folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Akbank Tam Olarak Nasıl Soyuluyor?

Akbank Tam Olarak Nasıl Soyuluyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Asıl soruya cevap gelmemiş...

Mesala, normalde 150K ne onay vermeyen banka gece 4 de 350K ne nasıl onay veriyor ?

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

Mesala, normalde 150K ne onay vermeyen banka gece 4 de 350K ne nasıl onay veriyor ?

Şubeler için konuşuyorum puanı yetmeyen müşteriye banka müdürü onay verirse kredi çıkıyor. Yani bundan yola çıkarak içeride köstebek var diyebiliriz.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

Şubeler için konuşuyorum puanı yetmeyen müşteriye banka müdürü onay verirse kredi çıkıyor. Yani bundan yola çıkarak içeride köstebek var diyebiliriz.

Eyvallah hocam.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Benim tahminim web servislerinde bulunan zaafiyet yüzünden. Eski çalışan yada danışman da olabilir.

Saldırgan Web servisi tetikleyerek habersiz kredi basvuru, sms onay vb yapabilir diye düşünüyorum.

Logu felan vardır neden önlem alınmıyor orayı anlamıyorum. Prestij sarsmak istemiyorlar heralde.. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek

2008 yılıydı sanırım, banka kartını kullanmadığım halde Akbank hedabımdan para çekilmişti. O günlerde operasyon yapılmış çete lideri alınmıştı. Chao isminde bi hacker dı. Siber operasyon yaptığı için kısa sürede paramı almıştım.

Olay şöyleydi; akbankın web sitesine giriş yaptığın anda girdiğin bilgileri filtre ile kendilerine almışlar. Bunda internet Explorer açığı da vardı. Akbankın hatası banka kartı şifresi banka sitesine giriş şifresiyle aynıydı. Adamlar onları market kartlarına yükleyip hesaptan para çekmişlerdi. 

Hatta cezaevinde  şahıslar varken stok kartlar ile dışarıdakiler para çekmeye devam etmişti. Yaklaşık 2000 kişinin hesabından para çekilmişti. 

O zaman sultan Ahmet adliyesi açıktı başvuru için gitmiştim de savcı güvenipte internet bankacılığı mı kullanıyorsun diye şaşırmıştı. 

ehlikeyif tarafından 27/Nis/25 22:40 tarihinde düzenlenmiştir

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    ehlikeyif bunu yazdı

2008 yılıydı sanırım, banka kartını kullanmadığım halde Akbank hedabımdan para çekilmişti. O günlerde operasyon yapılmış çete lideri alınmıştı. Chao isminde bi hacker dı. Siber operasyon yaptığı için kısa sürede paramı almıştım.

Olay şöyleydi; akbankın web sitesine giriş yaptığın anda girdiğin bilgileri filtre ile kendilerine almışlar. Bunda internet Explorer açığı da vardı. Akbankın hatası banka kartı şifresi banka sitesine giriş şifresiyle aynıydı. Adamlar onları market kartlarına yükleyip hesaptan para çekmişlerdi. 

Hatta cezaevinde  şahıslar varken stok kartlar ile dışarıdakiler para çekmeye devam etmişti. Yaklaşık 2000 kişinin hesabından para çekilmişti. 

O zaman sultan Ahmet adliyesi açıktı başvuru için gitmiştim de savcı güvenipte internet bankacılığı mı kullanıyorsun diye şaşırmıştı. 

Çağatay Evyapan'dan bahsediyorsun. O eleman buraya üyeydi diye hatırlıyorum. Buraya ilk üye olduğum dönemler muhabbeti yapılıyordu.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Ben iki olaya rastladım bu şekilde. 
    birisi vakıfbank iş yerinde arkadşaın tüm hesapları boşaldı krediler eksi hesaplar kredi kartları. Tayvan üzerinden işlemyapılmış. Banka iplemedi çocuk dava açtı 2 sene sonra kazandı. Aldı parasını ama vakıfbank çoçuğa icra açtı krediler ödenmedi diye ve mafoldu hayatı. He sebep ise telefonundan kaynaklı virüs yemiş. 

Diğeride abime oldu yapı kredi, kredi kartından 3.500 tl işlem oldu 2016 yılında. müşteri hizmetleri 1 saat sonra işlemi siz yapmamışsınız deyip parasını iade etmişti.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VEXTA
    VEXTA's avatar
    Erkek

bundan 7-8 sene önce  akbankta maaş hesabım var. sonra ilgili işyeriyle ilişim kesildi. bir gün vergi dairesi tarafından vergi cezam çıktını  öğrendim. Araştırdım. Sonuç ticaret yaopmışım vergi ödememişim vs vs. lan diyorum ne ticareti. Akbank  sürekli para trasferi yaptığım için hesabımı micro ticari hesaba geçirmiş devlette ordan bana vergi geçirmiş. 

