Alevilerden Tarihi Özür!
-
adam alevi değilim demiş kimse çarptıramaz.. ama bu konuşmayı çok güzel başka taraflara çekerler.. malesef herzaman olduğu gibi :|
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------
Derse ne olur sanki ?
Türkiye'de her ne kadar görülmek istenmesede, nüfusun yarısına yakını Alevi. Cumhuriyet rejiminden tutunda, gerçek hoş görü ve birlikteliğin tek teminatı Aleviler bu ülkede.
Adam diyor ki; 120.000 kişilik kadroda tek bir alevi yok iken, ilk gün 4 ' Öteki ' aldı onlar.
Kadrolaşmayı itiraf ediyor, dahada üzerine zaten bişey diyemiyor ordakiler...
-----------------------------Yok daha neler hocan :S Yarısı size göre alevi diğerlerine göre kürt. Sonuç olarak biz neyiz ortada onu bilmiyorum.:) Alevileri severim ama çok arkadaşım var sorunumda olmadı şimdiye kadar.
-
Ceza sen alevi misin? (art niyet yok merak ettiğimden)
-
HaYVaN bunu yazdı:
Ceza sen alevi misin? (art niyet yok merak ettiğimden)
Evet. -
moda oldu mk herşeyden herkesten özür dileriz (!) kusura bakmayın varlığımızla güzel dünyanızı kirlettik (!!)
-
edit: neyse siyasete girmeyeceğim
-
edit: banane ak.
-
yıllarca din kültürü dersi aldık ama bizim yaşam felsemize ait tek bir kelime bile duymadım öğretmenlerimden..
her gittiğim okulda %3 lük bir azınlk olarak kaldık.. kaldım..
her din dersinden sonra 3 kişiye dayak attm 30 kişiden dayak yedim.
köyümüzde 1 camii 1 cemevi var ikisinide biz yaptık
Çorum olaylarında milönü den mecburi 600 göç verdik.
bizim köy karışktır sünniler azınlkta 80 olaylarında köyü terk ettiler bizden korkup
ama olaylar yatıştığında tekrar köye geldiklerinde hiç bir sünni komşumuzun camı bile kırılmamıştı.
biz onların camlarını bile kırmadık ama onlar bizim kalbimizi çok kırdı.
-
ne aleviye saygı var ne dinsize ... 1 kişi çıksa konuşsa ne olur .
-
anlatış şekli bile neyi anlatmak istediğini rahatça yansıtıyor durumu.