Ağaçlar Radyasyondan Etkilenir Mi?
-
Konudan sonra pripyat ilgimi çekti baya, biraz bakayım dedim.
https://www.youtube.com/user/bionerd23/videos
Bu kanal baya hoşuma gitti, ilgili müridlere tavsiye ederim.
-
Etkilenir delikanlı
-
ArduouS bunu yazdıltcelik bunu yazdı
Üreme metabolizma vs farklarından olabilir ayrıca etkilenmediğini hangi veriye dayanarak söylüyorsun?
etkilenmediğini söylemiyorum, resimlere bakarken ağaçlardaki canlılık bana etkilenmedikleri gibi bir izlenim verdi, diğer tüm canlılar ölürken (hamamböceği hariç) ağaçların canlı olmasının nedenini merak ettim haklı olarak.
Tabi ki merak etmekte haklısın yüzde bir milyon yanındayım . fakat beklentilerin haksız. ya da yeterince haklı değil ki devrimsel bilimsel keşifler buna şahittir.. şaşırmadan hayret etmeden bilim olmaz ( dünayanın yuvarlak olması yada ışık hızının gözlemcinin hızından bağımsız olarak hep aynı olması gibi ).. Bilimsel yöntem budur zaten bir deney yapar ve beklenti içine girersin sonucu beklentilerinle karşılaştırısın.. açıklamasını yaparsın. ya da yapamayabilirsin yapamadığın zman tezlerinde bir ynılgı eksiklik olduğunu düşünür ve gözden geçirirsin
Metabolizma ( canlılık faaliyetlerinin hızı ) hızı önemli bir etkendir bitki ile böceğinki ya da memlininki ya da tek hücrelininki farklıdır .. Buna bağlı olarak radyasyonun etkileri ve büyüklüğü değişik boyutlarda ve zamanda ortaya çıkabiliyor.
örneğin yaşlılarda çıkan kanser türlerinin iyileşme oranı gençlerdekine göre yüksek olabiliyor çünkü yaşlılarda metabolizma daha yavaş işliyor.. vs.
Dediğn gibi dediğm gibi muhtemelen ağaçlar daha az etkilenmiş olabilirler ama bu yüzysel bir gözlemMutasyon diye illa frankenştaynın oğlu olacak değiller ya ( gülelim diye yazdım ) vardır belkide biyologlar incelemişlerdir..
ingilizcen vrsa
biological studies on chernobyl flora diye arat yada türkçe arat çernobil florası çalışmaları incelemeleri diye
http://www.livescience.com/44318-chernobyl-trees-barely-decomposed.html
büdüt link
ltcelik tarafından 21/May/15 22:36 tarihinde düzenlenmiştir