folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Akıllı Telefon Pazarı Artık Doyum Noktasına Geldi

Akıllı Telefon Pazarı Artık Doyum Noktasına Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Bada bildiğin Symbian çakması gibi birşeydi. API ler falan da acayip benziyordu.

Tizeni bende merakla bekliyorum. Ama Android kısmında Play Store avantajı var. 

SkynetX tarafından 03/Mar/16 21:08 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Bada bildiğin Symbian çakması gibi birşeydi. API ler falan da acayip benziyordu.

Tizeni bende merakla bekliyorum. Ama Android kısmında Play Store avantajı var. 

Tizen'in altyapısı Meego OS. Nokia'nın ilk ve tek N9 modelinde kullandığı ama sonrasında Microsoft'un bizans oyunları yüzünden iptal edilen işletim sistemi. Samsung Meego'yu geliştiren ekibi işe aldı Tizen için. Meego izin verilseydi şuan Android'i sikip atacak bir işletim sistemiydi.

2011 yılında 1 GB ram ile yaptığı multi tasking :

https://www.youtube.com/watch?v=KNi_3i5e5kI

Android'e rakip olarak yakın zamana kadar Blackberry OS 10 düşünüyordum fakat Blackberry iptal etti. Bu işletim sisteminde kendi mağazasının yanı sıra Google Play kurulup oradan uygulama indirilebiliyordu. 

Tizen'de böyle bir şey yaparsa tutar.

mkyb tarafından 03/Mar/16 21:23 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

amk öyle doyumun. bu millet doymaz aga.

yanımda çalışan vardı bayan geçen sene. maaşı 950ydi.

ip5 çıkar çıkmaz 3bin küsura almış. 6 çıksın o hafta almam lazım diyodu. neyine mk.

millette bu kafa oldukça o doyuma ulaşılmaz.

aynı ürünü 1 sene arayla yeni diye iteliyolar millet de yutuyo.

artık eskisi gibi telefon tamiri olmuyor. millet alıp alıp atıyor mk.

eski bi telin tamiri için 50 tane tamirci gezdim. hiç birisi de yapamadı. bakmıyolar bile.

artık tamirden kasıt ekran değişimi olmuş.

iyiye gitmiyoz yanlız. milli sermaye habire çöpe gidiyo.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Aynen MeeGo efsanedir. Bundan öncede Maemo kullanan N900 vardı ki kral telefondur. Şİmdi temizini bulsam alır kullanırım. :)

Android çok büyük bir ekosistem oluşturdu. Saatler, televizyonlar, internet of things, home automation falan Android/iOS üzerine çok büyük argeler dönüyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sıfır telefon almak mantıklı değil gibime geliyor 2. elde cidden temiz cihazlar denk geliyor adam 5-6 ay kullanmış bi üst model alacak diye yarı fiyatına satıyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Tahminim gelecekte Koreli LG ve Samsung, Samsung'un geliştirdiği Tizen işletim sistemli telefon üretimine geçecek. Samsung yıllardır bunu deniyor. 

Geçmişteki Bada faciasından sonra Samsung'a yazılım konusunda güvenmem ben.

https://www.youtube.com/watch?v=-JIrjNqldf4

musti tizen dediğin de bildiğin android gibi beğenmedim sanki

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Aynen MeeGo efsanedir. Bundan öncede Maemo kullanan N900 vardı ki kral telefondur. Şİmdi temizini bulsam alır kullanırım. :)

Android çok büyük bir ekosistem oluşturdu. Saatler, televizyonlar, internet of things, home automation falan Android/iOS üzerine çok büyük argeler dönüyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım.

Ekosistem olayında ilk ve tek oturtan firma Apple'dır. iPhone'a gelen aramayı Mac bilgisayardan cevap verebiliyorsun. Ha Apple ekosistem oluşturmak istesen 5-6 k parayı gözden çıkarmalısın.

