Alevilik
-
sayın müridler..ben alevi diilim ama 11 aylık kız arkadaısm la bu yüzden ayrıldık..alevi olan oydu ve ailesinin onu sünnilere vermek istemediğinden bahsetti..şimdi ayrılmasak ilerde mutlaka 1,3,5 yıl sonra mutlaka ayrırlar diyodu ? basına böyle bi olay gelen yada duyan oldumu..böyle bişey varmıdır olabilirmi ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim
-
criminal bununla ilgili kitap bile yazacak kadar deneyim tecrube ve bilgi sahibi oldu.
bana gore oyle 1,3,5 yil sonra ayirirlar lafina inanmiyorum, zira seviyorsan butun engelleri asabilirsin. burda en onemli etken cevredir. cunku sende kizda cevresindeki insanlardan etkilenerek iliskinizi olumsuz yonde etkileyeceklerdir.
-
walla piskolojik olarak ole dusun meye baslarsan 1.3 .5 sene değil 1.3.5 ay bile surmezz. gerek senin ailern gerek alevi olan alile ama bunun bir cozumunu istiyosan soyluyum ama cok zordur cidden sewiyosanız yaparsınız iki ailedende uzaklasıp baska bir sehirde hayat gecirebilirsiniz hem kafanız rahat olur hemde aileniz bişi yapamaz.. tabi ilerde sen yada o yok neden bole yapıyon die baslamassa fıstık gibi olur;)
-
yaa bırakalım arıtk bu devirde alevi sunni kürt laz..sen seviyorsan sana hiçbişey engel değil kardeşim.git ailesinle tanış seni bi danısınlar sonra bir daha cevap versinleer..
saçmalık yaaa..
-
Alevilik'in de çeşitleri var... Alevilerin peygamberi Hz. Ali'dir, hatta bazı çeşit Aleviler ona tapar, HEPSİ DEĞİL...
Alevilik'in asıl tanımında ise Hz. Ali'ye taparlar ve ibadetleri yoktur.amaz, hac, oruç vs. (3 farklı din hocası + 1 imam söyledi)..buna rağmen ben Alevi olup da 12 gün oruç tutan birisi ile tanışmıştım..sanırım 12 idi tam hatırlayamadım ama on'lu bişeydi :) -
ne kadar aptalca bir neden....
-
bilip bilmedden konusmayalım..ok
arastırıp gelelim...
namaz tutup,oruc tutarlar camiye giderler kimelirine göre yıkanmazlar ve pistirler ama emin olun senden benden temiz
-
morportakal bunu yazdı:
-----------------------------
ne kadar aptalca bir neden....
ne kadar aptalca bir suçlama..Sence saçmadır başkasına göre doğrudur..
Ailesi kararlarının saçma olduğunun farkında olsalar zaten böyle bir karar vermezlerdi. -
mrtctn_ bunu yazdı:
-----------------------------bilip bilmedden konusmayalım..ok
arastırıp gelelim...
namaz tutup,oruc tutarlar camiye giderler kimelirine göre yıkanmazlar ve pistirler ama emin olun senden benden temiz
Hoca ben duyduğumu söyledim ve eklemişim mesaj sonuna oruç tutanlar da var..Alevilik çok çeşitlidir..Sunniler ya da Şiiler gibi bir bütün olamamışlardır... Ben sana yarın kaynaklarıyla getireyim, bu topic'i takip et.. -
arkadasım bende bılıyorum sadece sen bır tarfını yazmıssın..hani böyle bişey yazacaksan konunun tamamını çeşitlerini soylemen veya bırazda olsa bahsetmen gerekır..
çünkü yanlış anlayan insanlar oluyor ve bu kötü bir durum oluyor..ok..
-
alp bunu yazdı:
----------------------------- Alevilik'in de çeşitleri var... Alevilerin peygamberi Hz. Ali'dir, hatta bazı çeşit Aleviler ona tapar, HEPSİ DEĞİL...
Alevilik'in asıl tanımında ise Hz. Ali'ye taparlar ve ibadetleri yoktur.amaz, hac, oruç vs. (3 farklı din hocası + 1 imam söyledi)..buna rağmen ben Alevi olup da 12 gün oruç tutan birisi ile tanışmıştım..sanırım 12 idi tam hatırlayamadım ama on'lu bişeydi :) -----------------------------Alp kac yasindasin ?
ne kadar emin bir sekilde konusuyorsun. yazdiklarin SAFSATADAN OTE BIR BILGI DEGIL. kulaktan dolma bilgilerle gelip buraya yazmazsan sevinirim.