Alın Size Cevapsız Bir Soru..
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------bu soruya bölüm bölüm cevap verecem başlayalım;
1-bu soruda baştan kasıt var amaç dini kötülemek inancı bulandırmak kafaya fitne sokmak..eğer bu soruya evet desem diyeceskinki allah yarattığı şeyden güçsüzdür.yok hayır desem bu sefer haşa allah acizdirdiyeceksin... ama bu soruyu sorarken unuttuğn bişey var.. farkındaysan allahın yaratıcı oldğnu kabul ediyorsun yanihalık sıfatına inanıyorsun ama sonra kalkıp allahın kurderi ile ilgili çelişkili bi soru ortaya aratak demogoji yapıyorsun..sen allahın yaratacağı hiç bişeye benzemiyeceğini bilmeyecek kadar cahilsin ama gelmiş haşa allah'tan büyük bi cisimhakkında yorum yapıyorsun kendince olurmu olmazmı diye..
2-soruda iman-ı vehmi ile iman-ı akli birbirine karışıtırosun 2. si olması mümkün olan akla uygun durumlarken 1. si tamtersi bunun..bu soruda sen bu ikisini karıştırmışsın.. bu sorunun akla mantığa uygunluğu yoktur tutarlığı hiç yokturamacın sadece hurafe meydana getirmek...
3- soru saçma ve demogoji kokuyor... soruya bakarsak şunları görecez -bu taşın şu an mevcut olmadğına inanlıyor-allahın bu taşı yaratabileceğine inanarak onu bir nevi kabul ediyorsun.. yani bizi içimizde çeliştirmeye çalışırken kendin ne halleredüşüyorsun=)bu senin soru sonsuzdan büyük sayı yazılırmı sorusuna benziyor... ilmi bi değeri yok fıkıhla alakası zaten uzaktan yakından yok...bilindiği üzere allah bizi yaratıcı olarak kendinden bir parça kendinin bir tecellisi olarak yaratmıştır ama bu demek değildiki yarattğıvarlıklara benzesin onlarla kıyaslansın... allah sonsuz kudret sahibidir.. en sonsuz en yüce kemalat ondadır..senin sorun allah kemaltından fazlasını yarattığı bir varlığa verebilirmi?gibi abes bi soru oluyor..ayrıca allahın kurdet sıfatınada aykırıdır bu durum allah en kurdetli varlıktır ve sonsuz kudreti varken kendinden daha kurdetli bircisim yada varlığı yaratmaz..sonsuzluk kavramının cahilisin gördüğüm kadarıyla.. Sonsuz kudretten daha büyük bir kudret olamaz ki, böyle bir soru sorulabilsin...sorunun saçmalığnı söyle özetleyebiliriz;ben heykeltraşım elimde bi taş var benim 10 katım bunu yontup heykel yapıp yapmamak benim elimde...bunu yapabilirim... ama yapmayabilirimde... taşın büyük oldğu benim güşsüz oldğmu göstermez değilmi... ben bu taşı yontup heykelyapınca benden güçlü olduğnu nasıl düşünebiliriz? ayrıca allahın büyüklüğü mahlukatla orantlılı değildir...yaratılan tüm varlıklar onun sadece bir numunesi yansımasıdır..şöyle örnekleyeyim;güneşi yaprakların üstünde parlayan yağmur damlacıklarıyla kıyaslayamayız buda parlıyor diye çünkü güneşten almışlardır zaten o ışığı.... o yüzden allahı bir taşla kayayla orantılamak çok saçmadır.. hem zaten sonszuda büyüklük kavramı yoktur sonu yoktur çünküo yüzden allahtan büyük diye bi kavram ortaya atamayız çünkü allah sonsuzdur...umarım anlarsın gerçi pek sanmıyorum amma. neyse...
al sana cevab..
-----------------------------
:))) bence bu tür sorulara sen cevap verme istersen.İnan yazdıkların çok komik olmuş. 2 arkadaş bizi baya güldürdün. Buna verilebilecek en güzel cevabın susmak olmalı senin. -
Tipik ateist sorusu. Arkadaşında dediği gibi susmak daha yerinde olur.
