Amatör Fotoğraflarım-Daha Çok Yeniyim..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

drunkpilot bunu yazdı:
    -----------------------------

elinde istanbul gibi bir kaynak var. bence iyi gidiosun. pozlama ve netleme gayet iyi. bence light painting olayına başlayabilirsin. sallanan armada köprüsünde eskişehir yolundan geçen araçları tripodsuz ancak bukadar çekebildim. örnek olarak:

Agam fotografları raw mu çekiyorsun jpeg mi ?

http://flic.kr/p/9spKoN Buda Benim Gece Çekimlerimden .

iso100 55mm f/5.6 8.0sec.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

sir bunu yazdı:

HDR yi içinde çok siyah ve koyu renkler bulunduran karelerde kullanma, daha çok rengarenk ve renklerin belli oldğu yerlerde kullan. bak mesela kendi resimlerine binalar ne kadar harika dururken deniz rengi bozuyor, yada köprüdeki ışıklar çok iyiyken ışığın yansımadığı beton kısmı resmi bunaltıyor.aynı şekilde havanın gece olmasıda resmi boğuyor. hafif bulutlu havada HDR çekim yaparsan beyaz ve mavi gökyüzünü harika bir şekilde yakalarsın. yada HDR çekimlerde gece çekim yapacaksan gökyüzünü kareye almamaya özen göster. parlak ışıklı mekanları kareye oturtmaya ve daha az gökyüzü ve siyah bölge seçmeye dikkat et :) çalşmaya devam

hocam tamam dediklerin güzel de ben HDR yi gece çok işe yaradığı nı öğrendim bi forum da, hatta gökyüzünü ve dedizi çekersem daha güzel  fotoğraflar olacağı söyleniyordu ki bence güzel de oldualr, en güzeli denizdeki durgunluk bence,, Rengarenk resimleri yaz gelince çekeceğim bahçede sülük dolu :) ha bidrde köptürnün çeveresi çok ışıklı ve ben köprüyü tam almak istediğim için ışıktan kaçamıyorum.. yapabileceğim buydu onu da yaptım yorumun için çok teşekkürler :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

drunkpilot bunu yazdı:

elinde istanbul gibi bir kaynak var. bence iyi gidiosun. pozlama ve netleme gayet iyi. bence light painting olayına başlayabilirsin. sallanan armada köprüsünde eskişehir yolundan geçen araçları tripodsuz ancak bukadar çekebildim. örnek olarak:

Armada%20köprüsü

Armada%20köprüsü2

hocam ben de tripodsuz dolaşamıyorum güzel olmuyor tripodsuz fotoğraflar, Bu işleme  diğer sene el atarım bu yaz börtü böcek projem var, ağva da tarlalarda fındık toparken dağ orman bayır çekeceğim, çok güzel kareler çıkacak eminim, ondan önce de sınav bi geçsin istanbulun başka semtlerinde çekeceğim, ama babam arabaya benzini doldurduktan sonra :P

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

apokontek bunu yazdı:

Kendım bır fotografcı degılım ama sonuta göz var nizam var kardesım...

Resimlerin cogunu begendim,özellikle bogaz köprüsü resimleri ve küçük kız cocugu,soganlar ve teyze resmı guzelmıs...

Istanbul resımlerını gorunce bı an gozlerım doldu acıkcası :(

eyvallah kardeşim..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

beyler bişey sorcam, ben raw fotoğraf çektim de bunu hangi yazılımda editmeyeceğim? ps açmıyor 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drunkpilot
    drunkpilot's avatar
    Erkek

PsychoDawn bunu yazdı:

drunkpilot bunu yazdı:

Agam fotografları raw mu çekiyorsun jpeg mi ?

http://flic.kr/p/9spKoN Buda Benim Gece Çekimlerimden .

iso100 55mm f/5.6 8.0sec.

haha o çektiğin yerde de başka çekilcek bişiy yok :) halen düşünüorm da en fazla eski köprü çekilir yada tepeden şehri çekersin en fazla okadar :) jpeg çekiyorum ben. raw çekmeye gerek yok şimdilik..

Error: invalid velemyuled!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

Eline sağlık güzel çalışmalar olmuş kendini geliştirirsen ne mutlu sana.

Hoop.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

eyvallah bu aralar çekim sayılarımı azalttım çıkacak kareyi düşünüyorum sonradan çekiyorum bu daha güzel oluyo :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Toplam Hit: 12413 Toplam Mesaj: 80