folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Akıllı Tasarım [Intelligent Design] Teorisi (Yaradılış)

Akıllı Tasarım [Intelligent Design] Teorisi (Yaradılış)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

Abd de bi kaç bilim enstütisi Akıllı Tasarım konusunu araştırmaktadır. Başlarında da Discovery Bilim Enstütisi geliyor. Türkiye temsilcisi daha önce orda çalışmış Mustafa Akyol dur.. Harun Yahya ve yanındakiler bu teorinin yahudi kökenli olduğunu söylerler ayrıca putperestlik diye saçma bir laf söylerler.. O da ilginçtir yanii.Akıllı Tasarım, Bilinçli bir varklık tarafından canlıların yaratılmasıdır.İlerisi bilimin işi değidir, din ve felsefelerin işidir.Bilim sadece bunların moleküler düzeyde tesadüfen oluşamayacağını ancak akıllı bir varlık tarafından yaratabileceğini söyler (Akıllı Tasarım için konuşuyorum) İkna olmayanların Michela Behe nin Darwin in Kara Kutusu adlı kitabı okumasını tavsiye ediyorm.Ayrıca Dr. Francis Collins in çalışmalarına göz atabilirler

Pek evrimi destekleyen kimseler yok buralarda..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

evrim şöle  bişeydir........................

hocam  diyorum  madem  insan oğlu m  ve  diğer  canlılar  tekbir  atadan  denizdeki  tek  hücreli  canlıdan  gelmiştir ve günümüde  milyarlarca  canlı   formları oluşmuştur  pe ki  bunlarn  ara formları  nerededir  yani kalıntılarda  falan ara  formlara  rastlanamamıştır  cevap :  araformlar  yok tur  çunkü  atlama olmuştur yani ilk atadan  günümüz   canlısınna  geçiş  atlayarak  birden olmuştur   ....

peki  hocam bu  ilk  hücre  nasıl  meydana  gelmiştir   ve  arkadaşlar   hemen  hemen hepimiz  biliyoruz ki tek bit  hücre  okaradar  karmaşık  bir  yapıya  sağiptirki   akıl  sır  ermiyo  içinde   eşsiz  bir  çalışma  ve  işçilik  var bu   hüzre  nasıl olurda birden bire   ansızın  meydana gelir .....kaldıkı  bu   hücre yani siztem yani  fabrika  şu  anda  bizi  oluşturan şey  ve vücüdumuzda   çalışıyo  durumda  ama  hiç birimiz  buna  müdahele  edebiliyoz  yani sistem tıkırında  ve   sorunsuz  ( allaha  çok şukur )

yani hocam beraber  bi  gün  çölşün ortasında  gezinti yapıyoz  ve önümüzebasit  yapıda  bir  ev  çıktı   bu  ıssız  çolde  bu yapıyı  kim  yaptı  acaba  desem  size siz  bana dün akaşam  yağmur  yağdı   rüzgar  esti  ve  kum  tanelri  üst üste  gelim  bu bu yapıyı olıuştur du  diyebilir miisiniz ....işte  hücerede  bunun  gibi  bişey

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

bLuetuLips bunu yazdı:

Paylaşım için teşekkürler. Evrim teorisi zaten çok saçma. Milyon yıl kollarını aşağı yukarı sallasan kanatların çıkmaz :) Maymundan gelindiğini sananlar zaten ayrı bi numune :D Var olmak = Yaratılmak

evrim teorisi vardır en basiti şu otçulların bilmem ne dişleri daha gelişmiştir.Evrim budur.Buna göre sen dersin ki otçullarda şu şu olur teori olabilir.