-
Yeri ve göyü yaratan herseyi goren ve duyyan ve herseye gücü yeten şüpesizki ALLAH dır. Bu soruyu sormak ne kadar dogru bılemiyecegim.
-
Birincisi sorunun ne kadar mantıksız olduğu ve bu soruyu soranında bi o kadar mantıksız olduğu apaçık ortada!! Nedenmi?
-Allah Yaratan Kaya Yaratılan..Yani Kaya Yine Allah'tan büyük değil..Sonuçta Mahluk ile Yaratıcı arasındaki farkı bilmiyorsan buraya topic açmana bile güleceğim..
-Bu tür soruları genelde boşluğa düşen ve sürekli kendi kendine sorular sorup o soruların cevaplarını kendileri bulmaya çalışanlar ve akılları yetmeyip bulamadıkları için tekrar tekrar boşluğa düşenler..
-Tamamen din düşmanı olup insanların kafasını bulandırmak isteyen insanlar görünüşte yumuşak sözler kullanıp ilimsiz insanların kafalarını bulandırarak onlarıda kendi bataklıklarına sürüklemek istemeleri..
-Kendilerinin dogmatikliğe karşı olduklarını söyleyip her konuya illa ateist gözüyle bakıp kendilerine at gözlüğü takmaları ve asla kendi fikirlerini eleştirtmemeleri yine bu tür insanların zümresine girmekte..
-Yine konumuza dönelim varsayalımki sen bir kaya parçası oluşturdun senin boyundan senin cisminden herşeyinden büyük görünen..şimdi o kaya parçası senden her yönüyle büyükmü? hayır!
-Allah cismi boyutu sınırı olan bir varlık değildir..cismi boyutu sınırı olan bir mahlukatın Sınırsız olan bir varlıktan büyük olabilmesi mümkünmüdür canım kardeşim?
-Mantıkta "Gerçek olmayan mukaddemelerle yapılan kıyaslara mugalâta (demagoji) veya safsata" denilmektedir. Meselâ duvar üzerine çizilmiş bir insan resmi gören mugalatacı (demagog):
“Bu resim konuşur. Çünkü, bu resim insana aittir."
"Her insan konuşur. Öyle ise bu insan da konuşur." diye yanlış bir hükme varır. Cenâb-ı Hakk'ın yaratacağı bir mahlûku -hâşâ- Allah'tan büyük tevehhüm etmek, duvardaki resmi insan kabul etmekten daha büyük bir safsatadır.!!
-Kardeş gel senle biz başka sorular soralım kendimize?? daha mantıklı daha derin..?
-Neden Yaşıyoruz?
-Evrimemi inanıyoruz? Evrime inanıyorsak tesadüfenmi oluştuk? Tesadüfen su'yun içinde dna'ları olan bir canlımı dünyaya geldi?
-Evrime inanmıyormuyuz? Neden Yaratıldık? Varlığımızın Temeli Nedir? Öldüğümüzde ne olacak? Ruh'umuz nasıl birşey?
-Bu tarz sorular eminim sorduğun sorudan daha mantıklıdır..
-Ateistlere sormak istediğim birşey var.Siz inanmıyorsunuz..Peki neden inananları kendi düşüncenize çekmek için çabalıyorsunuz?? Din gibi bişeymi sizinki?? yaymaya felanmı çalışıyorsunuz?? Her Türlü Dini konuda tartışacak adam gelsin msnde benimle konuşsun tartışsın..Dalga geçmeden saygısıyla konusacak ve cahil olmayacak mantıklı cevaplar verecek adam gelsin eklesin sabahlara kadar konuşurum..!
-
teodos bunu yazdı:
:))) bence bu tür sorulara sen cevap verme istersen.İnan yazdıkların çok komik olmuş. 2 arkadaş bizi baya güldürdün. Buna verilebilecek en güzel cevabın susmak olmalı senin.
