folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder ALINIK - Suzuki Swift 2020 - 2021 GLX - Fikir Ve Yorum.

ALINIK - Suzuki Swift 2020 - 2021 GLX - Fikir Ve Yorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

hayırlısı olsun  kazasız belasız mutlu günlerde kullanın :)

bunu yazayım diye girdiydim aslında :)

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Sonuca 5 gün kala son bir güncelleme yapayım dedim;

Bugün alacağım aracın kaporasını verdim, expertiz raporunu aldım.

Fuzul ve türevi yerlerden araç alacaksanız 3 4 gün önceden arabayı belirlemeniz, istenen evrakları tamamlayıp vermeniz lazım. Aksi halde size verilen teslim tarihi uzatılır ve baya da otelenebilir.

Şöyle bir sorun var ki, Fuzul diyor ki, arabanin size satışı yapılacak ben göreceğim ve ondan sonra ödeme yapacağım. Bunu bana 10 gün kala söylediler. :) O da ben arsızca detay sorduğum için. Sürekli olarak, o iş kolay, çok basit, işin en kolay kısmı, diyorlar. Ticaretten gram bilgisi olmayan essek sürüsü. Ulan galeriden başka kim parayı almadan satış verir ? Hemen aranızda güvenli satış yöntemi var, diyenler olacaktır. Evet iyice zorlayinca bana da bunu söylediler ama kimse bana bu seçenek için 8 10 bin TL noter ücreti olduğunu söylemedi tabi :) yaratık hasanlar ya çok cahil ya da işlerine öyle geliyor. Bilgi sıfır.

Daha bitmedi, 800 bin anlasmaniz var mesela. Size 780 veriyorlar. Baskın basanindir deyip gittiğim bir seferinde tarihi yaklaşan bir müşteriye yan masada evrak imzalatirlarken duyup sordum da öğrendim yoksa son haftaya kadar sürekli 800 bin diyorlar. Olay şu ki başta size kasko sigortayi istediğiniz yerden yapın size kalmış diyorlar. İşin iç yüzü şöyle; 20 bin kesinti yapıp size kasko teklifi atıyorlar. Mecbur kabul ediyorsun. Sonra diyor sen daha ucuz bul bana gel aradaki farkı son ödemeden düşeyim. 20 bin pic oluyor yani :)) Ben şimdi çözüm olarak sıfır faiz 20 k kredi çekip taksit yapacağım. Hesap şaştı çünkü..

Bu sistemleri bir vatandaş ile yapmanız çok zor. Hatta imkansız. Bu sistemle tecrübeli bir galeriden almanız lazım. Dolayısı ile galeriden de bi 20 k kazık yiyorsunuz. 

Toplamda 40 50 k gibi bir tutar toleransiniz olmalı. Hatta bazı çakal galeriler 5 gün seni beklersem pazarlık yapmam Hatta üzerine eklemem gerekir diyor. :)  borçlu çıkıyorsun mineski :)

Yani sonuc olarak sizi, hocam çizik göçük sorun değil alayım da bir sonra bakarız, noktasına getiriyorlar. 

14 Ocak için kapora verdim sozlestim bakalım hayırlısı ile Balıkesir'e  gidip Suzuki Swift imi alacağım.

:)

laa ben arabayı satarken güvenl araç satış sistemine 120 liramı ne verdiydim (1 sene olmadı zorunlu olmadan önce) 

kim diyor 8-10 bin lira hatta baktım şimdi 

VakıfBank Güvenli Araç Satış Sistemi ile araç satışınız gerçekleştiğinde tarafınıza transfer edilecek tutar içerisinden 194,31 TL hizmet bedeli alınacaktır. 

Al işte.. Fuzul'deki müdür boku söyledi. Ben de baktım şimdi 100 200 lita bir şey diyor. Salak mı lan bunlar ? 

Eyw arkadaşlar inşallah bir aksilik çıkmadan gider alırız. Satın alma arifesinde olan arkadaşlara da bol şans olsun ve hayırlı olsun inşallah. Satın alma hayali olan arkadaşlara da tez zamanda nasip olsun inşallah.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pawlow
    Pawlow's avatar
    Erkek

hocam 2017'de sıfırını alıp 110k da sattım. bu sürede rütin bakımı hariç hiçbirşey yapmadım, servis kitapçığı planlaması dışında (100k şanzıman yağ değişimi) hiçbir extra çıkarmadı. benzini koy fizana git sıkıntı yaşatmaz.

eksileri performans mağlum 1,2 atmosferik, sert süspansiyon, bagaj hacmi neredeyse yok gibi 2 kabin valizi+1sırt çantası, iç malzeme sert plastik.

artıları güvenlik donanımları, masrafsızlık, az yakıt. satış konusunda çekincen olmasın 2 haftada sattım ben arabamı o gün için yüksek bir hasar kaydı olmasına rağmen. yetkili servisleri görece ucuz alman guba göre. 7 hava yastığı, acc, şerit takip, kör nokta uyarısı gibi c segmentteki birçok araçta olmayan donanımı var. orjinal ses sistemi kalitesi yüksektir. tam bir f/p aracıdır. düşünmeden alabilirsin. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullan.