Ben şöyle birşey düşünüyorum ilk insna adm ve havva o zaman evrim teorisiyle birleştirirsen adam ve havva ilk insana dönüşenlerdir.Yani herşeye açık olacaksın hoca.Allah hiç birşey şeyi mantıksız vermez.DÜnyanın oluşması gazlarla oluşmuştur.Evren bigbang ile en basiti herşey bir nedenden oluşmuştur.

nsanlarda pat diye dünyaya gelicek değil bana kalırsa.O kadar basit bir olayla olmaz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Bilibçli tasarım= yaradılış demek doğru olmaz. Çünkü yaratılış teorisi ayrı bir teori.Ve insanın bir erkek ve bir dişiden meydana geldiğini ifade eder...Gerçi yaratılış teorisini kuracağım tek cümleyle yıkabilirim. Ve yıkıyorum...Bu kadar çok göz renginin bulunduğu bir ırkta yaradılışın bir dişi ve bir erkekten meydana geldiği palavradır...Bu cümle işin dini kısmında yorum yapacak arkadaşları daha en başından konu dışına itti bile...

Bilinçli tasarım bana göre oldukça mantıklı bir yaklaşım.Bu yaklaşımın sonunda ortaya cevabını bulmanın oldukça zor olduğu bir soru çıkıyorki oda tasarımcı kim?Zaten bu görüşü destekleyen bilimadamları bu noktaya kadar gelebiliyor ve bu noktadan sonrası için bilimin dışında kalıyor diyorlar...

Konuyla ilgilenen arkadaşlar Bilim ve Teknik Dergisi'nin 408. sayısının 44 ve 45. sayfalarına baksınlar...

Her Hakkım Saklıdır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Zaten ewrime inananın aklından şüphe ederim..Ama ben anlattığım gibi zamanla yeni "alt türlerin" (anladın sen :) olusabilecene inanıyorum.Fakat ilk değişim (alt türler) asla kalıtsal olarak ortaya çıkmaz,ki zaten buda ewrime karşı bir görüştür ve doğrudur.Genler zamanla değişime uğramaz ancak,bir bebeğin henüz ana rahmindeyken radyasyona maruz kalması,herhangi bir hayvanın (kurtu denemek istemişimdir hep kurat adam muhabbetine..)kanını kendinize enjekte ettikten sonra hala hayatta kalmanız gibi bir durum gerçekleşirse o zaman biyolji değişime uğrar ama sonrasında neler olucanı kimse bilemez.Bu şimdiye kadar denenmemiş bişeydir çünkü etik değildir.Ama insan yinede merak ediyor işte..Bi bebeği alıp yeröekimsiz bir ortamda büyütsek ve ona yer çekimsiz bir ortamda yaşıyorsun dışarı çıkarsan düşersin falan demesek zaten o çocukta 15-20 sene o ortamdan hiç dışarı çıkmasa ve bir gün aniden yer çekimsiz ortam disable edilse acaba çocuk uçmaya devam ediyor olabilir mi..? Gibi soruları...

not:Bu konu hakkında yakında bir teori yazıcam.İlgilenenlere şimdiden müjdeyi verem dedim :)

edit:Hoca biz ewrim yoktur demiyik darwinin anlattığı gibi bi evrim yoktur diyik yani yaratıcnın olmadığı bir evrim,atalarımızın maymundan geldiği gibi bi evrim (ve daha bi çok şey gibi..)

Troubles'll come & they'll pass
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

evrim teorisi vardır en basiti şu otçulların bilmem ne dişleri daha gelişmiştir.Evrim budur.Buna göre sen dersin ki otçullarda şu şu olur teori olabilir.

Ben şöyle birşey düşünüyorum ilk insna adm ve havva o zaman evrim teorisiyle birleştirirsen adam ve havva ilk insana dönüşenlerdir.Yani herşeye açık olacaksın hoca.Allah hiç birşey şeyi mantıksız vermez.DÜnyanın oluşması gazlarla oluşmuştur.Evren bigbang ile en basiti herşey bir nedenden oluşmuştur.

nsanlarda pat diye dünyaya gelicek değil bana kalırsa.O kadar basit bir olayla olmaz.

