Alın Size Cevapsız Bir Soru..
-
c0ldmAniac bunu yazdı:
-----------------------------Soru:Tanrı, kendisinin kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratabilir mi?
Yaratabilir: O istediği herşeyi yaratabilir.
Yaratamaz: Onun gücü herşeye yeter.
Ya bu şartlar altında böyle bir tanrı yoktur
Ya onun gücü sonsuz değildir
Ya da istediği herşeyi yaratamaz.
Bu üç olasılık da bütün semavi dinler ile çelişir. Birileri yalan söylüyor...
-----------------------------Bir insana kabul etmeyeceği hiç bir şeyi kolay kolay kabullendiremezsin, böyle bi soruyu sorduğuna göre sendede çelişkiler var..
Öncelikle şu soruyu sorana sorarım - Allah bildiğin bilmediğin duyduğun duymadığın herşeyin yaratıcısıdır.Buna inanıyormusun ? İnanıyorum derse kaya sorusuna cevap veririm, inanmıyorum derse sorunun niyetide bellidir.
Bu felsefe okuyupta allah'ı tanıtamayan ailelerin çocukları, allahsız büyüdükleri içinde etraflarına hep allahı inkar ederler.
Bu sorular hep onun içindir.Allahın olup olmadığı,allahın gücünün yetip yetemeyeceğini biraz geçde olsa öbür dünyada göreceksin zaten,şuda var; Onun katında ağırlık ölçüsümü geçerli yoksa başka bişeymi bilemeyiz, Allah (c.c) sonsuzdur diye bi ibare var kuranda.Ya onun gücü sonsuz değildir
Ya da istediği herşeyi yaratamaz.
Onun gücünün sonsuz olmadığını inanmak bunu aklına bile getirmen imandan çıkmaya yol açar,bu seni bağlamaz deme,
bi din kardeşimin iman dışına çıkıp sapkınca fikirleri savunması beni rahatsız eder üzer..Kabir azabından korkmak ancak kabir azabının nasıl olabileceği hakkında bilgisi olanların çekeceği şeydir.Allah korkusu olanlarda Yaratıcısını tanıyıp ona verdiği sınırsız nimetleri yine ona bahşettiği aklı ve mantığını kurarak onun sınırsız kudrete , kuvvete ve ilme sahip olduğunu kavramalıdır.
Kendisinden büyük kaya yaratamazsa sonsuz gücü yoktur diyorsun?
Sonsuz gücü olmayanda sınırlı güçtedir değilmi ? Düz mantığa göre,
Milyonlarca Balık türü , sayısını bile bilemeyeceğimiz bilim adamlarının sölediğine göre insan ırkının 10 katı fazla sayıda olan karıncaları, kuşları, aslanları, En önemlisi insanları müthiş denge ile yaratmış olan Allah, en önemli insanların bile teknolojisinin hala yetmediği uzayın derinliklerinde olduğumuzu düşündüğünde
sonsuz gücü olmayan bir yaratıcının bu kadar çok şeyle uğraşmasıda düşünülemez,sıkılır,güçsüz düşer..ki bu düşünülemez
Yada istediği herşeyi yaratamaz ? Duyduğun herşeyi aklına getir veya bir belgesel izlemeni öneriyorum , o anda bu sorguyu aklına getir, Sence istediği herşeyi yaratmışmı yoksa yaratamamışmı..
Şimdi biraz beynini yorucam : Düşün dünyanın tüm kayalarını himalayalardan , en küçük tepeye kadar hepsini topla dünya dan daha ağır olamazlar değilmi ?
Bildiğim kadarı le güneş dünyanın 4 katı, ve yine bildiğim kadarı ile sınırısız uzay boşluğunda güneşten binlerce kat daha büyük gök cisimleri mevcut.Mantığınla hareket et!Şimdi ben sana soruyorum, Bu müthiş dengeyi kurup, dünya kadar küçük bir yaşama alanında sen karıncasın.
Seni beni tüm yaratışmışlıkları yaratan var olduğun olmadığın herşeyin sahibi olan Allah sence gerçekten gücü sonsuz olanmıdır?Gücü bazı şeylere yetmeyen bir yaratıcının yarattığı bir varlık olduğuna inanıyormusun ?Müslüman müslümanlığının gerektirdiklerini yerine getirir sonunu hayra yorar.Ama kardeşim bu sorgu müslüman'ım diyene yakışmaz.Sorgusuz sualsiz beynin ve kalbin okeylediği bir dini seçiyorsan , kendisinden ağır kayayı kaldırır mı ? kaldırmazsa gücü sınırlıdır diyerek imanını alçaltırsın,felsefede herşeye koşulsuz desteklide atsan muhalefet olucaksını anlatıyorlar abi anlamıyorum ..
