AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2
-
En büyük kıyamet gidişindi benim için. İsrafil kalk dese de kalkarsam namerdim artık. Çok değerliydin benim için ama gazete aldıktan sonra verilen bozuk para üstü gibi kaybettim seni. Zulamda ki konyağın son damlalarını yudumlarken biraz düşündüm. Tımarhanenin tek kişilik odasında çift kişilik acımı çekiyormuşum sessizce, az önce fark ettim. Hiç bir şeyin anlamı yok. Hayatın kuralları, insanlık değerleri, Tanrı buyrukları ve para geçmiyor burada. Çünkü burası yitirilmiş aşklar mezarlığı. Çünkü burası kendini avutmuş Polyanna’lar cenneti. Çünkü burası AMATEM!… Burada bir demli çaya uyku satılır, öksüz gecelerde. Tabelalara aldanma sakın. Geride bırakmak istediklerin hastabakıcılar veya hademeler tarafından temin edilmekte, başhekim görmesin diye kalorifer petekleri arkasında saklanmaktadır ama ben seni bende saklıyorum. Ellerimle gözlerimi kapatıyorum. Neden biliyor musun? Tekrar tekrar gözümden düşmeyesin diye…
Sensizliğe dayanmak: seni, sensiz yaşamak kadar imkânsız. Hayatta olsaydın, bende kalmaya cesaret edebilseydin; kolumda bu kadar şırınga morluğu, benliğimde de bu kadar derin yara izi kalır mıydı sence?
Kullu nefsin zâikatul mevt… Biliyorum Tanrım, biliyorum. Bunu gözüme sokmasan olmuyor mu sanki? Başhekimi çağırın bana! Bu kadar kadavra taklidi yaptığım yeter, artık ötenazi hakkımı istiyorum.
Saygılarımla
-
ben bu lafa nası bi yorum yazabilirimki yaa ellerimi gözlerimle kapatıyorum tekrar tekrar düşme die offf
nası yazıosun sen bunlarııı
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------
ben bu lafa nası bi yorum yazabilirimki yaa ellerimi gözlerimle kapatıyorum tekrar tekrar düşme die offf
Sana önerdiğim şarkıyı dinleyip transa geçiyorum. Öyle dökülüyor dilimden. -
-
HannibALgan bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
Sana önerdiğim şarkıyı dinleyip transa geçiyorum. Öyle dökülüyor dilimden.
senin önerdiğin şarkı benim ebeme atladı nabeerr sabah uyandığımda buz kesmiş titriodum gece 5 yaşındaki welet silahla göğsümün ortasından wurdu beni ruhum çekiliodu uyanmak içn yalwardım -
hocam bişey soracam.imzanda "İnsanlar ölümlü Tanrılardır. Çünkü Tanrılar da ölümsüz insanlardır" diyor ya.bu işin felsefesini kendine göre açıklar mısın ? Bunu c/p yaptığına göre destekliyorsundur diye düşündüm..
ilahi dinlere göre insan cennet-cehennemde artık ölmeyecek yani sonsuzluk var.peki imzandaki iddiayı ciddiye alırsak sen şirke,küfre girmiş olmuyor musun ?
Edit : yazı güzel olmuş yazmayı unuttum k bakma :)
-
irwa bunu yazdı:
HannibALgan bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
Sana önerdiğim şarkıyı dinleyip transa geçiyorum. Öyle dökülüyor dilimden.
senin önerdiğin şarkı benim ebeme atladı nabeerr sabah uyandığımda buz kesmiş titriodum gece 5 yaşındaki welet silahla göğsümün ortasından wurdu beni ruhum çekiliodu uyanmak içn yalwardım
Ben sana şarkıyı önerirken psikolojini bozabilir demedim mi? Öyleyse sorun yok -
ats30 bunu yazdı:
hocam bişey soracam.imzanda "İnsanlar ölümlü Tanrılardır. Çünkü Tanrılar da ölümsüz insanlardır" diyor ya.bu işin felsefesini kendine göre açıklar mısın ? Bunu c/p yaptığına göre destekliyorsundur diye düşündüm..
ilahi dinlere göre insan cennet-cehennemde artık ölmeyecek yani sonsuzluk var.peki imzandaki iddiayı ciddiye alırsak sen şirke,küfre girmiş olmuyor musun ?
Edit : yazı güzel olmuş yazmayı unuttum k bakma :)
İmzamın arkasındayım. Çünkü insanların yapabileceklerinin sınırı yoktur, ölüm hariç. Yani bana göre insan Tanrısal bir ölümlüdür ama varlığı konusunda benim bir fikre sahip olduğum Tanrı ile aramızda ki tek fark ona karşı sorumluluğum ve onun ölümsüzlüğü..Küfür işine gelince ben dinlerin gerekli olduğuna pek inanmıyorum. Amaç Tanrı rızasını kazanmaksa bunu hangi dilde veya hangi şekilde yaparsak yapalım, elde edebiliriz.
-
HannibALgan bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
x;">Edit : yazı güzel olmuş yazmayı unuttum k bakma :)
İmzamın arkasındayım. Çünkü insanların yapabileceklerinin sınırı yoktur, ölüm hariç. Yani bana göre insan Tanrısal bir ölümlüdür ama varlığı konusunda benim bir fikre sahip olduğum Tanrı ile aramızda ki tek fark ona karşı sorumluluğum ve onun ölümsüzlüğü..Küfür işine gelince ben dinlerin gerekli olduğuna pek inanmıyorum. Amaç Tanrı rızasını kazanmaksa bunu hangi dilde veya hangi şekilde yaparsak yapalım, elde edebiliriz.
-----------------------------Tanrı müslüman olun diyorsa yani müslüman olunca rızasını kazanacaksan,müslüman olmazsan (dine karşı çıkarsan) tanrını rızasına karşı gelmiş olmaz mısın ?
-
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------müslüman olunca rızasını kazanacaksan,müslüman olmazsan (dine karşı çıkarsan) tanrını rızasına karşı gelmiş olmaz mısın ?
Hangi Tanrıdan bahsediyoruz peki? Musa'ya 10 emiri indiren ve onlara vaadedilmiş topraklar sunan Yehova'ya mı? İsa Mesih'i Meryem'den babasız doğmasını sağlayan Reb'ba mı? Yoksa Muhammed'e Oku diyerek ilk emiri gönderen Allah'a mı? Hangi Tanrı'ya?... -
hocam ne içiyosan söyle bende içicem:D