Akıllı Telefon Pazarı Artık Doyum Noktasına Geldi
-
Her gün en az 10 yeni cihazın tanıtıldığı
akıllı telefon pazarının 2015 yılının sonundan itibaren bir duraksama dönemine girdiği bildirildi. Son yapılan pazar analizlerine göre 2014 yılının son çeyreği ile 2015 yılı aynı periyod arasında yaklaşık yüzde 2 oranında bir düşüş yaşamış. Tabi genel toplam pazar payı
115.2 milyar dolarolunca bu yüzde 2 oldukça yüklü bir yeküne denk geliyor. Bahsettiğimiz bu dönem içinde tüm dünyada 368 milyon ünite cihaz satılmış. Yapılan araştırmaya göre, 2007 yılından beri son derece hızlı bir ivme ile zirveye ulaşan akıllı telefon satışları 2015 yılının son çeyreğinden bu yana duraklama girmiş görünüyor. Mobil pazarının nefesinin kesilmesinin en önemli sebeplerinden biri arzın fazla olması ve fiyatların eskiye oranla daha artması olarak gösterilebilir. Özellikle
MWC 2016kongresinde algılanan pazar durgunluğu ve arz talep dengesindeki dengesizlik 2016 yılının amiral gemileri için sıkıntılı bir durum yaratabilir. 2015 yılında rekorlar kıran akıllı telefon pazarının bu kadar hızlı bir durma evresine geçmiş olması bir yandan üreticileri de endişelendiriyor. -
Lada samara fiyatına, sıfır iki tane profilo taş gibi buzdolabı fiyatına, 4 tane çamaşır makinesi fiyatına, götüm kadar mâliyeti olan (arge yapan yok artık, bas yeni işlemciyi, vur yeni sürüm iosu ya da androidi sür gitsin) telefona doyum noktası denmez be.
f(x) = Firmaların kullanıcıları cep telefonu ile sikme
f' (x) = 0
türkiye'de daha f'(x) != 0;
DrKill tarafından 03/Mar/16 00:00 tarihinde düzenlenmiştir -
artık neredeyse herkezin bir akıllı telefonu oldugu , bu cihazların oldukça hızlı ve her sene değiştirmeye gerek kalmadıgı için satış firmalarının yeni yolu
1. en son cihazları kiralama imkanı ile kullanıcıyı kendine bağlama apple abd de samsung kore de başladı aylık kira öder gibi her sene cihaz değiştirebiliyorsunuz globalı yakındır.
2. cep telefonlarını aksesuarlara bağımlı edip cihaz ve aksesuarı beraber satma bu konuda en büyük rakabet 360 kamera ve gear vr larda
ha şöyle birşey var TR piyasası abd gibi değil , kriz mriz fark etmez adam acımıyor 3000 4000 5000 tl ama 24 ay alıyor o cihazı.
ben peşin çalisirim arkadaş :) yada mask 3 taksit.
-
Dur hele,4 cigolayt ram li telefonlar çıksın,canlanır gene piyasa.
-
obie bunu yazdı
Zaten 4 GB var. Bknz : Asus Zenfone 2.
Note 6, 6 GB ram ile gelecekmiş.
Bu arada :
http://www.tahribat.com/forum/bu-isin-sonu-nereye-varacak--169233
-
Interneti tum dunyaya yayabilirlerse, bu telefonlarin pazar payi 2 ye 3 e katlanir. Bununla ilgili de epey bi calisma yapiliyor sanirim.
-
mkyb bunu yazdıobie bunu yazdı
Zaten 4 GB var. Bknz : Asus Zenfone 2.
Note 6, 6 GB ram ile gelecekmiş.
Bu arada :
http://www.tahribat.com/forum/bu-isin-sonu-nereye-varacak--169233
peki o zaman android N'de 64-bit seçeneği olacak mı acaba?
yeni exynos işlemciler zaten 64-bit destekliyordu
samsung bey napıyorsunuz amk
-
Samsung'un işlemcileri cidden iyi. Zaten yıllardır PC için ram falan üretiyorlardı oradan birikimleri var. Ancak diğer firmalarında kullanmasına izin vermeli o zaman Snapdragon'un sonu olur. Birde Huawei Krin öneririm. Özellikle ısınma sorununu çözmüş adamlar.
Snapdragon'un tek artısı az enerji tüketimi ve geniş rom desteği.
Exynos Note 4'ten beri 64 bit destekliyor diye biliyorum.
mkyb tarafından 03/Mar/16 00:42 tarihinde düzenlenmiştir -
o zaman, bir tane note serisinden alma vakti gelmiştir. tskler.
-
Yalnız teknoloji ne hızlı gelişiyor. 2009 yılında Nokia 5800'ın bastırmatik ekranından şimdiye... Bi mesaj yazacağım bastıra bastıra Çin işkencesi. Tırnaklarımı bilerek uzatırdım. İPhonelar ilk çıkmış bizim bi tane pilot müşteri vardı Amerika seyahatinden getirmiş amk dibim düştü resmen. Capcanlı ekran. Ekran camı hafif leke olmuş şöyle elimle sileyim dedim telefon hemen bi yerlere girdi kendi kendine. Sonra sikerler senin dokunmatiğini Nokia dedim Samsung i7500 (Samsung'un ilk Android modeli) ile Android dünyasına adım attım.
O zamanlar Android Market vardı oda bu telefonda yoktu mu yoksa Samsung mu koymamıştı hatırlamıyorum. Sonradan ben kurcalaya kurcalaya kurmuştum. Az işkence görmedi. 2013`te bir gün şarjdayken anakartını yakarak intihar etti.
-
2000 yılından 2015 yılına kadar 23 milyar dolar telefon ithal etmisiz