folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Akılsız Televizyonu Akıllı Hâle Çevirmenin Mantıklı Olan En Güncel Yöntemi

Akılsız Televizyonu Akıllı Hâle Çevirmenin Mantıklı Olan En Güncel Yöntemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

fiyat performans olarak baktığım için aslında, mesela amazon2un içine dsmart go uygulaması kurulabiliyor mu ? ya da sticklerde ısınma sorunu oluyor mu ?

1850₺ ye mi box s 4k 2.nesil alıp geçmeyi planlıyordum, donma kasma vs. olmaması adına. 

çünkü amazon stick alsam, onun bedeli ile mi box aynı para gibi.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Benm bir 6 ay önce aynı arayışa girdim ve biraz araştırma sonucu "Mecool Km2 Plus Lisanslı 4K Android tv box" aldım. Next firması disbirutoru.

Xioami ile arasında kaldım ama donanım/fiyat vs özellikler daha iyi geldi. Memnunum ve sorunsuz kullanıyorum. Güncelleme alıyor.
    Tabi o günden bu güne fiyatlar uçtu.

https://www.hepsiburada.com/mecool-km2-plus-lisansli-4k-android-media-player-pm-HBC00002U4QSO

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben küp kasalı bir PC kurdum içine de microatx anakart, pasif soğutuculu bir 4. nesil i7 CPU koydum

Gayet de memnunum

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben küp kasalı bir PC kurdum içine de microatx anakart, pasif soğutuculu bir 4. nesil i7 CPU koydum

Gayet de memnunum

televizyon 37 ekran lcd olduğu için 4k vs hiç gerekmiyor, sadece youtube netflix açsın ileride de iyi bir tv alınca işimi görsün, günü kurtarsın maksat

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

Sanırım en uygun fiyatlı olanı xiaomi mi stick. diğer tavsiyelere nazaran.

şimdi kullananlara sorduğumda ısınma sorunu ve donma sorunu oluyormuş

o yüzden mi box s 4k tavsiye ettiler. 

2k verip acaba onu mu alsam diye düşünmeye başladım.

3 yıldır kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım donma sorunlarım internet kaynaklıydı hala kullanıyorum ve memnunun tafsiye ederim @karizma dan almıştım 

Yav he he
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Bende mi stick var 

Kardeşim de mi box var

Arkadaşım da alacaktı ona box aldırdım.

Mi stick ısınma kaynaklı dönüyor, reset atıyor. Kumanda bağlantısı kopuyor mecbur yeniden başlatıyorum.

Box larda bu sorun yok

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Fire TV Stick 4K

Yıllardır kullanıyorum bütün beklentilerimi karşılıyor.

Yurtdışı amazon marketlerinde prime day (geçti) veya black friday zamanlarında amazon ürünlerinde iyi indirimler oluyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı

Bende mi stick var 

Kardeşim de mi box var

Arkadaşım da alacaktı ona box aldırdım.

Mi stick ısınma kaynaklı dönüyor, reset atıyor. Kumanda bağlantısı kopuyor mecbur yeniden başlatıyorum.

Box larda bu sorun yok

evet stick alacaktım ama birkaç arkadaşım da bu söylediğini söyledi, arada 600₺ gibi bir fark olduğundan 2.nesil boxa yöneldim gibi duruyor.

Bu arada DsmartGo uygulaması kurulabiliyor mu hocam ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

evet stick alacaktım ama birkaç arkadaşım da bu söylediğini söyledi, arada 600₺ gibi bir fark olduğundan 2.nesil boxa yöneldim gibi duruyor.

Bu arada DsmartGo uygulaması kurulabiliyor mu hocam ?

Hocam önce seçmen gereken olay; eski tv adam etsin ve sadece 720p/1080p iptv, youtube seyreceğim diyorsan, stick işini görür. Wifi den nete bağlarsın.

Ama gelecekte başka bir tv takarım/taşırım , güncel olsun dersen; 4K, dolby, usb 3.0 port, Ethernet (RJ45) port, harici hdd, klavye, mouse, konsole... bağlayabileyim dersen tv box alman mantıklı.

Box'da alırken; saçma gelecek ama dikkat et; adaptörleri 5 volt mu,12 volt mu? Çünkü harici hdd bağladığın ve hdd'den 4k film seyretmeye çalıştığın zaman sıçıyorlar. Harici hdd zaten 5v 1a yakın akım çekiyor,  soc cpu'da 4k decoderden dolayı çoştuğu için max enerji harcayıp ısınıyor, dar boğaza giriyor. Ben alırken işin uzmanı deneyimli arkadaşlar bu tavsiyeleri vermişlerdi.

Bu arada ucuz, lisansız android box lardan uzak dur. Netflix, youtube vb. problem çıkartıyor, ayrıca ısında, kapanma vs dertleri oluyor.

cukurova tarafından 24/Tem/23 18:00 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Raspi 4 - 8GB kullaniyorum, ben yaptigimda epey mantikliydi ama fiyatlar su anda cok sacma. Yine de diger alternatifler 3000'den pahaliysa bakabilirsin:

https://market.samm.com/raspberry-pi-4-8gb

vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 3921 Toplam Mesaj: 36
akıllı tv ye çevirme