Amazon Globalden Aldığım Ürün İçin Upsnin Gümrükleme Talep Etmesi
-
Gümrükleme işleriyle gümrüğe takılma dersleriyle uğraşmayayım diye aliexpress vs kullanmak yerine amazon gümrük vergisini falan peşin alıyor bütün işleri onlar hallediyor diye amazondan 2 parça ürün sipariş ettim. Ups ile gönderdiler ürün istanbula ulaştı. Ancak bir farklılık yok daha önceki manuel ups siparişlerimdeli gibi upsden mesaj geldi vekalet belgesi kredi kartı extresi vs gibi şeyler istiyorlar.
E hani amazon bütün süreçleri yürüyüyordu vergiyi ödüyordu ? Şimdi ben zaten zamanında upsnin bu gümrük işlerinden ağzı yanam biri olarak amazonu tercih ettim yine aynı şey başıma geldi.
Daha önce buna benzer bir durum yaşayan oldu mu ?
-
ürün linkini atar mısın ?
ups in senden bunları istemesi normal, senin adına işlem yapacaklar. para isterse o normal değil.
-
Aldığın ürün ne? Ticari olarak değerlendirilirse gümrüğe bırak ya da iade et. Benim 1500 TL çöp oldu firma iadeyi kabul etmedi. 2000 TL de işimi farklı yerden çözmek için girdi. Yani 600-700 TL'ye çözeceğim işi devletimiz sayesinde 3500 TL'ye çözdüm. Makinemin kapalı kaldığı süreyi hesaba katarsak 4000 TL girdi diyebiliriz. Aldığım ürün de 12 dolarlık devresi falan olmayan küçücük led.
-
Amazon.com.tr üzerinden globalden alım yaparsan o şekilde. Diğer her türlü gümrüğe girer..
-
-
Amazon değil sorun.
Ülke.
-
salihgs bunu yazdı
senden para mı aldılar ekstra gümrük için ?
-
kenarında yazar gönderi ve gümrük ücreti vardır yada yoktur diye ben aldım çinden aldım tek kuruş ödemedim arasla geldi
-
yolbulucu bunu yazdısalihgs bunu yazdı
senden para mı aldılar ekstra gümrük için ?
Evet kargo parası harici 33$ da vergi parası aldılar
-
-
UPS ekstra vergi aldıysa Amazon Global müşteri hizmetlerine ödeme dekontunu gönder. Muhtemelen hediye çeki tanımlarlar ya da para iadesi yaparlar. Normalde Amazon TR harici farklı bir ülkenin Amazon'undan alırsan onlar gümrük dahil fiyat vermesi lazım. Ortada belli ki bir yanlışlık var.