folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aikido Mu Wing Tsun Mu?

Aikido Mu Wing Tsun Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

daha önce systema başlığını açan biri olarak :D okul bulamadığımdan  bu bşalığı açıyorum.şu anki fikirlerim wing tsun yönünde ama aikidoyu da beğendim tabi aranızda profesyonel olarak yapanlar var benim ki sadece kahveden  maç izleyen adam  yorumu :D
    hangisi bana daha uygun bilmiyorum açıkçası,siz ikisinin kullanım alanları :D gerekenler (vücut yapısı falan ),etkisi  ve tercih ettiğiniz ve tercih etme nedeninizi yazarsanız benim için karar almamda etkili olacak.çünkü okula yazılıcam ve hangisine karar veremedim : |
    uzun boylu basket oynayan bir vatandaşım : | ama öyle 2 metrelik uzunlardan değilim yani 1.85  falanım,bunlar belki  tavsiye verirken işinize yarar.eyvallah

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    tabii ki wing tsun nam-i diger wing chun.

wing chun spor felan degildir hojam, tamamen dovu$ sanati =) gosteri$ten uzak, kesinlikle sokakta i$ine yarayacak teknikleri ogrenirsin, donen tekme atmak vb.. seyler sokakta i$e yaramaz + zaman kaybidir.

istanbulda ayda 150 ytl'ye wing chun egitimi alabilirsin.

ignotum per ignotius obscurum per obscurantius
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    ha birde wing chun icin kas mas gerekmez, boyda onemsizdir. i$ tamamen teknikte bitiyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    emynz bunu yazdı:
    -----------------------------
    tabii ki wing tsun nam-i diger wing chun.

wing chun spor felan degildir hojam, tamamen dovu$ sanati =) gosteri$ten uzak, kesinlikle sokakta i$ine yarayacak teknikleri ogrenirsin, donen tekme atmak vb.. seyler sokakta i$e yaramaz + zaman kaybidir.

istanbulda ayda 150 ytl'ye wing chun egitimi alabilirsin.
    benim bildiğim aikido da tekme atmak yoktu la :| neysem demek ki yanlş biliyomuşm eyv saolasın,izmirde öğrenicem fikirlerin için tekrar teşekkürler diğer arkadaşlarında fikirlerini bekliyorum
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

:) tahribat a uyaraktan hiçbir zaman verdiğin 2 seçenek arasında konuşma olmaz muhakak çıkınıtlık apıp işi kişesl şova döken olacaktır.

bana çok yapıldı bende yapmak istedim bak bence boxs yap nedenmi nedeni yok ben yapıyorum ve pisliğine burda hava atmak için bunu sana sölüyorum neden amaç seni yönlendirmek değil kendi showumu yapmak :)

ben bir boxorüm ve memnunum:)

aikidoyuda 3 ay kadar yaptım

4 ay da kickbox yapmıştım amma 1 yıldır boxtayım ve devam edicem

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egalix
    egalix's avatar
    Erkek
    ben aikido ile kiyaslamadim tekme olayinda.

bence wing tsuna git hojam, sanatkar olursun :P

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    tercihim bujinkan budo taijutsu :) Çünkü içinde çok etkili bazı aikido teknikleride var(biraz daha etkili hale getirilmis). Wing tsun dersende o çok savunma amaçlıdır ama gereksiz tekniklerde var.Wing tsun yerine jeet kune do tavsiye ederim.Çünkü tamamen sokak dövüşüne göre geliştirilmis.Gereksiz tekniklerden arındırılmıs hasmını direk etkisiz hale getirmeye yönelik bişi.Sokak dövüşü derkende yani bi anda 5-10 kişinin size saldırı durumunda (meydan dayağı,linç vs xD)hepsini halledemeseniz bile kurtulma ihtimaliniz ve bazılarının iş göremez hale sokabiliteniz yükselir.Jiu-Jitsu öğrenmeye çalıs bence.Hatta Brazilian Jiu-Jitsu öğrenebilirsen çünkü uzun boyluyum demissin ve bu spor iyi olabilir sana kanımca.Ama en iyisi Bujinkan Budo Taijutsudur.(Birçok istihbarat örgütü ,özel tim tarafından tercih edilenler arasındadır kung-fu yla beraber)

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı:

:) tahribat a uyaraktan hiçbir zaman verdiğin 2 seçenek arasında konuşma olmaz muhakak çıkınıtlık apıp işi kişesl şova döken olacaktır.

bana çok yapıldı bende yapmak istedim bak bence boxs yap nedenmi nedeni yok ben yapıyorum ve pisliğine burda hava atmak için bunu sana sölüyorum neden amaç seni yönlendirmek değil kendi showumu yapmak :)

abü şimdi yanlış anlamada da boks biraz hayvani geliyo bana : D daha teknik birşeyler tercih nedenim :D kişisel şovun için de teşekkürler tabi :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chinggis
    Chinggis's avatar
    Erkek

Wing Tsun bence . Ben Wing Tsun konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum . Profesyonel olarak eğitim almıyorum fakat kitap ve videolarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum . Bu yaz başlarım sanırım sert ve disiplinli çalışmaya .

Neden Wing Tsun dersen , sokak dövüşüne , dışarıdaki kavgalara en uygun Wing Tsun . Zaten bu sporu bulan iki kadın . Gücün pek bir önemi yok . Önemli olan hızlı düşünmek , hızlı karar vermek , hızlı uygulamak . Karşındakine bir yumruk çakıp indirmek değil mesele Wing Tsun'da , art arda ve hızlıca attığınız yumruklarla karşınızdakini sersemletebilir , isterseniz kavgaya devam edebilir , isterseniz de ayaklarınız kıçınıza vura vura kaçabilirsiniz .

Wing Tsun derseniz , size tek isim söylerim . Emin Boztepe . Merak eden google'a "ebmas" yazabilir veya YouTube'dan videolarını izleyebilir . Yedi yüze yakın maçı var ve yenilgisiz . Bir gün birinden dayak yersem , bunun Emin Boztepe olmasını isterim . :)

Aikido da mükemmel . Ama ustalaşmak şart . Yani bir-iki yıl gideyim , ortalığı dağıtırım bir spor değil :) Temel prensip karşıdakinin gücünü karşıdakine iade etmek . 

Dediğim gibi , sokak kavgalarıyla çok haşır neşirseniz , Wing Tsun en iyisidir .

Forumda benden daha bilgili arkadaşlar var , biliyorum . Onlar zaten mesaj atarlar buraya :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    AntiOksidan bunu yazdı:
    patates bunu yazdı:

abü şimdi yanlış anlamada da boks biraz hayvani geliyo bana : D daha teknik birşeyler tercih nedenim :D kişisel şovun için de teşekkürler tabi :D
    :) reca ederim bu dğer dediğin olayı bilmiyorum ama aikido havalıdır fakat çok egzersiz yapman gerek işi reflexe dökmen gerek

birde bak www.uzmantv.com a gir ordan spor bölümünden ara aikido hocası var o anlatıyor birşeyler genel bilgi olur sana

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebter
    ebter's avatar
    Erkek
    hocam tercihin aikido olursa uzun yıllarını wermen gerekir 1-2 sene gidiyim kol bacak kıriim diye bir olay mümkün değil.

//www.radyosu.org\\//Gerçek Yeraltı\\
Toplam Hit: 16490 Toplam Mesaj: 50