Aikido Mu Wing Tsun Mu?
-
WT sabr gerektiren bir spor/sanatdir.
Sokakta kendinizi az cok savunabilmeniz icin, en az bir yil yogun bir sekilde calismak gerekiyor.Dersler genellikle refleks üzerine kurulu, ve her yapida insan icin uygun. Ister 2m ol ister 1.50m.
Emin Boztepe bildigim kadariyla dünyanin en iyi dövüscüsü. Yani 1. sira. Amerika'da gizli ajanlara egitim verdigini okumustum.
Bir videoda Bruce Lee'nin meshur one inch punch (vurus) vardi, tek gumrukla adami yikiyordu, Emin Boztepe'de aynisini gayet iyi yapiyor.Türkiye'de aylik WT ne kadar?
-
Wing Tsun hakkında çok güzel şeyler yazılmış bide internetteki videolarda çok hoşuma gitti. o yüzden hiç aklımda yoktu ama bende gitmeye karar verdim. inşallah başarılı olurum.
-
birader bi de turk dovus sanati vardi.....adi sayoka.....ben guzel bi olay diye biliyorum ama isin asli alakam yok.....sayoka>savascinin yolu ve kani
-
Ya hacı sizin spordan anladığınız ne ya :|
gidicem teknik öüğrenicem adamın amına koyucam bumu spor? feyir piley kim o zaman :D
Uzun lafın kısası sjktr edin bunları baskete devam :d
-
hocam bence wing ming e gitme ben videolarını izledim hocalar tekme tokat dalıo :D hemde acımadan bir iki tekrardan sonra adamda acıma yok :D bence boşver sora öğrenemen hem paraya hemm zamana hem vücuda yazık olur :D ama pis vuruolar ha aynısı aikido da için hapkido öğren eğer ayakta iyisen tekvando öğren ne bilim kendini öğren :D ama bunların hepsi çok pis haaa canın acır sora
-
G-Turk bunu yazdı:
-----------------------------Türkiye'de aylik WT ne kadar?
-----------------------------
bildiğim kadarıyla büyükler 100 YTL bizim okuldaki hocamı tavsiye etmişti o şekilde gidiyoruz sanırım 50 veya 60 olıcak 60 dedi ama 50 ye düsürürüz inş. -
Fiyat iyi gibi.
Bu arada AntiKiller sen herhalde hic Muay Thai antremanlarina gitmedin, adamlar bacaklarini agac tarzi birseye vuruyor sinirler ölsün diye.
-
AntiOksidan bunu yazdı:
-----------------------------daha önce systema başlığını açan biri olarak :D okul bulamadığımdan bu bşalığı açıyorum.şu anki fikirlerim wing tsun yönünde ama aikidoyu da beğendim tabi aranızda profesyonel olarak yapanlar var benim ki sadece kahveden maç izleyen adam yorumu :D
hangisi bana daha uygun bilmiyorum açıkçası,siz ikisinin kullanım alanları :D gerekenler (vücut yapısı falan ),etkisi ve tercih ettiğiniz ve tercih etme nedeninizi yazarsanız benim için karar almamda etkili olacak.çünkü okula yazılıcam ve hangisine karar veremedim : |
uzun boylu basket oynayan bir vatandaşım : | ama öyle 2 metrelik uzunlardan değilim yani 1.85 falanım,bunlar belki tavsiye verirken işinize yarar.eyvallah
-----------------------------Wing tsun ile ilgileniyorsan aşağıdaki linkteki 2008 yapımı IPMAn (burce lee) nin ustası filmini izlemeni tavsiye ederim benimde ilgimi çekmeye başladı
http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=80512
-
Balıklama dalıcakmış gibi olacak ama sen ikisini de boşver ikisini de barındıran gibi görünen ama çok aykırı bir spor yap.
Whu Shu yap aikido ve wing tsun'a gerek kalmaz.
Ben kick box yaptım 2 sene aynı salonda whu shu da veriliyordu ama benim vücup yapısı uygun değil ona hemde çok odaklanıp çok kasmak gerekiyor.
Aylığı 1sene önce 40liraydı şimdi ne olmuştur bilmiyorum.