folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2

AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek

ayetler okunduğu gibi türkce yazılmaz.çünkü okunduğu gibi türkçe olarak yazılmaları türkçeyi aşar.! kaldı ki ayeti bile tamamlayamışsın...bir ayetin. bir kısmını alıp diğer kısmını sen zevke geleceksin diye  yazmamalısın.

كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ

Her can ölümü tadacaktır; ne var ki, (hayatın) iyi ve kötü (tezahürleriyle) karşı karşıya getirerek sınıyoruz sizi; ve sonunda hepiniz Bize döneceksiniz.

Enbiya /35

Bu arada niye yazdığını bilmiyorum ama Denemen  hiç iyi değil ...rap mi bu ?

2 Her kavme  uyarıcı geldi. Bunu bildiğin var bilmediğin var.burda ki algılayışınız farklı sizin.musaya isaya  Davuda  Peygamberlere boşuna kitap inmedi.... bu kadar basit düşünme... bu arada inen peygamber değil kitabtır.mantıklı düşün  Hakk ; herkesi aynı sınavdan geçirir ki aralarında adaletsixlik olmasın herkesi aynı sınava tutar,farklı şekillerde.

burda şöyle bir istisna olabilir. kişiler den bazıları için  Peygamberi duymadıkları için mesul tutulmayabilirler.bu da tam belli değildir.

iyi birileri olmayabiliriz; ama bu doğruyu söylememize engel olmamalıdır. kardeşim.

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Hani diyorum  yazmıyım yazmıyım ama konu zaten sapıtmış. Arkadaşlar din konusu üstüne bir başlık açılmamış. Siz  yazının edebi tarafını  tartışın ve yorumlayın  yada eleştirin ... Tekrarlıyorum şuradaki  karşıt görüşlerin ( din hakkındaki ) hepsi  yanlış ve saçma bu yüzden bilenle bilmeyen bir olmaz, kendi  doğruları üstüne hayat kurmuş kişilere asıl doğruyu göstermeniz zordur  ve kimi zaman imkansızdır. Herkes kendi hayatın kendi yaşar,  öbür dünyadada  hesabını  öder. İnanmayan ise  bu inançsızlığı ile yaşar ve bu şekilde ölür. 

irwa demişki : Hz. Muhammed (s.a.v.) peygamber efendimizin yüzü suyu  hürmetine yaratılmış, evet  doğrudur Sen adaleti Rab'dan daha iyimi bileceksin ? kaldı ki şimdi yaşadığımı zamandaki hiç bir insan kendilerini  Peygamberler ile kıyaslayamaz bu  büyük bir ahmaklıktır. 

Son olarak İnsan aklı sınırlıdır, Allah'ın adaleti üstüne yada  neden bu şekilde yaptığı üstüne tartışılması saçmadır. Ol demiş ve olmuş  konu bu kadar basit. Geriye  kalan tek şey ise kulluk. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

çok ortamda bulundum(forumlarda dahil) hiç böyle ateisti,kemalisti,hristiyanı,akpci,dindarı,ılımlısı,ülkücüsü  üyeleri barındıran bir site görmedim

mevzuya gelirsek Allah'a tanrı dendiği sürece bu konuda yorum yapmam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Hocam yazın harikulade. İşin içinde biraz felsefe olur da din bunun kenarından tutmazsa bir eksiklik vardır zannımca.

Din tartışmasını bu güzel başlık altında yapılmaması gerektiğini düşünüyorum lakin affınıza sığınarak bir kaç laf söylemeden geçemeyeceğim.

@irwa

Farklı bir inanca (dine) mensup olduğunu söyleseydin hiç bir lafım olmayacaktı, fakat söylediklerinin Ortodoks Hristiyanlık (Ortodoks kelimesi ile Ortodoks Hristiyanlığı kastettiğini varsayıyorum) ile çeliştiğini düşündüğümü belirtmek isterim. İyi insanlar yada sadece Baba'yı kabul edenler cennete gitmeyecek. Kurtuluşun Mesih'te olduğuna inananlar için cennet vaad edilmiş. Git bir papaza sor bakalım "İnsanlık olarak çok iyi bir zat var fakat müslüman, Tanrı'ya da inanıyor ama Mesih'in Baba'nın Oğlu olduğuna, Tanrı olduğuna inanmıyor; günahlarımız için çarmıhta öldüğüne inanmıyor, kurtuluşun O'nda olduğuna, Yol'un Mesih olduğuna inanmıyor, teslisi reddediyor, Tanrının Annesine inanmıyor" de sonra da sor bakalım bu şahıs cennetlik miymiş.

