Alkışla Açılıp Kapanan Işık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahmaran
    sahmaran's avatar
    Dişi
    orta okuldayken teknoloji bölümünde, sinifla beraber dedigin lambadan yapmistik, masa üstüne konulan lambalardandi. sonra kendi yaptigimiz lambayi satin alcaktik almadimda :p
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    yaf ne gerek var ver bi 30kağıt elektrikci gelsin lambanın anahtarını yatağın yanına alsın :W

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

arkadaşlar bu tarz devreler ilk kez tetik aldığında röleyi aktif eder 2. kez tetik aldığında ise röleyi pasifize eder....

şimdi eğer basitçe bir transistörlü devre yapacaksanız devreyi uygulamaya geçirdiğinizde mesela kitabı masaya sertçe fırlattığınızda lamba yanacaktır :D bunun içindirki bu el çırpması yerine başka şeyler türetmeye çalışmalısınız mesela rf kumanda ile yapacağınız bir kumanda yada ır kumanda ile ev kontrol sistemi ile ilgili bir sistem tasarlayıp bu derdinizin yerini tembelliğe bırakabilir :D

eğer talep olursa picli rf modüllü bir uzaktan kumanda yapıp sizlerin paylaşımına  sunabilirim yanlız pic'i programlamak için programlayıcınız olması gerek...iyi çalışmalar...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

KuDuZ bunu yazdı:
    -----------------------------

Cia bunu yazdı:

Alkış ile 230v 300w Lamba yakma devresi: http://www.elv-downloads.de/service/manuals/Lichtorgel/38231-Lichtorgel.pdf 

hiç anlamam ki :D nasıl bulucam bundan ankarada :D

hoca git konya sokağa vardır yapılmışı ulus

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek

Kreyzi bunu yazdı:
    yaf ne gerek var ver bi 30kağıt elektrikci gelsin lambanın anahtarını yatağın yanına alsın :W

heh bencede  ya 200$ falan ne gerek war bu daha pratik :D 

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    bizde var o.. florasan lamba bitane.
    benim yigen top oynarken zıpladımı kapanıyor öteki büyük yigen topa koşarken zıpladımı açılıyor geri mümkün yani

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek
    Teorik olarak fazla zor grünmüyor. Bir mikrofonla sesi alıp, alkışın frekans spektrumuna göre yapılacak bir filtre devresinden geçirip, bir anahtarlama devresi ile yapılabilir sanırım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek

ist/karaköyde bi pasaj var adı selanik pasajı

sadece elektronik devre elemanları ve hobi devrelerin satıldıgı bi kaç dükkan var orada

aradıgınız devre orada yaklaşık 5-10 lira arasında ucuz bi fiata satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam

geçen ay gördüm ilginç gelmişti ama ilgilenip almamıştım ((:  istanbulda tanıdıgı olanlar gönderip aldırabilir

ilgilenenler pm atsın haftada bir iki kez gidiyorum o tarafa

:) mutluyum, huzurluyum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Alkış yada ıslıkla çalışan oyuncak kuşum vardı küçükken. Pisayada mutlaka bu tarzda oyuncaklar vardır. Elektronikten anlıyorsan onların içindeki devreyi söküp kullanabilirsin.

arbeit macht frei
Toplam Hit: 10895 Toplam Mesaj: 30