girmiş. Benım için doğru olanlar artık onlar için doğru olmayabilir. Kardeşlik yalan olur
-
doğru eğer doğruysa doğrudur sen o kötü bu kötü dersen o senin doğrun olur we dierleri için yalan.