Bence bahsettiğiniz din; yani bir Yaratıcı'nın olması ve iyi insanları öldükten sonra mutlu edecek olması Deistliğin, Hümanizmle harmanlanmış hali. İslamiyet, Hristiyanlık veya Yahudilik değil. Doğu dinlerini bilmiyorum, yorum yapamayacağım.

Blue Screen of Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

jayde bunu yazdı:
    -----------------------------

çok ortamda bulundum(forumlarda dahil) hiç böyle ateisti,kemalisti,hristiyanı,akpci,dindarı,ılımlısı,ülkücüsü  üyeleri barındıran bir site görmedim

bak şimdi o hitap şeklidir bizim içinde yaradan 1 dir sadece sen allah dersin ben tanrı yani 2 yaradan demioruz tek yaradan bilmem anlaşılabildimi

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

MaviEkran bunu yazdı:

Hocam yazın harikulade. İşin içinde biraz felsefe olur da din bunun kenarından tutmazsa bir eksiklik vardır zannımca.

Din tartışmasını bu güzel başlık altında yapılmaması gerektiğini düşünüyorum lakin affınıza sığınarak bir kaç laf söylemeden geçemeyeceğim.

@irwa

Farklı bir inanca (dine) mensup olduğunu söyleseydin hiç bir lafım olmayacaktı, fakat söylediklerinin Ortodoks Hristiyanlık (Ortodoks kelimesi ile Ortodoks Hristiyanlığı kastettiğini varsayıyorum) ile çeliştiğini düşündüğümü belirtmek isterim. İyi insanlar yada sadece Baba'yı kabul edenler cennete gitmeyecek. Kurtuluşun Mesih'te olduğuna inananlar için cennet vaad edilmiş. Git bir papaza sor bakalım "İnsanlık olarak çok iyi bir zat var fakat müslüman, Tanrı'ya da inanıyor ama Mesih'in Baba'nın Oğlu olduğuna, Tanrı olduğuna inanmıyor; günahlarımız için çarmıhta öldüğüne inanmıyor, kurtuluşun O'nda olduğuna, Yol'un Mesih olduğuna inanmıyor, teslisi reddediyor, Tanrının Annesine inanmıyor" de sonra da sor bakalım bu şahıs cennetlik miymiş.

Bence bahsettiğiniz din; yani bir Yaratıcı'nın olması ve iyi insanları öldükten sonra mutlu edecek olması Deistliğin, Hümanizmle harmanlanmış hali. İslamiyet, Hristiyanlık veya Yahudilik değil. Doğu dinlerini bilmiyorum, yorum yapamayacağım.

en başta biz mesih tanrının oğludur demioruz bi çok iyi bilinsin çünkü ben katolik deilim onlar için geçerlidir sadece meryem anamızın karnına tanrı tarafındanyani herhangi bi cinsel birleşim olmadan kondu dioruz

bana göre neye mensup olursan ol insanol ii ol cennete gidersinbu kadar basit

dewdim dewrildim geldim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.

bak ateizm de bencillik üstüne kuruludur en basitinden sorgularlar diosunki kaderleriydi peygamberlik peki neden seni seçmedi we o kader senin olmadı tanrı dioki (cümleyi tam olarak bilmiorum) dünyayı hz.muhammetin yüzü suyu hürmetine yaratmış peki o zaman adalet nerde kaldı o zaman peygamberde olsa o bir kul deilmiydi demek lki onu daha çok sewiodu yani konuşsak daha neler çıkar bu kadar sorgulamadan yaşamayın abi

tanrı nerde yüzü suyu hürmetine yarattım diyor ?