İkinci olarak hiç deneyimlemedim ama herkes gibi her yerde reklamlarını görüyorum, duyuyorum. Kendi kanaatimce ve şu an senin deneyiminde de yola çıkarak; sikimevim, sokumevim tarzı oluşumlarda yüksek faiz ödemesinden kaçarken, şirketin eksik bilgi, geç bilgi vermesi, sormadan da söylenmeyen bilgilerle birlikte bir faiz kadar yerleştiriyorlar. Satın alacak araba bulmak zaten zor bir şeyken de bir de bu işin organizasyonları ile uğraştırıyorlar. Ben de araç bakıyorum, aşağı yukarı maksimum çıkacağım fiyatlar da senin ki kadar ama bu işin en ağrısız hali banka kredisi gibi gözüküyor.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Beyler konuyu neticelendirmek adına son yorumu atayım. 

Arabayı aldık.

Suzuki Swift 2020 GLX Premium.

@yunusdogan hocam sağolsun atladık gittik Balıkesir e ve aldık geldik.

Bir gün önceden gidip, eksiksiz bir şekilde satış günü sabah 10:00 da hazır olmamıza rağmen, tahmin ettiğim üzere Fuzul parayı 15:30 da gönderdi. Bekledik de bekledik.

Neyse sonuç olarak aldık geldik, mutluyuz.

Arabayı da ufaktan bahsetmek gerekirse, güvenlik donanımları hoşuma gitti. Eğer çok tarz poz adamı değilseniz, içinizde bir mekanik sever yan varsa direksiyon ve arka konsol çok hoşunuza gider. İlk kez atmosferik bir araç kullandığım için tabi çok farklı geldi. Normalde aile araci 1.0 tce clio kullandığım için onunla kıyasladim, performans gayet benzer ama motor sesi ve devir hareketleri yönünden swift epey önde bence. Icerisindeki tablet ekran beni düşündürüyordu açıkçası ama çok kullanışlı. O da bekledigimden iyi. Son olarak evet bagaj baya baya ufak ama arka yolcu bölümü epey bir geniş. Yine clio ile kiyaslarsak ki clio arka bolum cok dar, 2 kişi diz ve baş mesafesi yönünden hiç sorun yaşamadan yolculuk edecektir. 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Hayırlısı olsun. Güzel gunlerde kullanın.

Ben sürdüm bunlardan 3-5 sene.. valla kendisine aşıktım, çaktirmaz ama akar ;)

anca gidersin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pawlow
    Pawlow's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Beyler konuyu neticelendirmek adına son yorumu atayım. 

Arabayı aldık.

Suzuki Swift 2020 GLX Premium.

@yunusdogan hocam sağolsun atladık gittik Balıkesir e ve aldık geldik.

Bir gün önceden gidip, eksiksiz bir şekilde satış günü sabah 10:00 da hazır olmamıza rağmen, tahmin ettiğim üzere Fuzul parayı 15:30 da gönderdi. Bekledik de bekledik.

Neyse sonuç olarak aldık geldik, mutluyuz.

Arabayı da ufaktan bahsetmek gerekirse, güvenlik donanımları hoşuma gitti. Eğer çok tarz poz adamı değilseniz, içinizde bir mekanik sever yan varsa direksiyon ve arka konsol çok hoşunuza gider. İlk kez atmosferik bir araç kullandığım için tabi çok farklı geldi. Normalde aile araci 1.0 tce clio kullandığım için onunla kıyasladim, performans gayet benzer ama motor sesi ve devir hareketleri yönünden swift epey önde bence. Icerisindeki tablet ekran beni düşündürüyordu açıkçası ama çok kullanışlı. O da bekledigimden iyi. Son olarak evet bagaj baya baya ufak ama arka yolcu bölümü epey bir geniş. Yine clio ile kiyaslarsak ki clio arka bolum cok dar, 2 kişi diz ve baş mesafesi yönünden hiç sorun yaşamadan yolculuk edecektir. 

renk kombinasyonu nedir hocam?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    Pawlow bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

renk kombinasyonu nedir hocam?

Tek renk ateş kırmızı hocam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hayırlı olsun hocami. swift hep aklımın bi köşesinde olan araç, 4 çeker bir versiyonu vardı hatta hala var mı bilmiyorum da hep bi acaba dedirtip gaza getiriyor insanı :)

.
Toplam Hit: 3620 Toplam Mesaj: 40
otomobil swift oto suzuki oto