Alkışla Açılıp Kapanan Işık
-
orta okuldayken teknoloji bölümünde, sinifla beraber dedigin lambadan yapmistik, masa üstüne konulan lambalardandi. sonra kendi yaptigimiz lambayi satin alcaktik almadimda :p
-
yaf ne gerek var ver bi 30kağıt elektrikci gelsin lambanın anahtarını yatağın yanına alsın :W
-
arkadaşlar bu tarz devreler ilk kez tetik aldığında röleyi aktif eder 2. kez tetik aldığında ise röleyi pasifize eder....
şimdi eğer basitçe bir transistörlü devre yapacaksanız devreyi uygulamaya geçirdiğinizde mesela kitabı masaya sertçe fırlattığınızda lamba yanacaktır :D bunun içindirki bu el çırpması yerine başka şeyler türetmeye çalışmalısınız mesela rf kumanda ile yapacağınız bir kumanda yada ır kumanda ile ev kontrol sistemi ile ilgili bir sistem tasarlayıp bu derdinizin yerini tembelliğe bırakabilir :D
eğer talep olursa picli rf modüllü bir uzaktan kumanda yapıp sizlerin paylaşımına sunabilirim yanlız pic'i programlamak için programlayıcınız olması gerek...iyi çalışmalar...
-
KuDuZ bunu yazdı:
-----------------------------Cia bunu yazdı:
-----------------------------Alkış ile 230v 300w Lamba yakma devresi: http://www.elv-downloads.de/service/manuals/Lichtorgel/38231-Lichtorgel.pdf
-----------------------------hiç anlamam ki :D nasıl bulucam bundan ankarada :D
-----------------------------hoca git konya sokağa vardır yapılmışı ulus
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------
yaf ne gerek var ver bi 30kağıt elektrikci gelsin lambanın anahtarını yatağın yanına alsın :W
-----------------------------heh bencede ya 200$ falan ne gerek war bu daha pratik :D
-
bizde var o.. florasan lamba bitane.
benim yigen top oynarken zıpladımı kapanıyor öteki büyük yigen topa koşarken zıpladımı açılıyor geri mümkün yani -
Teorik olarak fazla zor grünmüyor. Bir mikrofonla sesi alıp, alkışın frekans spektrumuna göre yapılacak bir filtre devresinden geçirip, bir anahtarlama devresi ile yapılabilir sanırım.
-
ist/karaköyde bi pasaj var adı selanik pasajı
sadece elektronik devre elemanları ve hobi devrelerin satıldıgı bi kaç dükkan var orada
aradıgınız devre orada yaklaşık 5-10 lira arasında ucuz bi fiata satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam
geçen ay gördüm ilginç gelmişti ama ilgilenip almamıştım ((: istanbulda tanıdıgı olanlar gönderip aldırabilir
ilgilenenler pm atsın haftada bir iki kez gidiyorum o tarafa
-
Alkış yada ıslıkla çalışan oyuncak kuşum vardı küçükken. Pisayada mutlaka bu tarzda oyuncaklar vardır. Elektronikten anlıyorsan onların içindeki devreyi söküp kullanabilirsin.