Bunu Microsoft şuan yapmaya çalışıyor ama klasik Microsoft davranışı olarak yaptığı işin üstüne düşmüyor.

https://youtu.be/0jPnVDV39Qg?t=4m36s

Telefonun bilgisayar kasası olduğunu düşün. Üstelik yaptığın işlemler buluta kayıt oluyor ve telefonda yer tutmuyor.

mkyb tarafından 03/Mar/16 21:30 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MGT
    MGT's avatar
    Erkek

telefon piyasasının içinde olduğum için belirtmek isterim ki bende önceden dışarıdan baktığımda sizler gibi düşünüyordum ve diyordum ki bu kadar yeni model çıkıyor kim alıyor bunları ne gerek var arasında ne fark var ki vs. vs. fakat işin içine girince ne yazık ki durumun hiçte öyle olmadığını görüyoruz, müşterilerimize gelince;
    1. teknoloji manyakları: affınıza sığınarak böyle bir tabirde bulunuyorum fakat şu kadar söylüyorum şahsın elinde x serisinin 6 modeli var ve onun 6s çıkmış yada y serisinin 3'ü var ve onun 4'ü çıkmış şahıs bildiğin kriz geçiriyor bende nasıl yok bu diye ve almak için alabilmek için yapmadığı şey yok.
    2. eski teknolojide kalmışlar: özellikle günümüzde bu 4.5 g zımbırtısının söylentisi ve sağolsun operatör firmalarımızın manyakçasına 4,5g ye geçince dünyanın değişeceğine yönelik açıklamalarda bulunması ama aslında günümüzde 3g'yi dahi tam manası ile kullanamadığımız göz önüne alınmadan insanların direk elindeki cihazı boşa çıkacak kullanamayacak kanısına vararak 4,5 g li bilmem ne cihazına hücüm marşı eşliğinde saldırması.

3. özenticilerimiz: bunlar ne telefondan anlar ne içinde ki bilmem ne chip setinden sadece onda var bende neden yok ? aslında aldığında hayatında ki tek değişken önceden ara tuşuna basması artı dokunması :) hiç bir özelliği ile işi olmaz sadece amaç bir akıllı telefonu olsun.

bunları göz önüne getirdiğimizde direk pazarın nasıl olduğunu tahmin edebiliyoruz ve şöyle belirtmek isterim ki böyle bir pazar olamaz, sürekli gelişiyor büyüyor pazarın bana göre tek bir hedefi var 8,5 milyar + 1 cihaz satabilmek :) bu pazarın içerisinde olan bir mürid bir vatandaş bir insan olarak sizden kişisel olarak tek bir ricam olabilir oda lütfen çevrenizi bilinçlendirin insanları tüketmeye değil ihtiyaçlarını görüp ona göre alış veriş yapmak konusunda bilinçlendirin vede en önemlisi özentilerden son modelcilik ve gösteriş budalası olmaktan kaçındıralım :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

Telefonun bilgisayar kasası olduğunu düşün. Üstelik yaptığın işlemler buluta kayıt oluyor ve telefonda yer tutmuyor.

Bulut demişken Android bu alanda da iddialı. Google 'ın ChromeOS 'u iptal edip bulut üstünde çalışan Android 'e çalıştığı falan söyleniyor bazı yerlerde. Bir başka örnek RemixOS.

Çeşitlilik iyidir. Tüketicilerin işine gelir. Tizen çıkarsa Linux camiasından büyük destek görür. Android den pek hoşlanmıyorlar. :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Akilli telefon pazari doyma noktasina falan gelmedi.

Dunya capinda IPv6 ya gecince siz asil o zaman gorun mobil pazari. Tabii bu dedigim Turkiye icin gecerli degil cunku bizdeki mandavallar gosteris budalasi. Herifin tipine bakiyorsun miden bulaniyor, yaptigi ise bakiyorsun insaat amelesi ama elinde iPhone 6 (zihniyetini)

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 4597 Toplam Mesaj: 42
akıllı telefon