AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2
-
"habibim sen olmasaydin alemleri yaratmazdim" (levlâke lemâ halaktü'l-eflâk)
-
Bu olayın Hristiyanlıktan ithal olabileceğini düşünüyorum.
"Sen olmasaydın" denildiğinde, Hz. Muhammed'in zatının herşey yaratılmadan önce Allah ile birlikte mevcut olduğu ortaya çıkar ki, bu da O'nu bir insan olmaktan öteye Tanrılık seviyesine götürür. Çünkü herşey yaratılmadan önce vardır, yani Evveldir.
Lakin bu teori İslam ile çelişiyor; çünkü KURANDAKİ İSLAMA göre hiçbirşey yoktu, sadece Allah vardı. Herşeyi Allah yarattı.
İyi bir düşünün ya. Bu sözde sen olmasaydın diyor, yani başlangıçta Allah ve yanında da Hz. Muhammed mi vardı ? Kur'an'da yaratılan ilk insan kimdir? Bu zat zaten var mıydı, çamurdan mı yaratıldı? Meleklere kime secde etmesi emredilmiştir?????? Kur'ana bakın, düşünün!!!
Ne diyor Kur'an? "Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik". Yani Alemleri senin için yarattım demiyor. Alemleri yarattım, alemler vücut buldu; daha sonra da alemlere bir rahmet gelsin diye seni gönderdim diyor. Alemleri senin hürmetine yarattım ifadesi veya yakınından geçecek bir ifade Kur'an'da nerede var?
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
o hadis uydurma değildir.
-----------------------------peki hocam şöyle düşünelim.
Allah evrende olacak herşeyi biliyorsa yani hz.muhammed(sav) i yaratacağını da planlamışsa nasıl olur da "sen olmasaydın" der.yani burada sanki Allah herşeye güç yetiremeyen bir tanrı,olaylar da kendiliğinden gelişiyor ve hz.muhammed(sav) yaratılıyor (haşa) :) bunun üzerine Allah "madem hz.muhammed(sav) ı yarattım alemleri(herşeyi) yaratabilirim şartlar olgunlaştı" mı diyor :)
hocam lütfen doğru olmayan şeyleri bu kadar savunmayalım.en azından bu kadar "önemli" bir söz Kur'an da yazmadığına göre şüpheyle yaklaşmak lazım.
yani Allah yaratılışın sırrını (bu söz yaratılışı hz.muhammed(sav) e bağlar) Kur'an da yazmamış mıdır ?
Eğer hz.muhammed(sav) için yaratılmış olsaydık Kur'an da "ben insanları ve cinleri bana ibadet/kulluk etsin diye yarattım" sözü nerde kalıyor ?
çelişki yok mu sence ?
-
MaviEkran bunu yazdı:
Bu olayın Hristiyanlıktan ithal olabileceğini düşünüyorum.
"Sen olmasaydın" denildiğinde, Hz. Muhammed'in zatının herşey yaratılmadan önce Allah ile birlikte mevcut olduğu ortaya çıkar ki, bu da O'nu bir insan olmaktan öteye Tanrılık seviyesine götürür. Çünkü herşey yaratılmadan önce vardır, yani Evveldir.
Lakin bu teori İslam ile çelişiyor; çünkü KURANDAKİ İSLAMA göre hiçbirşey yoktu, sadece Allah vardı. Herşeyi Allah yarattı.
İyi bir düşünün ya. Bu sözde sen olmasaydın diyor, yani başlangıçta Allah ve yanında da Hz. Muhammed mi vardı ? Kur'an'da yaratılan ilk insan kimdir? Bu zat zaten var mıydı, çamurdan mı yaratıldı? Meleklere kime secde etmesi emredilmiştir?????? Kur'ana bakın, düşünün!!!
