AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2
-
ayetler okunduğu gibi türkce yazılmaz.çünkü okunduğu gibi türkçe olarak yazılmaları türkçeyi aşar.! kaldı ki ayeti bile tamamlayamışsın...bir ayetin. bir kısmını alıp diğer kısmını sen zevke geleceksin diye yazmamalısın.
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
Her can ölümü tadacaktır; ne var ki, (hayatın) iyi ve kötü (tezahürleriyle) karşı karşıya getirerek sınıyoruz sizi; ve sonunda hepiniz Bize döneceksiniz.
Enbiya /35
Bu arada niye yazdığını bilmiyorum ama Denemen hiç iyi değil ...rap mi bu ?
2 Her kavme uyarıcı geldi. Bunu bildiğin var bilmediğin var.burda ki algılayışınız farklı sizin.musaya isaya Davuda Peygamberlere boşuna kitap inmedi.... bu kadar basit düşünme... bu arada inen peygamber değil kitabtır.mantıklı düşün Hakk ; herkesi aynı sınavdan geçirir ki aralarında adaletsixlik olmasın herkesi aynı sınava tutar,farklı şekillerde.
burda şöyle bir istisna olabilir. kişiler den bazıları için Peygamberi duymadıkları için mesul tutulmayabilirler.bu da tam belli değildir.
iyi birileri olmayabiliriz; ama bu doğruyu söylememize engel olmamalıdır. kardeşim.
-
Hani diyorum yazmıyım yazmıyım ama konu zaten sapıtmış. Arkadaşlar din konusu üstüne bir başlık açılmamış. Siz yazının edebi tarafını tartışın ve yorumlayın yada eleştirin ... Tekrarlıyorum şuradaki karşıt görüşlerin ( din hakkındaki ) hepsi yanlış ve saçma bu yüzden bilenle bilmeyen bir olmaz, kendi doğruları üstüne hayat kurmuş kişilere asıl doğruyu göstermeniz zordur ve kimi zaman imkansızdır. Herkes kendi hayatın kendi yaşar, öbür dünyadada hesabını öder. İnanmayan ise bu inançsızlığı ile yaşar ve bu şekilde ölür.
irwa demişki : Hz. Muhammed (s.a.v.) peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmış, evet doğrudur Sen adaleti Rab'dan daha iyimi bileceksin ? kaldı ki şimdi yaşadığımı zamandaki hiç bir insan kendilerini Peygamberler ile kıyaslayamaz bu büyük bir ahmaklıktır.
Son olarak İnsan aklı sınırlıdır, Allah'ın adaleti üstüne yada neden bu şekilde yaptığı üstüne tartışılması saçmadır. Ol demiş ve olmuş konu bu kadar basit. Geriye kalan tek şey ise kulluk.
-
çok ortamda bulundum(forumlarda dahil) hiç böyle ateisti,kemalisti,hristiyanı,akpci,dindarı,ılımlısı,ülkücüsü üyeleri barındıran bir site görmedim
mevzuya gelirsek Allah'a tanrı dendiği sürece bu konuda yorum yapmam
-
Hocam yazın harikulade. İşin içinde biraz felsefe olur da din bunun kenarından tutmazsa bir eksiklik vardır zannımca.
Din tartışmasını bu güzel başlık altında yapılmaması gerektiğini düşünüyorum lakin affınıza sığınarak bir kaç laf söylemeden geçemeyeceğim.
@irwa
Farklı bir inanca (dine) mensup olduğunu söyleseydin hiç bir lafım olmayacaktı, fakat söylediklerinin Ortodoks Hristiyanlık (Ortodoks kelimesi ile Ortodoks Hristiyanlığı kastettiğini varsayıyorum) ile çeliştiğini düşündüğümü belirtmek isterim. İyi insanlar yada sadece Baba'yı kabul edenler cennete gitmeyecek. Kurtuluşun Mesih'te olduğuna inananlar için cennet vaad edilmiş. Git bir papaza sor bakalım "İnsanlık olarak çok iyi bir zat var fakat müslüman, Tanrı'ya da inanıyor ama Mesih'in Baba'nın Oğlu olduğuna, Tanrı olduğuna inanmıyor; günahlarımız için çarmıhta öldüğüne inanmıyor, kurtuluşun O'nda olduğuna, Yol'un Mesih olduğuna inanmıyor, teslisi reddediyor, Tanrının Annesine inanmıyor" de sonra da sor bakalım bu şahıs cennetlik miymiş.