-----------------------------baş belasımısın mürid? kanınamı dokundu adama cevabı oturtunca? eğer mantıklı bi açıklaman varsa cevap ver yoksa
sus nesin sen sinir etme botu felanmısın? neresi komik? neresi eksik? madem böyleyse yaz eksik yanını sanada
oturtayım sorun değil... 2 oluyor farkındaysan 2 mesajdada benim yorumlarla dalga geçmişsin ama ortaya bişey
yok bilgi yahut düşünce namına...çok bilgiylsen açıkla hadi hodri meydan sana...
-
şöyle bişey olabilir Tanrı hem mutlak hem sonsuzdur biz uzayımız içinde bu mutlak kavramını kapalı iki nokta arasında alıyoz, sonsuz kavramı uzay için geçerli olmadığından tam olarak tanımlayamıyoruz sayısala vurduğumuzda –sonsuz + sonsuz arasında sonsuz sayı var ama sıfırla bir arasındaki sayıları da sonsuza kadar bölebiliyoruz yada 2 ile 3 arasındaki 3 ile dört arasındaki yada herhangi iki sayı arasındaki sayılardan sonsuz sayı türetebiliyoz .
Uzayı irdelersem tanrının sonsuz bilgisinden yarattığı boşluktur mekandır madde ve enerjide mekan dediğimiz o boşluğun bir kısmından yaratılmıştır mekan-madde-enerji… radyo sinyalleri ve ışık uzayda yol alabildiğine göre bunları taşıyan başka bişey daha var onada taşıyıcı diyelim statik durumdaki uzaya tanrı hadi run diyip starta basıyo big bangle hareket başlıyo ve evren oluşuyo.
Tanrı sonsuz olan bilgisinden yarattığı için bizim uzayımızın boyutu tanrı için geçerli değil ki zaman mekan fizik kanunları tanrıyı bağlamıyor ki zaman (timeline) uzayın içindeki madde ve enerjinin hareketi şindi bu konumda tanrıyı uzay ve mekanda sınırlama fikri saçma.
Oyun oynamak istiyon sen tekil çoğul kavramlarını irdelemeli madde olduğunda tekil yada çoğul diyoz enerjide diyebiliyomuyuz diyemiyoz elle tutamıyon gözle göremiyon tanrı ne maddesel ne enerjisel bunlar uzayın içindeki şeyler için geçerli zaten içinde dışında olma kavramıda uzay için oluşturulmuş uzay mekan diilmi :)
tanrının tekilliğini yönetim iradesi olarak düşünüyorum elleri ayakları olan tanrı düşüncesi saçmamsı geliyo, şindi tekil çoğul kavramlarınıda kullanamazsak tanrının yarattığı her şey kendisinden geliyor dolayısıyla tanrıya ait, aslında bizzat tanrıdan başka bişey yok her şey onda başlıyo onda bitiyo oki şindi ağırlık birimine vurmuşun tüm kavramlar onda başlıyo ve onda bitiyo bu durumda en düşük ağırlık birimide en yüksek ağırlık birimide onda başlıyo ve bitiyo yani iki armut arasındaki farkı arıyosun ama elindekilerden biri armut diil elma dolayısıyla bu bi paradok diil.
Not ben dinlere inanmam ama tanrı var gibime geliyo tanrı beni korusun :P
-
sınırlı beyinle sınırsız kavranamaz... fatal eror..
-
tanrı senin gibi adamların fütursuz istekleriyle uğraşmaya kalksaydı gerçekten işi vardı
ne bu yok kaya kaldırabilirmi yok balık tutabilirmi -
ateist sorusu olduğu belli.... apaçık şirktir. Senin müslümanlığından şüpheliyim....
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------teodos bunu yazdı:
:))) bence bu tür sorulara sen cevap verme istersen.İnan yazdıkların çok komik olmuş. 2 arkadaş bizi baya güldürdün. Buna verilebilecek en güzel cevabın susmak olmalı senin.
-----------------------------baş belasımısın mürid? kanınamı dokundu adama cevabı oturtunca? ..............
:) Küçüksün daha. aklın erse bunları yazmazdın.