ALLAH İNKAR EDENLERİN ANLAYIŞLARINI KAPATIRKur'an okuduğun zaman seninle ahirete inanmayanlar arasında görünmez bir perde kıldık. Ve onların kalbleri üzerine, onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyduk. Sen Kuran'da sadece Rabbini "bir ve tek" (ilah olarak) andığın zaman, 'nefretle kaçar vaziyette' gerisin geriye giderler." (İsra Suresi, 45-46)
Onlardan seni dinleyenler vardır; oysa Biz, onu kavrayıp anlamalarına (bir engel olarak) kalpleri üzerine kat kat örtüler ve kulaklarında bir ağırlık kıldık. Onlar, hangi 'apaçık-belgeyi' görseler, yine ona inanmazlar. Öyle ki, o inkar etmekte olanlar, sana geldiklerinde, seninle tartışmaya girerek: "Bu, öncekilerin uydurma masallarından başka bir şey değildir" derler. (Enam Suresi, 25)
Kendisine Rabbinin ayetleri öğütle hatırlatıldığı zaman, sırt çeviren ve ellerinin önden gönderdikleri (amelleri)ni unutandan daha zalim kimdir? Biz gerçekten, kalpleri üzerine onu kavrayıp anlamalarını engelleyen bir perde (gerdik), kulaklarına bir ağırlık koyduk. Sen onları hidayete çağırsan bile, onlar sonsuza kadar asla hidayet bulamazlar. (Kehf Suresi, 57)
-
işe felsefik açıdan bakıyorsan tattıravalli misali o taşı kaldırır.
ama yok inançla bakıyorum diyorsan ve bana illa ki inançla açıkla diyorsan anlayacağın dilde açıklayayım :
madem ki kendinin kaldıramayacağı bir güçten bahsediyorsun.melek yapar, dünya da görmediğin güçteki şeylerden yapar.onlara kaldırttırır.
oda olmadı insan tabiriyle "telekinezi yaparak" kaldırır.
sana atmıyorum en az 1000 sebep bulabilirim.İnsan olarak beynimin buna yeterli olacağı kanısındayım..
edit : kaldı ki sen bir insansın ve beyninin bi sınırı var.senin bildiğin tek düşünce tarzı beyinle gerçekleşiyor.belki de bilmediğin bir çok düşünce sistemi vardır?
senin tabirinle bu da kanıtlanmaz değil mi? madem ki o küçücük beyninin her şeyi çözdüğünü düşünüyorsun bana "akıl" kelimesini açıklasana?
boşuna uğraşma bilim adamları bile bulamamıştır..soru soruyu türetir ve açıklanamaz.bilim adamları bile bu kadar acizken gelip bize nasıl bilim adamlarının
yöntemleriyle açıklama yapmamızı beklersin? "ağırlık" kelimesinin kaç tane anlamı var ki?insan gözüyle bir tek "yerçekimine etkiyen kuvvet" olarak görüyorsun.
kaldı ki bunun anlamını da o aciz bilim adamları türetmiş.. -
AsortiC Kardeş sölediklerine aynen katılıyorum.Arkadasın kafası karışmış biraz.
-
sen anlatmak istediğini bile tam anlatamamışsın ama çoğu kişi anlamış yine:D
neyse de bu çok klasik ve çok saçma bir soru...
hiçbir bok çürütülmez böyle sorularla yani...
-
cevapsız kalsın ne önemi var
uyeler birbirine ciddi anlamda aq diosa o tartışmada bi sorun vardır
moderator arkadaşlardan biri tartışmayı sonlandırsın...
-
Konuya Buradan Devam Edilmesi kanısındayım:)
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ka%C5%9Farlar&meta
İnceleyelim.!
-
DaReSeLaM bunu yazdı:
-----------------------------Konuya Buradan Devam Edilmesi kanısındayım:)
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ka%C5%9Farlar&meta
İnceleyelim.!
-----------------------------
rene nin kişisel şeysi :)
-
abi Allah normalden falzayı aşırı sevmez istese yaratır belki senin gözünün bunu göremeyek kadar kör yapmıştırr.
-
diğer tarafta zebanilere sorarsın :)
bazı şeyleri bilmiosunuz zaten herşeyi pozitif bilimlerle açıklıyamazsınız
bilim şu anda bile islamiyetin yasak dediği şeylerin yeni yeni nedenlerini buluyo
ayrıyetten fıkıhta akıl olmaz akıl olsa idi 40 sene evveline kadar domuz etindeki bakteriler ve hormonlar bilinmiyordu o zamanda domuz eti haram diğildi
hea bu arada adamlar müslüman diğil suyun üzerinde yürüyo insanı yarıo uçuyo kaçıo inanıonuzda neden islamiyette aklın ve pozitif bilimlerin bittiği noktaların olduğunu anlamıyorsunuz
hea ayrıyetten sadece laf edebiyatı olan bi soru için tartışmayın bence 2 gıdım pozitif ilimler biliyosanız Allahın gücü herşeye yeter cümlesinden anlıyosun doruyu.