Akbanka gittim.  dedim böyle böyle. bana siz başvuru yapmışsınız dedi şubeden.  iyi dedim çıkarın evrakları imzalarımı. Tabi bulamadılar.  Vergi dairesine biz bir bok yedik cinsinden yazı yazdılar. vergi cezam iptal oldu. 2-3 günüm böle salak salak git gellerle geçmişti.

Aradan yıllar geçti  3-4 sene önce gereği gene bir işe girerken akbank hesabı açtırmam gerekti. Hesap açıldı ama maaşım yatmıyor neden  çünkü gene amk bankası micro ticari hesap açmış. Bu amk bankası elinin ayarını sikeyim.O günden beri önünden geçmem.

İnternetteki mağdurları dinledim. Bir çoğu sosyal mühendislik vb şeyler ama burda net bir köstepek yada data sızıntısı felan var. çünkü arayan tipler senin borcundan kredi kartı vadeli alışverişine kadar biliyor amk. Yiyen insanlar zaten genelde bu kadar net bilgilerle geldikleri için yiyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

Başından geçen birinin anlattığı ve benim hatırladığım kadarını anlatayım 

Küçük cocuğu tiktok ıvır zıvır geziyor tepefona biseyler indiriyor ardından oynadıktan sonra babasina geri veriyor teli.

Babası teli alıyor çocuğun indirdiği program üstten bildirim şeklinde banka ile ilgili bir bildirim atıyor hesabiniza nakit girisi oldu seklinde

Buda ne parasi geldi diye banka uygulamasına giriyor telefonunda 2 banka var yapikredi ve akbank ikisinede bakıyor gelen giden bisey yok.

Yatma vakti yaklasinca telefona bakıyor ne parmak okuma ne ekran dokunmatigi hiçbir şey çalışmıyor telefon ekranı simsiyah ne ses ne Görüntü var yani sabah teoefncuya götüreyim bozuldu herhalde diye yatip uyuyor sabah telefoncu olaydan haberi olmadığı için abi reset atalim tüm bilgilerin silinebilir ama teli kurtarabiliriz gibisinden konusunca tamam reset atalim diyorlar, reset atılıp bu banka uygulamalarini yukledikten sonra olay ortaya çıkıyor. 

Kredi kartı, ihtiyaç kredisi, hesapta bulunan bakiye artik iki bankadanda ne kadar onay verirse çekip baska hesaplara aktarmislar. İki bankada hiçbir şekilde kabul etmedi. İşlemler telefonunuzdan onay mesajı ile onaylanmış dediler.

Dikkatli olmakta fayda var.

Cümleten hayırlı geceler. 👍

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    THT2005 bunu yazdı

Alakası yok.

Limit tahsisi için bankada strateji dediğimiz sistemler çalışıyor. Burda isim isim söyleyemem ama bu toollar genelde 3rd party oluyor bu sistemlerin min max limitleri oluyor. Bu limitler bazen anlık yükseltilip düşürülebiliyor.

Olsa olsa limit maxını düşürmeyi unutmuşlardır.(O kadar çok hata yapıyoruz ki önemli olan az müşteri etkilensin çok ses olmadan çözelim bizim işimiz bu) Ben köstebek olduğunu düşünmüyorum. Ama insan hatası olduğu kesin. Yoksa bankada istesen her şeyin köstebeği olursun. Sonra da gtünden kan alırlar. Geçen senelerde kod içinde kopyaladığım 16 hanelik rakamın müşteri kk bilgisi olmadığını anlatana kadar teftişe hesap verdim. (Gece 03:00 de beni cepten aradılar hayırdır o kopyaladığın şey neydi diye)

Kullanıcı kaynaklı hata olsa bize arka kapılardan dedikodu gelirdi. Gerçi dedikodu gelse yazmazdım tabiki buraya ama gelmediği için pek içerden dolandırıcılık olduğunu sanmıyorum.

Yukarda biri web servis auth kontrolü olmayabilir demiş. İnanın bakiyeni db de 100 le çarpıp eft yapmak daha az riskli.

Böyle şeyleri yakalarlar diye düşünmek istiyorum.

zeybekustasi tarafından 28/Nis/25 01:58 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 3053 Toplam Mesaj: 43
banka akbank