Alevilerden Tarihi Özür!
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
xtlan bunu yazdı:
Bunca yıllık imzamı senin gibiler yüzünden değiştirecem :)))
Sen ne dediğinin farkındamısın " benim icin alevi'de kurt'te lazda Turktur " ne alaka ? alevilik bir ırk değil inanıştır. Bu arada alevi değilim
-----------------------------kendi dediginin arkasidna dur hic degilse bos konusma, daha az once aleviler Turklere kiz vermez diyordun Turkluk bi dinmi ?
-----------------------------okuduğunu anlama özürlümüsün sen? Alevi inanışından olanlar kendileri dışındaki mezheplerden kız alıp vermedikleri, yani evlenmedikleri için Türklüklerini korumuş safkan Türklerdir demek istedim bay okuduğunu anlamaz uydurur.
Etme cahil ile sohbet fıttırırsın silme cam kırığıyla..... gerisini tamamlayabilirsin umarım....
-
7-19 bunu yazdı:
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------Konuyu açan benim , nasıl alınmıyor olabilirim hoca?
Burada genelleme yapamazsın, burada kitlelere değil kelimelerinle kişilere hitap ediyorsun! 2.cisi, genelleme ile eğer kitlelere hitap edip hedef alacaksan, öncelikle o insanların yaptıklarını ispatlaman lazım! Bana delil sun,göster burada kim nerede ayrımcılık yaptı!
Onu göster ve ben susayım..
-----------------------------hoca sen demissin Turkiyenin yarisi alevi diye, kurtlerde diyor Turkiyenin yarisi kurt diye, e bu ulkede hic manav, turkmen, yokmu? ben bodozlama oradan girdim, sonrada video'dan o el demesi aklimda kaldi, ayrimi yapan ben degilim
bodoslama girersen böyle çakılırsın :)
Yanlış yapma hocam, biz bu ülkede Türkü - Kürdü ,Lazı - Çerkezi , Alevisi - Sunnisi hep tek vücut olmaya çalışıyoruz.
Videodaki adam, 85 yıl sonra ilkkez devlet diliyle ' görmezden gelinen ' büyük bir kitleden özür diliyor, ben bunu vurgulamak için konu açtım.
Yoksa buradaki kimsenin Başta Vatana, Bayrağa, Ata'ya ve Ulusa kastı yok,olanıda hiçbirimiz barındırmaz eminim. -
Gerçi kime laf anlatmaya çalışıyorum :) lazı kürtü bile Türk yapana :)
-
7-19 bunu yazdı:
xtlan bunu yazdı:
-----------------------------*Ceza
al hoca.
-----------------------------sen kavramlar arasında kendini kaybetmişsen ben ne yapabilirim. Irkları eşit görmek farklıdır. Gidip bir somalilide bence Türktür demek farklı şey...
-
7-19 bunu yazdı:
xtlan bunu yazdı:
al hoca.
Burada kökenini söylemiş, sen eğer köken ve meshebi aynı kefeye koyup ' Nerede peki Türkiye'nin Türkleri ? ' dersen, oda sana aynı bakış açısından cevap verir hoca :)
Hani derler ya madem konuşulanı anlamıyor, anlaşacağı dilden konuşacaksın diye - işte o hesap! -
7-19 bunu yazdı:
C_e_Z_a bunu yazdı:
7-19 bunu yazdı:
xtlan bunu yazdı:
al hoca.
Burada kökenini söylemiş, sen eğer köken ve meshebi aynı kefeye koyup ' Nerede peki Türkiye'nin Türkleri ? ' dersen, oda sana aynı bakış açısından cevap verir hoca :)
Hani derler ya madem konuşulanı anlamıyor, anlaşacağı dilden konuşacaksın diye - işte o hesap!
-----------------------------aferim size, siz ayrim yapmiyorsunuz yapan benim ve benim gibi Turkiyenin bir kalmasini isteynler
Bir sayfa önceki mesajımın son bölümü " Yoksa buradaki kimsenin Başta Vatana, Bayrağa, Ata'ya ve Ulusa kastı yok,olanıda hiçbirimiz barındırmaz eminim."
Şayet acıtasyonla işi bağlarım diye düşünüyosan hiç şansın yok :) -
yok o değil yarın bir gün bu genç benim için zerduşüde, gürcüsü, cingenide Türk der :)
konuyu başa sarmaktan hoşlanmak fakat; bir almanda isterse ben aleviyim diyebilir yada çıkıp bir rus ben putperstim diyebilir. inançlar ve ırklar farklı şeylerdir.
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
rakamlarla konuşunca sanırım arkadaşların kafası karıştı. Arkadaşlar, bu benim kafadan verdiğim yada birilerinin fısıldayışı değil.Osmanlı'dan bu yana özellikle trakya ve balkanlara sürülen Alevilerden tutunda, Kuzey Irak'da boşaltılan Türkmen köylerine kadar birçok Alevi sürgünü oldu bu topraklar üzerinde.
Ve lazları,Kürtleri ve diğer etnik kökenleri - bir Mezhep'in rakamlarıyla kıyaslamanız çok saçma olmadı mı ? :)
-----------------------------ben elhamdülillah türküm ve en başta insanım dostum. kimin ne olduğu beni ilgilendirmez. geçmiş beni ilgilendirmez ilgilendirse idi seni şuracıkta alevi olduğun için bişeyler ima ederdim. ama öyle bişey yapmıyorum. mezheplere görede değerlendirmiyorum olayı. sadece ve sadece rakamda bi saçmalık yaptığını belirtiyorum.
sana türkiyedeki etnik kökeni belrtiyim.
şuan türkiyede yaşayan okadar çok uygarlık varki aleviler o uygarlıkların gölgesine sığınmış ufacık bir ada gibiler.
türkiyenin %70'i aşkın türk vatandaşı %11'larda kürt vatandaşı %6'larda laz vatandaş buna gürcülerde dahil geri kalanları sen hesap et. ve değinmeyen bir nokta var ya türkiyede yaşamayan türkler? onların rüzgarında okadar uygarlık tozdan dumandan görünmez dostum.
etnik sayısında kendinizi yüce kılmayın. bir avuçsunuz.
ayrı bir sempati oluşturmaya çalışıyorsan ayrı mesele daha farklı yaklaşırım merak etme.
eyw.
-
7-19 bunu yazdı:
C_e_Z_a bunu yazdı:
7-19 bunu yazdı:
xtlan bunu yazdı:
al hoca.
Hani derler ya madem konuşulanı anlamıyor, anlaşacağı dilden konuşacaksın diye - işte o hesap!
-----------------------------aferim size, siz ayrim yapmiyorsunuz yapan benim ve benim gibi Turkiyenin bir kalmasini isteynler
-----------------------------bende ayrım yapmıyorum merak etme :)
senin anlamak istemediğin konu alevileri ayrı bir ırk gibi görmeye çalışman
-
Alevi-betaşi geleneğine sahip olan,bugün alevi diye adlandırdığımız insanlar (alevi kürt,zaza hariç) safkan Türktür.Yüzyıllardır baskı altında yaşamış bu insanlar kapalı toplum hayatları sebebiyle,çoğu diğer ırklar ile karışmamıştır.Safkan Türk safkan Türkmendirler.İslami inanışlarıda araplaşmış sünnilik ile değil,öz be öz orta asya bozkırlrından kopup gelmil bektaşi geleneğine sahip olarak gerçekleştirmektedirler.Bu hem antropplojik ve sosyolojik bir tespit bir gerçekliktir.Siyasi olarak bir taraflara çekmenize gerek yoktur.