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------bu soruya bölüm bölüm cevap verecem başlayalım;
1-bu soruda baştan kasıt var amaç dini kötülemek inancı bulandırmak kafaya fitne sokmak..eğer bu soruya evet desem diyeceskinki allah yarattığı şeyden güçsüzdür.yok hayır desem bu sefer haşa allah acizdirdiyeceksin... ama bu soruyu sorarken unuttuğn bişey var.. farkındaysan allahın yaratıcı oldğnu kabul ediyorsun yanihalık sıfatına inanıyorsun ama sonra kalkıp allahın kurderi ile ilgili çelişkili bi soru ortaya aratak demogoji yapıyorsun..sen allahın yaratacağı hiç bişeye benzemiyeceğini bilmeyecek kadar cahilsin ama gelmiş haşa allah'tan büyük bi cisimhakkında yorum yapıyorsun kendince olurmu olmazmı diye..
2-soruda iman-ı vehmi ile iman-ı akli birbirine karışıtırosun 2. si olması mümkün olan akla uygun durumlarken 1. si tamtersi bunun..bu soruda sen bu ikisini karıştırmışsın.. bu sorunun akla mantığa uygunluğu yoktur tutarlığı hiç yokturamacın sadece hurafe meydana getirmek...
3- soru saçma ve demogoji kokuyor... soruya bakarsak şunları görecez -bu taşın şu an mevcut olmadğına inanlıyor-allahın bu taşı yaratabileceğine inanarak onu bir nevi kabul ediyorsun.. yani bizi içimizde çeliştirmeye çalışırken kendin ne halleredüşüyorsun=)bu senin soru sonsuzdan büyük sayı yazılırmı sorusuna benziyor... ilmi bi değeri yok fıkıhla alakası zaten uzaktan yakından yok...bilindiği üzere allah bizi yaratıcı olarak kendinden bir parça kendinin bir tecellisi olarak yaratmıştır ama bu demek değildiki yarattğıvarlıklara benzesin onlarla kıyaslansın... allah sonsuz kudret sahibidir.. en sonsuz en yüce kemalat ondadır..senin sorun allah kemaltından fazlasını yarattığı bir varlığa verebilirmi?gibi abes bi soru oluyor..ayrıca allahın kurdet sıfatınada aykırıdır bu durum allah en kurdetli varlıktır ve sonsuz kudreti varken kendinden daha kurdetli bircisim yada varlığı yaratmaz..sonsuzluk kavramının cahilisin gördüğüm kadarıyla.. Sonsuz kudretten daha büyük bir kudret olamaz ki, böyle bir soru sorulabilsin...sorunun saçmalığnı söyle özetleyebiliriz;ben heykeltraşım elimde bi taş var benim 10 katım bunu yontup heykel yapıp yapmamak benim elimde...bunu yapabilirim... ama yapmayabilirimde... taşın büyük oldğu benim güşsüz oldğmu göstermez değilmi... ben bu taşı yontup heykelyapınca benden güçlü olduğnu nasıl düşünebiliriz? ayrıca allahın büyüklüğü mahlukatla orantlılı değildir...yaratılan tüm varlıklar onun sadece bir numunesi yansımasıdır..şöyle örnekleyeyim;güneşi yaprakların üstünde parlayan yağmur damlacıklarıyla kıyaslayamayız buda parlıyor diye çünkü güneşten almışlardır zaten o ışığı.... o yüzden allahı bir taşla kayayla orantılamak çok saçmadır.. hem zaten sonszuda büyüklük kavramı yoktur sonu yoktur çünküo yüzden allahtan büyük diye bi kavram ortaya atamayız çünkü allah sonsuzdur...umarım anlarsın gerçi pek sanmıyorum amma. neyse...
al sana cevab..
-----------------------------
hocam harika bi cvp. birader din dogmatik bir olaydır. dogmatik ne dersen elestirmeden inanmak falan. yani dinde eleştiriye yer yoktur. dinin kesin kuralları vardır. zina etme kumar oynama vs vs bunları sen ben biz onlar yargılayamayız. ve bu soruda dini kotulemek amaclı sorulmustur. herkez bu soruda kitlenecegi ve cvp layamayacagı icin bazıları tarafından kotu yere cekme eylemidir. eet konu biraz daaldı ama ole iste.