Akbank Tam Olarak Nasıl Soyuluyor?
-
Bir dönem Axess kart alanlara ücretsiz puan hediyesi var diye başvurmuştum. Başvurum "sim kartınız değiştiği için yapılamıyor" denilerek red edilmişti. :D Lan olm daha müşterin bile olmamışım ki zaten ? Allah koruyor işte.
-
Akbank ın 2 gün internet sisteminin kapalı kaldığı dönem db2 veritabanını yönetemeyen bir adama db2 emanet etmeleri sebebiyle idi. Şu anki durum ya sosyal mühendislik dir ya da telefon a yüklenen virüslü uygulama sebebiyledir diye tahmin ediyorum. Sosyal mühendislik ve virüste de ortak bir nokta var banka müşteri bilgilerini bilmeleri. Ya Akbank dan sızdı ya da millet kendi kendini bedava peynir edasıyla harcattı.
Virüs olayınında teknik olarak incelemek lazım ios değildir sanırım ama android de bu kadar rahat SMS e veya mobil onay verilerine başka uygulamaların erişmesi diğer uygulamalarda sorun yaşayabileceğimizin Göstergesi
-
Hepimiz az çok dijitalin içindeyiz sorduğumuz soruları önce bir düşünelim arkadaşlar.
Konu sosyal mühendislik ve inattv gibi apk ları indirmeye devam etsinler bak daha neler yaşayacaklar donlarına kadar alınacak. Ama üzülmüyorum dijital okuryazarlığınızı artırmalısınız dediğimde o ne yaaa yeni nesil öğrensin ben yapamam diyene hiç üzülmüyorum beter olsunlar.
Peki neden Akbank sorusunu sormanıza şaşırıyorum arkadaş 100 müşterili bir bankayı mı hedef seçersin 2Milyon müşterili bankayı mı seçersin. He şu da var bankanın süreçlerini iyi analiz eder ben buradan şu sosyal mühendislikle amelelerin paralarına konarım çıkarımlarını atıyorum akbank mobil uygulamasından yaparsın. fakeini oluşturur keriz silkelersin.ç burada ne bankanın bir suçu var hattta saldırganın bile suçu yok bana sorarsan. Sen s.kin dışarda geziyorsun makasla kestiklerinde ah canım yandı diyorsun.
Kurumsalda böyle büyük yapılarda çalışanlar zaten bu işlerin öyle kolay olmayacağını bilirler. evet teknik hatalar sorunlar elbet olur lakin bu öyle 14k şundan çarpayım 30k bundan çarpayımla olmaz.
Akbank ın adı çıktı 2 sene önceki kesintiden dolayı. Kaldı ki malum ülkemizde böyle sıkıntılar yaşanmalı ki sistemler, insanlar kendini geliştirsin. Yoksa koy götüne sistem çalışıyor dokunma kafasında herkes emeklilik bekliyor. arge sıfır ülkede. Bu açıdan bakınca da zaten sistemlerin paylaması oldukça normal ve gerekli bence.
-
A ve K harfleriyle başlıyor o yüzden oluyor olabilir.
-
garga bunu yazdı
A ve K harfleriyle başlıyor o yüzden oluyor olabilir.
:):)
-
-
rteye sabancı haracını vermediği için karalama yapıyorlar olaybundan ibaret bütün videolardaki anlatılanlar saçmalık telefon dolandırıcıları öyle profesyonelki parası gidenlerde böyle bir yol buluyor bankayı kötülüyor sen salaksan banka napsın. ama asıl bu karalama tib farenin basından cıkıyordur eminim..
-
Akbank mı? Aman aman uzak dursun. Yakın zamanda kendilerine sövdüre sövdüre bi hal ettiler beni. Maaşımı oradan aldığım için katlanmak zorunda kalıyorum. Sistemsizlikleri arşa çıkmış artık. Tez zamanda ters dönerler inş.
-
telefona yüklenen uygulama kaynaklıdır. kendimizi kollayıp her işi her telefondan pc den yapmamayı öğrenmeliyiz.
-
Benim duyduğum çok iyi bir bilişim ekibini düşük maaş nedeniyle elden kaçırıyorlar gelenler muhtemelen beceriksiz yahut dolandırıcı olduğundan ötürü bu problemler ortaya çıkıyor.
Ben hesabımı kapattım ama Jüzdan üzerinden kredi alayım derken bile arayıp teyit istemişlerdi direkt kredi çekememiştim.