Anadolu Halkının Cehaleti
-
kafaları basmıyor işte hoca
herşeyde bir neden aramamak lazım... -
Afrikalı insanların gelişemiyor olması da IQ olayı, bağdaştırmayın diyorsunuz da zeki adam senden 2-3 adım önde üstüne sistematik çalışıyor diyorsunuz e zeki adam zaten sistematik çalışır, adamın beyni senin beyninden daha sistemliyse sen buna sistemlilik dersin ben zeka derim
-
İlk önce köy enstitüleri meselesi.. Bilgi almak isteyenler buradan .. http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6y_Enstit%C3%BCleri
Köy Enstitüleri, insanlar köyde kalsın, şehirlere göç etmeinler diye kurulmuştur..
Köy enstitüleri bu ülkeye ne vermiştir ? Bu tartışılır...
Bakın, köy enstitülerinden bolca şair ve yazar çıkmıştır..
Kısa bir liste.. Fakir Baykurt, Ümit Kaftancıoğlu, Talip Apaydın, Mahmut Makal, Mehmet Başaran, Pakize Türkoğlu, Hatun Birsen Başaran, Ali Dündar, Mehmet Uslu ve Dursun Akçam...
Yukarıda adı bulunan yazarların kaçını okudunuz? Ben şahsen okumadım..
Yukarıda adları yazılı yazarlar ancak bir kısım kişilerin yazarı olarak kalmıştır. Bu yüzdendir ki yukarıda adları verilmiş yazarları çoğumuz okumamışızdır..
Bana köy enstitülerinden çıkmış bir mimar, bir mühendis ismi verin.. Veremezsiniz ki...
Çünkü amaç ülkenin gelişmesi ve kalkınması değildi.. Köylülerin köyde kalmalarıydı..
Madem köy enstitüleri bazı kısımların övdüğü kadar çok iyi bir kuruluştu, niye bir mimar, mühendis, bilimadamı çıkmadı bunlardan..
Topu topu 21 tane kurulmuş köy enstitülerinin kapatılması sebebiyle halka cahil gözü eli bakılmasına karşıyım.
Geçmiş zamanda köy enstitülerinin yaptığı işlevi, günümüzde 2 yıllık meslek yüksekokulları da yapıyor...
1940 yılına bakarak, günümüzde açılmış onlarca üniversite, yüzlerce meslekyüksekokulu varken,
günümüzde hala Köy Enstitüleri kapatılmasaydı halkımız cahil kalmazdı demek abesle iştigaldir..
-
--- Genelleme ---
IQ ile yakından uzaktan alakası yok. IQsu düşük insan 1 saate anlayacağına 2 saate anlar yine anlar.
hem eğitim sistemi tembelliğe itiyor, hem de eğitim işini yapan öğretmenler tembel sistemde yetişmiş. sadece 1 yıl çalışarak üniversiteye girebileceğimiz, başaramazsak tekrar deneyebileceğimiz bir sistem var. tekrar deneyebileceğin bir sistem varken neden ilk seferde yerleşmek için kasasın ki?
aileler özellikle babalar çocukla çok alakasız. öğretmen aileye çocuğun çalışmadığına dair rapor verdiğinde ne yapacağını bilmeyen ebebeyn sayısı bilenden fazla. bilgisayarda oynamasını, dışarı çıkmasını engelleyerek çocuğunun ders çalışacağını düşünen insanlar var.
sorunların temeline inme alışkanlığımız yok.
Kültür ve sanat etkinliklerini gereksiz olarak görüyoruz. halbuki kişisel gelişimdeki yerleri okuldaki derslerden çok daha önemli.
--- Genelleme ---
SerYolcu bunu yazdıKısa bir liste.. Fakir Baykurt, Ümit Kaftancıoğlu, Talip Apaydın, Mahmut Makal, Mehmet Başaran, Pakize Türkoğlu, Hatun Birsen Başaran, Ali Dündar, Mehmet Uslu ve Dursun Akçam...
Yukarıda adı bulunan yazarların kaçını okudunuz? Ben şahsen okumadım..
kendi cahilliğini neden genelleme ihtiyacı duydun?
kitap kurdu değilim edebiyattan zevk almam ama ben bile 4ünün kitabını okudum.
ulquiorra tarafından 06/Eki/12 15:58 tarihinde düzenlenmiştir -
KÖY enstitülerinden bahsediyoruz adı üzerinde. amerikanın yardım karşılığında bunların kapatılması şartı var:)) ayrıca köy enstitülerinin amaçları
arasında mimar mühendis yetiştirmek diye birşey yok. amaç köylüyü köyde cahil kalmaması sağlamak ve ziraat işlerinde bilgilendirmek.. bu sayede
buradan mezun olan kişileride diğer köylere öğretmen olarak göndermek...
bu yüzden senin yorumunda baya abesle iştigaldir..
-
glaurung bunu yazdı
Afrikalı insanların gelişemiyor olması da IQ olayı, bağdaştırmayın diyorsunuz da zeki adam senden 2-3 adım önde üstüne sistematik çalışıyor diyorsunuz e zeki adam zaten sistematik çalışır, adamın beyni senin beyninden daha sistemliyse sen buna sistemlilik dersin ben zeka derim
sistemli olmanın zeka ile alakası yok. her zeki insan sistemli mi sanki, çok yanlış mantık kurmuşsun. insanı ilerleten öncelikleridir. afrikadaki insanlar ekmek peşinde, onlardan bilim mi bekliyorsun. ayrıca avrupadakilerin sistemli olmasının sebebi zeka ile ilgili değil kuralları, yetişme tarzlarından dolayıdır. bir ailenin küçük çocuğu yere düştüğünde kaldırmaz, bunu zamanla anlayan çocuk artık kendi kendine kalması gerektiğini kimsenin ona yardım etmeyeceğini öğrenir ve ona göre de "hep" kendisi için çalışır. Ben çok gördüm ki bir çok insanın işi ailesinden çok daha önemlidir. neler var neler.. neyse
-
http://www.youtube.com/watch?v=Qbbp8ac8ROQ
Varg tarafından 06/Eki/12 16:09 tarihinde düzenlenmiştir -
siz böyle yüksekten bakarsanız köylü cahil kalır tabi, gerçe cahil değillerde size göre cahil işte, nese böle cahil diye yorumlamaya devam edin (:
-
solstice bunu yazdı
siz böyle yüksekten bakarsanız köylü cahil kalır tabi, gerçe cahil değillerde size göre cahil işte, nese böle cahil diye yorumlamaya devam edin (:
cahil kelimesini sen hakaret olarak kabul etsende cahil kelimesinin anlamını araştırmanı tavsiye ederim. her köylüe cahil olacak diye birşey yok.
kalki ki cahilden değil kara cahilden korkacan..
-
Turk insanı görmediği Tanrı'ya inanmasına rağmen gördüğü seylere inanır mesela ;
Fiziken çalışarak bisey olacağını zanneder ve egitimin okumanın faydalarını yıllar sonra göreceğinden hemen elde edebileceği amaleligi okumayadüşünmeye veya soyut bişeye zaman harcamaya usenir
BU BENİM DÜŞÜNCEM KATİLMAYABİLİRSİNİZ.