Alevilerden Tarihi Özür!
-
Gerçekten çok hoşuma gitti bu video, hemen siteme ekledim. Yıllar sonra, bir Devlet Memuru bunu diyebiliyorsa; köhne zihniyetlerinde yakın zamanda kaybolup gideceğinin ilk işaretlerinden bence.
Video : İzle -
eleman rahatca dökmüş içini .. biri gelip der şimdi buda kesin alevi diye :)
-
Derse ne olur sanki ?
Türkiye'de her ne kadar görülmek istenmesede, nüfusun yarısına yakını Alevi. Cumhuriyet rejiminden tutunda, gerçek hoş görü ve birlikteliğin tek teminatı Aleviler bu ülkede.
Adam diyor ki; 120.000 kişilik kadroda tek bir alevi yok iken, ilk gün 4 ' Öteki ' aldı onlar.
Kadrolaşmayı itiraf ediyor, dahada üzerine zaten bişey diyemiyor ordakiler... -
cümbüş evi adınıda yeni duydum bu arada güzelmiş oda yani
-
ohoo hocam neler demediler ki :)
müm söndü, dinsizler, Allahsızlar, başka din kuruyorlar.... -
eminim tatmin olmuştur egoları
-
egolar bir yana,
kendi pisliklerini sakladılar güya!
neyse... -
videoyu izlemedim , fakat aleviler dışlanıyor mu evet !! Mahalle baskısı mahalle baskısı deniyor, birde alevi gözünden baksınlar.
--
Alevileri severim.Nedeni dinleri değl, dünya görüşleridir.Her kesimden olduğu gibi onların içlerinden de çivisi bozuk çıkabilir.Fakat ana felsefe eline, beline, diline hakim ol.
Öte yandan çocuklarının okuma oranına falan hiç girmiyorum.Laiklik nedeniyle aleviler kısmen özgürleşti.O nedenle Atatürk'ede çok bağlılar.
-
geçenlerde yine klasik olan alevi erkek - sunni kız muhabeti duydum bi tanıdığımdan. Kızın annesi çocuğun eve gelmiş felan ordaki yemekleri yememiş vs vs .. Şu sıkıntı hala geçmedi bea
-
Video çok güzel; insanlar biraz hoşgörülü olsa hiç bi problem kalmaz.. Ne problemli bi ülkeyiz yahu :|
-
dostum başlık yalnış. Alevilerden özür dilenmekte. Bende Aleviyim. Ancak memlekette bu kadar cahil insan varken Alevilere hoşgörünün olacağını zannetmiyorum.