Alevilik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Erkek
    sayın müridler..ben alevi diilim ama 11 aylık kız arkadaısm la bu yüzden ayrıldık..alevi olan oydu ve ailesinin onu sünnilere vermek istemediğinden bahsetti..şimdi ayrılmasak ilerde mutlaka 1,3,5 yıl sonra mutlaka ayrırlar diyodu ? basına böyle bi olay gelen yada duyan oldumu..böyle bişey varmıdır olabilirmi ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim

BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

criminal bununla ilgili kitap bile yazacak kadar deneyim tecrube ve bilgi sahibi oldu.

bana gore oyle 1,3,5 yil sonra ayirirlar lafina inanmiyorum, zira seviyorsan butun engelleri asabilirsin. burda en onemli etken cevredir. cunku sende kizda cevresindeki insanlardan etkilenerek iliskinizi olumsuz yonde etkileyeceklerdir.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek
    walla piskolojik olarak  ole dusun meye baslarsan 1.3 .5 sene değil 1.3.5  ay bile surmezz.  gerek senin ailern gerek alevi olan alile ama bunun bir cozumunu istiyosan soyluyum ama cok zordur cidden sewiyosanız yaparsınız iki ailedende uzaklasıp baska bir sehirde hayat gecirebilirsiniz hem kafanız rahat olur hemde aileniz bişi yapamaz.. tabi ilerde sen yada o yok neden bole  yapıyon die baslamassa fıstık gibi olur;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtctn_
    mrtctn_'s avatar
    Erkek

yaa bırakalım arıtk bu devirde alevi sunni kürt laz..sen seviyorsan sana hiçbişey engel değil kardeşim.git ailesinle tanış seni bi danısınlar sonra bir daha cevap versinleer..

saçmalık yaaa.. 

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar." M. Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Alevilik'in de çeşitleri var... Alevilerin peygamberi Hz. Ali'dir, hatta bazı çeşit Aleviler ona tapar, HEPSİ DEĞİL...

Alevilik'in asıl tanımında ise Hz. Ali'ye taparlar ve ibadetleri yoktur.amaz, hac, oruç vs. (3 farklı din hocası + 1 imam söyledi)..buna rağmen ben Alevi olup da 12 gün oruç tutan birisi ile tanışmıştım..sanırım 12 idi tam hatırlayamadım ama on'lu bişeydi :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    ne kadar aptalca bir neden....

bassinyourface
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtctn_
    mrtctn_'s avatar
    Erkek

bilip bilmedden konusmayalım..ok

arastırıp gelelim...

namaz tutup,oruc tutarlar camiye giderler  kimelirine göre yıkanmazlar ve pistirler ama emin olun senden benden temiz 

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar." M. Kemal ATATÜRK
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    morportakal bunu yazdı:
    -----------------------------
    ne kadar aptalca bir neden....
    ne kadar aptalca bir suçlama..Sence saçmadır başkasına göre doğrudur..
    Ailesi kararlarının saçma olduğunun farkında olsalar zaten böyle bir karar vermezlerdi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    mrtctn_ bunu yazdı:

bilip bilmedden konusmayalım..ok

arastırıp gelelim...

namaz tutup,oruc tutarlar camiye giderler  kimelirine göre yıkanmazlar ve pistirler ama emin olun senden benden temiz 

Hoca ben duyduğumu söyledim ve eklemişim mesaj sonuna oruç tutanlar da var..Alevilik çok çeşitlidir..Sunniler ya da Şiiler gibi bir bütün olamamışlardır... Ben sana yarın kaynaklarıyla getireyim, bu topic'i takip et..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtctn_
    mrtctn_'s avatar
    Erkek

arkadasım bende bılıyorum sadece sen bır tarfını yazmıssın..hani böyle bişey yazacaksan konunun tamamını çeşitlerini soylemen veya bırazda olsa bahsetmen gerekır..

çünkü yanlış anlayan insanlar oluyor ve bu kötü bir durum oluyor..ok.. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

alp bunu yazdı:
    ----------------------------- Alevilik'in de çeşitleri var... Alevilerin peygamberi Hz. Ali'dir, hatta bazı çeşit Aleviler ona tapar, HEPSİ DEĞİL...

Alevilik'in asıl tanımında ise Hz. Ali'ye taparlar ve ibadetleri yoktur.amaz, hac, oruç vs. (3 farklı din hocası + 1 imam söyledi)..buna rağmen ben Alevi olup da 12 gün oruç tutan birisi ile tanışmıştım..sanırım 12 idi tam hatırlayamadım ama on'lu bişeydi :) -----------------------------

Alp kac yasindasin ?
    ne kadar emin bir sekilde konusuyorsun. yazdiklarin SAFSATADAN OTE BIR BILGI DEGIL. kulaktan dolma bilgilerle gelip buraya yazmazsan sevinirim.  

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 4807 Toplam Mesaj: 33