Senin uyduruk hadislerden haberin yok galiba :)

Onun orjinali (ilk uydurulduğu hali) "Sen olmasaydın hiçbirşeyi (alemleri) yaratmazdım" şeklinde rivayet edildiği söylenen palavradır.Kur'anda yoktur.Eğer bu kadar önemli bir söz kur'anda yoksa nasıl olur da doğruluğu kabul edilir.(hadisler meselesinin konumuzla ilgisi yoktur sadece uydurulan hadisleri belirttim.bu söz hadis değildir Allah'a atfen uydurulmuştur.sebebi ise her ümmetin peygamberlerini yüceltmesinde aşırıya gitmesidir.)

Neden palavradır çünkü Allah kuralların dışındadır,yaratması şarta bağlı değildir,çünkü şartları oluşturan kendisidir.Dolayısıyla Allah'ın olaylara ve şartlara hükmedemediği (gelişigüzel) gerçekleştiği inancı taşıyan bir sözdür.

Edit : hanibalgan çelişkili ifadelerin var.deist olduğunu söylediğin halde panteist jargonla konuşuyorsun.deizme göre tanrı evreni yaratmış ve kendi başına bırakmıştır sen ise bu olaydan sonra deizme aykırı ihtimalleri dile getiriyorsun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

-yazar kadınlar burda niye intahar ediyor?

-yerli: kadınlar intahar ediyor.

-erkekler?

- erkeklerde kendini dine veriyor.namaz kılıyor oruç tutuyor başka bişey  yapmıyor

-yazar: kadınlar intahar ediyor erkeklerde kendini dine veriyor.?

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

jayde bunu yazdı:

bak şimdi o hitap şeklidir bizim içinde yaradan 1 dir sadece sen allah dersin ben tanrı yani 2 yaradan demioruz tek yaradan bilmem anlaşılabildimi

hayır anlatamamışın hocam bu 1 lık ıkılık meselesı degıl tanrı Allah ın 99  ısmınden bırı degıldır bu acık ve nettır bunu sölememekle bışey kaybetmessınız ama  sölemekle  neler  kaybediceğini elbet bir gün öğreneceksiniz

not:adamın konusunu  ne hale  getırdık ya bu halimizi hiç sevmiyorum

kontra bisiklet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.

bak ateizm de bencillik üstüne kuruludur en basitinden sorgularlar diosunki kaderleriydi peygamberlik peki neden seni seçmedi we o kader senin olmadı tanrı dioki (cümleyi tam olarak bilmiorum) dünyayı hz.muhammetin yüzü suyu hürmetine yaratmış peki o zaman adalet nerde kaldı o zaman peygamberde olsa o bir kul deilmiydi demek lki onu daha çok sewiodu yani konuşsak daha neler çıkar bu kadar sorgulamadan yaşamayın abi

tanrı nerde yüzü suyu hürmetine yarattım diyor ?

Senin uyduruk hadislerden haberin yok galiba :)

Onun orjinali (ilk uydurulduğu hali) "Sen olmasaydın hiçbirşeyi (alemleri) yaratmazdım" şeklinde rivayet edildiği söylenen palavradır.Kur'anda yoktur.Eğer bu kadar önemli bir söz kur'anda yoksa nasıl olur da doğruluğu kabul edilir.(hadisler meselesinin konumuzla ilgisi yoktur sadece uydurulan hadisleri belirttim.bu söz hadis değildir Allah'a atfen uydurulmuştur.sebebi ise her ümmetin peygamberlerini yüceltmesinde aşırıya gitmesidir.)

Neden palavradır çünkü Allah kuralların dışındadır,yaratması şarta bağlı değildir,çünkü şartları oluşturan kendisidir.Dolayısıyla Allah'ın olaylara ve şartlara hükmedemediği (gelişigüzel) gerçekleştiği inancı taşıyan bir sözdür.

Edit : hanibalgan çelişkili ifadelerin var.deist olduğunu söylediğin halde panteist jargonla konuşuyorsun.deizme göre tanrı evreni yaratmış ve kendi başına bırakmıştır sen ise bu olaydan sonra deizme aykırı ihtimalleri dile getiriyorsun.

o hadis uydurma değildir.

Toplam Hit: 5774 Toplam Mesaj: 65