:) her canlıya ihtiyacı kadar özellik verilmiştir. Geviş getiren hayvanların bağırsakları daha kısa getirmeyenlere göre... Bu onun için yararlı olan özelliktir.. Bunu evrim ile bağlayamazsın. Tüm türler ayrı ayrı yaratılmıştır..

Adem ve Havva konusuna değinmişsin. Kuran da Allah; H.z. Adem i topraktan yarattığını belirtiyor ve H.z. Havvayı da ondan yarattığı. Bu incilde de var.Rab önce iş (erkek) sonra onun göğüs kemiklerinden işi (kadın) yaratmıştır. Kuranda maymundan geldiğimiz söylenmiyor.. Big bang yok denecek bir noktadan evrenin bir patlamasıyla yaratıldığını söyler.Çoğu fizikçi de Yaratıcıyı kabul eder..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    HolySeclorum bunu yazdı:

Bilibçli tasarım= yaradılış demek doğru olmaz. Çünkü yaratılış teorisi ayrı bir teori.Ve insanın bir erkek ve bir dişiden meydana geldiğini ifade eder...Gerçi yaratılış teorisini kuracağım tek cümleyle yıkabilirim. Ve yıkıyorum...Bu kadar çok göz renginin bulunduğu bir ırkta yaradılışın bir dişi ve bir erkekten meydana geldiği palavradır...Bu cümle işin dini kısmında yorum yapacak arkadaşları daha en başından konu dışına itti bile...

Bilinçli tasarım bana göre oldukça mantıklı bir yaklaşım.Bu yaklaşımın sonunda ortaya cevabını bulmanın oldukça zor olduğu bir soru çıkıyorki oda tasarımcı kim?Zaten bu görüşü destekleyen bilimadamları bu noktaya kadar gelebiliyor ve bu noktadan sonrası için bilimin dışında kalıyor diyorlar...

Konuyla ilgilenen arkadaşlar Bilim ve Teknik Dergisi'nin 408. sayısının 44 ve 45. sayfalarına baksınlar...

farklı göz renklerinin meydana gelmesi mutasyondur.. Zenci ırklarda siyah, avrup bloğunda renklidir (genellikle) Aynı mutasyon van kedilerinde de olmuştur.Gözlerinin farlı renkte olması.. Ama bu biraz zararlı olmuş. Çünkü van kedileri sağırdır

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

hoca ben bu konuda son kez konusucam cunku sanırım soledıklerım anlasılmadı çunku eğer anlasılsaydı zumzuk kardes onları yazmazdı..Neyse..Son sözüm;

Ewrim vardır,yani kullanılan organ hem gordel hemde biyolojik değişime uğrar/uğrayabilir.Fakat bu değişim sadece onu yapana aittir ve asla kalıtsal olamaz.Örnek:Naim süleymanoğlunun kızı neden babası gibi kaslı değil .

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    nikoteen bahsettiğin lamarck ın kullan-kullanmama hipotezidir.. Çökmüş olduğu aşikardır.. Darwin doğal seçilim i kullanmıştır. Hangi tür ortama uyum sağlıyorsa o tür devamlılığını sağlar.. Diğerleri elenir buna doğal seçilim denir. Doğal seçilim de adaptasyonları meydana getirir. Uzun yıllar gerektiri "derler"

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

ertan hoca yapma alla sevisen ne çökmesi ne diyon sen :)Bize hoca bunu kuramdır diye anlattı...?

Ve doğrudurda kullanılan organın o veya bu sekilde gelişmiceni kimse solemesin bana..Ayrıca sen bu kuramın çöktüğünü ispatlarsan bana da çok buyuk bi iyilik yapmış olursun cunku ben bunu boyle biliyorum hoca ve acıkcası kusura bakma ama çöktü demene de hiç inanmadım (n'apiim)

Toplam Hit: 3610 Toplam Mesaj: 30