Adolf Hitler
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk bunu yazdı:
amk Atatürk gibi barışçıl bir lider var...Dünya kabul ediyor biz Türkler ???Yok faşizm yok komünizm..Cumhuriyet var mq Atatürk ün ilkeleri var.Hala saçma işlerle uğraşıyorsunuz.
Biz Türk'lerde bütün insanlar gibi dünyada yaşıyoruz :) , ki sizlerinde kanaat getireceği gibi insanoğlunun düşünce sistemi görecelidir..ve bi noktada yoğunlaşmak veya dogmatik olarak düşünmek gibi saçma bi olayda düşünülemez...dünyada oturmuş kalıplaşmış politik siyasi ve felsefik olgular Türk insanı içinde geçerlidir...bende en az senin gibi Ata'nın kurmuş olduğu cumhuriyet ve hür bi sistemle ilerleyen bi ülkede yaşadığmı gayet iyi biliyorum kendimde gayet laik ve kemalist bi gencim...ama dünyada devamlılığını sürdüren veya zamanında iyi bir düzen oluşturabilmiş fikirleride kullanmak gerekli..sen dediğinin açılımı şudur..Gelişime açılmayalım deneyime açılmayalım farklı fikirlere gerek yok...Fakat şu anki düzen 100 yıl öncesinin düşünce ve kanunlarına göre oturmuştur...kimseye farklı düşünme farklı icraat yapma diye herhangi bi telkinde bulunma gibi bi lüksün yok ne senin ne ülke büyüklerinin nede dünya önde gelenlerinin...Çünkü düşünce özgürdür iyide olsa kötüde olsa engelleyemessin...
-----------------------------fark ettiysen hocam devrimcilik ilkesi yani yenilikçi olmak işte bu 100 sene önceki geri kafalılıkla yaşamamak içindir.
fakat napıyoruz atatürk ün üstünden de siyaset yapmaya başladık.pardon hocam sanırım bana demedin değil mi doğmatik olma diye?
sana yeterince açıkladığımı sanıyorum neden cumhuriyet başkaları değilde cumhuriyet in cevabını yukarıda.
Okumaduysan bilemiyorum fakat doğmatik olmadığımı ve bir nedene bağlı olduğumu görürsün.
Ben dine baktım.Doğmatik olsaydım şu an dine inanabilirdim.Aile içi ilişki yasak.Bakıyorum 3 bucuk milyar insan iki kişiden gelmiş.İşte bu yüzden kurandan soğdum.
Sen bana doğmatik diyorsun.Açıklamarı yaptım sen bana doğmatik diyorsun.Ne yapmam lazım felsefeci mi olmama lazım?Hayvanın ayağı var insanında o zaman insan hayvan.Bunun gibi bir şeyler mi atmam lazım ortaya?
NEdenlerini ykarıda açıkladığım üzere cumhuriyetin en iyi rejim olduğuna inanıyorum.Sen neden komünizm in sorusuna cevap vermeyin bana doğmatik diyorsun.
başka konuda yazmıştım bunun nedeni kesinlikle tartışmak değil çekememe yüzünden karalamaktır.
not: şimdi alınganın biri çıkıp din şöyle demesin onu başka zaman tartışırız şimdi söylediğim farklı durum
sadece alıntı yaptığın yazını okudum diğerlerine bakmadım..cevabımda sadece alıntı yaptığm yazı için ...dogmatik derkende senin şahsına ait bi yorum değil...din'e inanıp inanmamanda ayrı mesele orada mantığını kullanıp doğru olanı seçmişsin bu senin siyasi veya politik bi konu hakkında dogmatik düşünemeyeceğin anlamına gelmez..neyse bu çok farklı ve tefferruat bi konudur..asıl değinmek istediğim nokta herkesin kendi düşünceleri olabilir sana doğru veya yanlış gelebilir ama saygı duymalısın..alıntı yaptığım sana ait olan yazı gerçekten çok kabaca...örneğin benim faşist düşünmem seni ne kadar ilgilendirebilir ki ? benim düşüncemimi değiştiriceksin veya düşüncemi değiştirebilmeyemi kalkışıyosun...? veya X kişisinin komünist olmasınımı eleştriyiyorsun düşüncesini değiştirmeye filan mı kalkışıyorsun...sanırım alıntı yaptığın yazıyı düşünmeden yazdın..çünkü şu anki yazdıkların ile çakışıyor..kendin tekrardan bi kez daha oku istersen.. -
neyi tartışıyorsunuz?
-
16-17li yaslardan bu yana hakkinda hep bilgi topladigim bir simge/obje/onderdir Adolf Hitler ne dusundugunu yada tam olarak neye inandigini kestirmenin guc oldugunu dusunuyorum Tek basina cikip bu dunyayi ben yonetirim dedigini tartistiginizi gordum Osmanlimiz bunu yillarca yapmamismiydi ? tabiki yapdigi herseyi savunmak yersiz ve aptalca olucaktir ama bir nevzede olsa kendi irki/halki icin onune cikan herseyi yok etmeye cabalamis ilk adamda degildir son adamda olmicaktir bugun benzer davranislar icinde olan Amerikan yonetiminden ne farki vardir ? Yapdigi kiyimlar/yikimlar haricinde tam bir deha olarak goruyorum bir halki ayaga kaldirip dunyaya hukmetmeye calismis olmak her yigidin harci degildir ki sunuda eklemekte yarar goruyorum keske sanayilesmesinden azda olsa bisiler kopartmis olsaydik
Umarim yanlis anlasilmam :) -
Konu nerden nereye sıçramış...Konuya dönecek olursak Hitler gerçekten güçlü ve zeki bir adamdır,ve aslında Almanya'nın 1930'lardaki hali bana 2008 yılındaki bi ülkeyi hatırlatıyo ama çıkaramadım şimdi neresi olduğunu(!),ve tekrar dirilmek ve gücümüzü göstermek için onun gibi güçlü ve zeki birine ihtiyacımız var bence...Aslında Atatürk gibi harkulade bi lidere daha çok ihtiyacımız var ama Atatürk gibi bi ödül her ırka nasip olmaz ve Türkler olarak onun gibi bi ödülü bir daha istemek diğer ırklara büyük ayıp olur,ama keşke gelse Ata'm keşke gelebilse... Ve BAAL hocam bence en güçlü his intikamdır ve bizde nefret dolarsak ve bizde nefretimizi kusacak zamanı doğru belirlersek herşey her açıdan güzel olur,ben buna inanıyorum.... 'İşgal altındaki topraklarımız anavatana ateşli protestolarla değil,kılıcın indirdiği zafer darbeleriyle katılabilir'diyorum ve 'yaşasın Nazist düşünce sistemi!