Ne diyor Kur'an? "Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik". Yani Alemleri senin için yarattım demiyor. Alemleri yarattım, < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> alemler vücut buldu; daha sonra da alemlere bir rahmet gelsin diye seni gönderdim diyor. Alemleri senin hürmetine yarattım ifadesi veya yakınından geçecek bir ifade Kur'an'da nerede var?
-----------------------------Hadis ile ayeti karıştırmayalım.
-
islamiyete hristiyanlık ve yahudilikten sokulan hurafeler çoktur.
mehdi ve isa inancı da bunlardan biridir ve o da palavradır.kimse mehdi ve isa peygamberi beklemesin.uydurmadır bunlar...
Uyduruk hadisleri öğrenmek isteyen indirsin okusun.
http://islah.de/sunnet/sun00002.pdf
-
Konu iyice sapıttı abicim , bu ne yaa bilen yazıyor bilmeyen yazıyor şaşırdım vallahi.
-
@karakutu, benim yazımın amacı da uyduruk hadisle, Kur'an gerçeğini karıştırmamak. Ben nerede karıştırmışım tam anlayamadım?
EDİT: Konuya maydanoz olduğumuzu düşünerek özür diliyorum, buraya tekrar yazmayacağım. İlgili hadis konusunda konu açılırsa oradan devam edebiliriz. Hanibalgan'ın sanatını baltalamayalım burada daha fazla.
-
MaviEkran bunu yazdı:
@karakutu, benim yazımın amacı da uyduruk hadisle, Kur'an gerçeğini karıştırmamak. Ben nerede karıştırmışım tam anlayamadım?
-----------------------------Hadis ile kuranda geçen ayeti kıyaslaman anlamsız o açıdan. + Hadis uydurma değildir. Ve bu konu hakkında tartışmayı yersiz buluyorum benim doğrularım bana ait. :) uzalaşma noktası bu olsun. Merak eden varsa araştırsın baksın. Burada çözülecek bir konu değil hele hele burada tartışılacak bir konu değil.
-
ats30 bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
o hadis uydurma değildir.
-----------------------------peki hocam şöyle düşünelim.
Allah evrende olacak herşeyi biliyorsa yani hz.muhammed(sav) i yaratacağını da planlamışsa nasıl olur da "sen olmasaydın" der.yani burada sanki Allah herşeye güç yetiremeyen bir tanrı,olaylar da kendiliğinden gelişiyor ve hz.muhammed(sav) yaratılıyor (haşa) :) bunun üzerine Allah "madem hz.muhammed(sav) ı yarattım alemleri(herşeyi) yaratabilirim şartlar olgunlaştı" mı diyor :)
hocam lütfen doğru olmayan şeyleri bu kadar savunmayalım.en azından bu kadar "önemli" bir söz Kur'an da yazmadığına göre şüpheyle yaklaşmak lazım.
yani Allah yaratılışın sırrını (bu söz yaratılışı hz.muhammed(sav) e bağlar) Kur'an da yazmamış mıdır ?
Eğer hz.muhammed(sav) için yaratılmış olsaydık Kur'an da "ben insanları ve cinleri bana ibadet/kulluk etsin diye yarattım" sözü nerde kalıyor ?
çelişki yok mu sence ?
-----------------------------Bana mı acaiyp gelmiyo bilmiyorum sen olmasaydın demesi. Kur'anda habibim olarak bahsettiği Peygamberimize bunu demesi çok mu acaip ? Allah ilk olarak Hz. Muhammed'in nurunu yarattı.
Aynı şekilde sen doğru olan bir şeyi yalan olarak niteliyorsun. bu yalan olduğunu kim söylüyor. sen söylüyosan hiç umrumda değilsin ama örn; İmam-ı Rabbani nin mektubatında geçiyor bu hadis. Ha sen şimdi İmam-ı Rabbani de şöyle böyle dersin ona da şaşırmam. Ha bide Hadis'in Kur'an da yazmasını nasıl bekliyosun o da ayrı bi muamma
-
tamam hocam nelere inandığın neci olduğun anlaşıldı selametle