Bence bahsettiğiniz din; yani bir Yaratıcı'nın olması ve iyi insanları öldükten sonra mutlu edecek olması Deistliğin, Hümanizmle harmanlanmış hali. İslamiyet, Hristiyanlık veya Yahudilik değil. Doğu dinlerini bilmiyorum, yorum yapamayacağım.
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------
çok ortamda bulundum(forumlarda dahil) hiç böyle ateisti,kemalisti,hristiyanı,akpci,dindarı,ılımlısı,ülkücüsü üyeleri barındıran bir site görmedim
bak şimdi o hitap şeklidir bizim içinde yaradan 1 dir sadece sen allah dersin ben tanrı yani 2 yaradan demioruz tek yaradan bilmem anlaşılabildimi -
MaviEkran bunu yazdı:
Hocam yazın harikulade. İşin içinde biraz felsefe olur da din bunun kenarından tutmazsa bir eksiklik vardır zannımca.
Din tartışmasını bu güzel başlık altında yapılmaması gerektiğini düşünüyorum lakin affınıza sığınarak bir kaç laf söylemeden geçemeyeceğim.
@irwa
Farklı bir inanca (dine) mensup olduğunu söyleseydin hiç bir lafım olmayacaktı, fakat söylediklerinin Ortodoks Hristiyanlık (Ortodoks kelimesi ile Ortodoks Hristiyanlığı kastettiğini varsayıyorum) ile çeliştiğini düşündüğümü belirtmek isterim. İyi insanlar yada sadece Baba'yı kabul edenler cennete gitmeyecek. Kurtuluşun Mesih'te olduğuna inananlar için cennet vaad edilmiş. Git bir papaza sor bakalım "İnsanlık olarak çok iyi bir zat var fakat müslüman, Tanrı'ya da inanıyor ama Mesih'in Baba'nın Oğlu olduğuna, Tanrı olduğuna inanmıyor; günahlarımız için çarmıhta öldüğüne inanmıyor, kurtuluşun O'nda olduğuna, Yol'un Mesih olduğuna inanmıyor, teslisi reddediyor, Tanrının Annesine inanmıyor" de sonra da sor bakalım bu şahıs cennetlik miymiş.
Bence bahsettiğiniz din; yani bir Yaratıcı'nın olması ve iyi insanları öldükten sonra mutlu edecek olması Deistliğin, Hümanizmle harmanlanmış hali. İslamiyet, Hristiyanlık veya Yahudilik değil. Doğu dinlerini bilmiyorum, yorum yapamayacağım.
en başta biz mesih tanrının oğludur demioruz bi çok iyi bilinsin çünkü ben katolik deilim onlar için geçerlidir sadece meryem anamızın karnına tanrı tarafındanyani herhangi bi cinsel birleşim olmadan kondu dioruzbana göre neye mensup olursan ol insanol ii ol cennete gidersinbu kadar basit
-
irwa bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.
bak ateizm de bencillik üstüne kuruludur en basitinden sorgularlar diosunki kaderleriydi peygamberlik peki neden seni seçmedi we o kader senin olmadı tanrı dioki (cümleyi tam olarak bilmiorum) dünyayı hz.muhammetin yüzü suyu hürmetine yaratmış peki o zaman adalet nerde kaldı o zaman peygamberde olsa o bir kul deilmiydi demek lki onu daha çok sewiodu yani konuşsak daha neler çıkar bu kadar sorgulamadan yaşamayın abi
-----------------------------tanrı nerde yüzü suyu hürmetine yarattım diyor ?
