Aikido Mu Wing Tsun Mu?
-
hacı sen boswer onları sen git kick box a basla.
drek abi kavga mevzusuna girion.tekme yumruk allah ne verdiyse.ilk 1 ay eben z.kilir ama bi kaptırdınmı warya ilk aydan sonra beton gibi oluyon. dayak yemek işlemiyo sana.ustune dayak yemeden duramıon.anlıcaın dayak yiyerek öğrenion olayı. hani paramla dayak mı yicem diceksen bastan soylim kick box için az bi yürek olması lazım. tavsiyem hiç kacırma derim.ben yaptıım sıralar cok memnundum.sadece sınava hazırlanıom bu yıl sınavdan sonra devam etcem.
-
konu uplıcak ama olsun :) bende bugun basladım wing tsun zaten wing tsun spor değildir dövüş sanatıdır.Felsefesi en iyi savunma saldırıdır diye yola çıkmaşlardır valla bizim hocamız iyi fransadan gelmiş orda kursları varmıs ozel harekat timlerine dersler vermiş falan ilk biraz yorulsamda gayet iyiydi.tavsiye ederim.sorunuz olursa da cevaplarım
-
4sene egitimini almış biri olarak kesinlikle wing tsun derim hatta kesin kes aikido ne ya :P sopa mı arıycam sokakta :P dermişim tabi her sporun kendine ayrı güzellikleri var bakın spor diyorum :) dövüş demiyorum.
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
4sene egitimini almış biri olarak kesinlikle wing tsun derim hatta kesin kes aikido ne ya :P sopa mı arıycam sokakta :P dermişim tabi her sporun kendine ayrı güzellikleri var bakın spor diyorum :) dövüş demiyorum.
-----------------------------4 sene naptın abicim sen ya :) nerede gittin...
-
Arkadaşım ben aikidoya gittim 1 yıl kadar işe yaradı ama o na devam etmelisin wing tsun hakkın da bir bilgim yok aikido savun ma sanatıdır bıçaklı,sopalı ve guruplara karşı koymak için bazı tmel hareketleri var çok az fiziğe bakar vede bazı drumlarda tekme atıyon
-
wing tsun sokak dövüşüdür aslında saldırı sanatıdır.
bıçaklı sopalı eğitimleri var 1 kaç şey öğrendik bakalım :) baya zevkli
eğer devam edersem bizi aikoducularla k.boxcularlada karşılaştıracaklar :)) -
EmQceR bunu yazdı:
-----------------------------fivestar bunu yazdı:
-----------------------------4 sene naptın abicim sen ya :) nerede gittin...
2sene sifu erdal hoca calıştırdı 2sene de ordu da calıştım özel hocam vardı :) 4sene -
Hocam karar senin hangisine gidersin git ama wing tsun ı kesinlikle öneririm.
Wing tsun savunma değil dövüş sanatıdır. Kural yoktur. Yukarıdada bir arkadaşında dediği gibi wing tsun da ilerlediğinizde teknikler sizin refleksiniz haline dönüşecektir. Ayrıca tehlikeli bir dövüş sanatıdır. Bir kaç harekette bir insanın nefesini kesebilir, damarını patlatabilirsin, veya göğüs kafesini kırarsın (ama bunları Türkiye de öğretmezler) Bruce Lee nin yaptığı wing tsun dır. Bruce Lee bu sanatı en iyi hocalardan olan Yip Man den öğrenmiştir. Ayrıca neredeyse her okulda wing tsun için yapılmış özel bir mekanizma bulunur. Bundan bir tane alıp/yapıp evde çalışabilirsin. Gerçekten çok yararlı olur. Wing tsun da 5. yıllık eğitimden sonra silahlı eğtimlere geçiliyor. Bunlardan korunmayı ve aletleri pasif bırakmayı öğreniyorsunuz. Çok sevdiğim bir abi 6 yıldır yapıyor. Bir kaç hareket göstermişti. Bende ondan sonra evde çalışmaya karar verdim. E-booklardan falan sürekli çalışıyorum. Kurtulma hareketleri çok güzel gerçekten. Birisi sizi kavgada tuttuğunda boyundan, arkadan veya kollardan çok kolay şekilde kurtulabiliyorsunuz ayrıca karşı tarafa zarar da veriyorsunuz. Bende bu yaz başlamak istiyorum ama hiç vaktim yok:(
-
bilgiler için saol ama bizim fransadan gelen hocamız oğretiyor.eli cok sert abi ordaki arkadaslara gostermek için beni çağırdı yanına dedi simdi kolu kokten kırma hareketi yapıcaz falan abi yaptı çıt etti resmen direk yere vurdum sonra bi sey daha yaptı orta çık etti falan 3 gundur ağrıyor :)... hocamız dio du tek kural var oda kural yok diye çünkü sokakta kural yoktur diodu.her an her yerde kaç kişiyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz diyordu.
Birde Emin Boztepe de diye hoca varmıs youtube da falan videolarını izledim Türkiye'ye ilk getiren oymuş falan ben bunu bi dizi de oynarken gormustum yanılmıyorsam pusatta oynuyordu Emin Boztepe. -
hiç biri a.k
kesinlikle close combat.