folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ağaçlar Radyasyondan Etkilenir Mi?

Ağaçlar Radyasyondan Etkilenir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

karadenizdeki çay bahçelerinin amkoymuş zamanında hepsini yakmışlar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Üreme metabolizma vs farklarından olabilir ayrıca etkilenmediğini hangi veriye dayanarak söylüyorsun?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/page1_turk.html

All is well
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı

net bir bilimsel cevap bulamadım

ağaçların dış görünüşünden mutasyona uğrayıp uğramadığını anlayamazsın bunu anlamak için o resimdeki ağaçları mikroskop altında incelemek lazım. kimse sana bunun cevabını veremez imkansızı arıyorsun.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Üreme metabolizma vs farklarından olabilir ayrıca etkilenmediğini hangi veriye dayanarak söylüyorsun?

dış görünüşüne bakarak söylüyor ve verilen cevaplar bilimsel gelmemiş arkadaşa :D ağaçların durumunu saptamak için kullandığı yöntem acayip bilimsel halbu ki.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

etkilenmediğini söylemiyorum, resimlere bakarken ağaçlardaki canlılık bana etkilenmedikleri gibi bir izlenim verdi, diğer tüm canlılar ölürken (hamamböceği hariç) ağaçların canlı olmasının nedenini merak ettim haklı olarak.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı

hocam madem şöyle bişey toksik oluşturuyo ve radyasyonu çekiyo,ozaman ağaçlar yakılıp sürekli yeni ağaç dikilerek topraktaki radyasyon çekilebilir yanlışmıyım?

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28863493.asp

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    ArduouS bunu yazdı
    ltcelik bunu yazdı

etkilenmediğini söylemiyorum, resimlere bakarken ağaçlardaki canlılık bana etkilenmedikleri gibi bir izlenim verdi, diğer tüm canlılar ölürken (hamamböceği hariç) ağaçların canlı olmasının nedenini merak ettim haklı olarak.

hamambocekleri de ölebiliyor dostum.Hatta ölup ölmeme sanslarinin karinlarinin aclik/tokluguna da bagli oldugunu biliyor muydun? Karni tok hamam bocekleri,disi ve erkek,daha uzun yasiyor radyasyona maruz kalmis olsa bile,karni ac,radyasyona maruz kalan boceklerden

Ilginc tartismalar oluyor izlemedeyiz.

(Kaynak : The Effect of Radiation on the Longevity of the Cockroach, Periplaneta americana, as Affected by Dose, Age, Sex and Food Intake D. R. A. Wharton and Martha L. Wharton )

cordelian tarafından 21/May/15 21:09 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı

net bir bilimsel cevap bulamadım

http://www2.lbl.gov/abc/wallchart/teachersguide/pdf/Chap15.pdf

http://www.greenfacts.org/en/chernobyl/l-3/3-chernobyl-environment.htm#5p0

http://www.bbc.com/news/science-environment-23619870

""Many of the trees show highly abnormal growth forms reflecting the effects ofmutations and cell death resulting from radiation exposure.""

http://www-pub.iaea.org/mtcd/publications/pdf/pub1239_web.pdf

3.4. Forest environment . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41

3.4.1. Radionuclides in European forests . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41

3.4.2. Dynamics of contamination during the early phase . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42

3.4.3. Long term dynamics of radiocaesium in forests. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43

3.4.4. Uptake into edible products . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

3.4.5. Contamination of wood. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45

3.4.6. Expected future trends . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46

3.4.7. Radiation exposure pathways associated with forests and forest products . . . . . . . . . . . . 46

http://doa.ogm.gov.tr/Documents/dergiler/doa8/d84.pdf

Austen tarafından 21/May/15 21:11 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Gonderdigin resimlerin tarih ve tam yerlerini bilmiyorum ama Red Forest ustunden gidelim, faciadan en cok etkilenen ve hala dunyadaki en radyoaktif yerlerden biri olan bir ormanimiz var, cam yogunluklu bir orman ve radyasyona maruz kaldiktan sonra tum orman kizarip oluyor, agaclari kesip gomuyorlar. Yani yogun radyasyondan bitkiler de tabii ki etkileniyor. Fakat bolgede olay sonrasi radyasyon dagilimi esit degil, hava kosullarina bagli olarak bazi yerler daha cok bazi yerler daha az radyasyona maruz kaliyor, bununla birlikte bitkileri  de radyasyona toleransi degiskenlik gosterdigi icin pek de etkilenmemis ormanlar olmasi cok dogal. Onun disinda uzun vadeli ekolojik etkilerin incelenmesi icin de Red Forest cok uygun bir yer. Hala cok detayli arastirmalar yapilamiyor radyasyondan dolayi ama bu ormandaki biyocesitliligin arttigi gozlenmis, bu pek ongorulebilir bir sey degildi mesela :)) Su anda bu exclusion zonedaki dogal alanlara epey verimli habitatlar olarak bakiliyor.

Birşeyi merak ettim hocam, biz bu ağaçları kesip mangal yapsak ya da yaksak. Dumanından radyasyon kapar mıyız?

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
Toplam Hit: 5948 Toplam Mesaj: 34