Senin uyduruk hadislerden haberin yok galiba :)
Onun orjinali (ilk uydurulduğu hali) "Sen olmasaydın hiçbirşeyi (alemleri) yaratmazdım" şeklinde rivayet edildiği söylenen palavradır.Kur'anda yoktur.Eğer bu kadar önemli bir söz kur'anda yoksa nasıl olur da doğruluğu kabul edilir.(hadisler meselesinin konumuzla ilgisi yoktur sadece uydurulan hadisleri belirttim.bu söz hadis değildir Allah'a atfen uydurulmuştur.sebebi ise her ümmetin peygamberlerini yüceltmesinde aşırıya gitmesidir.)
Neden palavradır çünkü Allah kuralların dışındadır,yaratması şarta bağlı değildir,çünkü şartları oluşturan kendisidir.Dolayısıyla Allah'ın olaylara ve şartlara hükmedemediği (gelişigüzel) gerçekleştiği inancı taşıyan bir sözdür.
Edit : hanibalgan çelişkili ifadelerin var.deist olduğunu söylediğin halde panteist jargonla konuşuyorsun.deizme göre tanrı evreni yaratmış ve kendi başına bırakmıştır sen ise bu olaydan sonra deizme aykırı ihtimalleri dile getiriyorsun.
-
-yazar kadınlar burda niye intahar ediyor?-yerli: kadınlar intahar ediyor.
-erkekler?
- erkeklerde kendini dine veriyor.namaz kılıyor oruç tutuyor başka bişey yapmıyor
-yazar: kadınlar intahar ediyor erkeklerde kendini dine veriyor.?
-
irwa bunu yazdı:
-----------------------------jayde bunu yazdı:
bak şimdi o hitap şeklidir bizim içinde yaradan 1 dir sadece sen allah dersin ben tanrı yani 2 yaradan demioruz tek yaradan bilmem anlaşılabildimi
hayır anlatamamışın hocam bu 1 lık ıkılık meselesı degıl tanrı Allah ın 99 ısmınden bırı degıldır bu acık ve nettır bunu sölememekle bışey kaybetmessınız ama sölemekle neler kaybediceğini elbet bir gün öğreneceksiniznot:adamın konusunu ne hale getırdık ya bu halimizi hiç sevmiyorum
-
ats30 bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.
bak ateizm de bencillik üstüne kuruludur en basitinden sorgularlar diosunki kaderleriydi peygamberlik peki neden seni seçmedi we o kader senin olmadı tanrı dioki (cümleyi tam olarak bilmiorum) dünyayı hz.muhammetin yüzü suyu hürmetine yaratmış peki o zaman adalet nerde kaldı o zaman peygamberde olsa o bir kul deilmiydi demek lki onu daha çok sewiodu yani konuşsak daha neler çıkar bu kadar sorgulamadan yaşamayın abi
-----------------------------tanrı nerde yüzü suyu hürmetine yarattım diyor ?
Senin uyduruk hadislerden haberin yok galiba :)
Onun orjinali (ilk uydurulduğu hali) "Sen olmasaydın hiçbirşeyi (alemleri) yaratmazdım" şeklinde rivayet edildiği söylenen palavradır.Kur'anda yoktur.Eğer bu kadar önemli bir söz kur'anda yoksa nasıl olur da doğruluğu kabul edilir.(hadisler meselesinin konumuzla ilgisi yoktur sadece uydurulan hadisleri belirttim.bu söz hadis değildir Allah'a atfen uydurulmuştur.sebebi ise her ümmetin peygamberlerini yüceltmesinde aşırıya gitmesidir.)
Neden palavradır çünkü Allah kuralların dışındadır,yaratması şarta bağlı değildir,çünkü şartları oluşturan kendisidir.Dolayısıyla Allah'ın olaylara ve şartlara hükmedemediği (gelişigüzel) gerçekleştiği inancı taşıyan bir sözdür.
Edit : hanibalgan çelişkili ifadelerin var.deist olduğunu söylediğin halde panteist jargonla konuşuyorsun.deizme göre tanrı evreni yaratmış ve kendi başına bırakmıştır sen ise bu olaydan sonra deizme aykırı ihtimalleri dile getiriyorsun.
-----------------------------o hadis uydurma değildir.