folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anadolu Halkının Cehaleti

Anadolu Halkının Cehaleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

Edit:la düşündümde mesajı yolladıktan sonra biraz gergin yazmışım konu sahibiyle kavga etmeyek cahillik kelimesine kızıpta yazdım bir an her neyse bir sigara yakayım 

Lotus tarafından 06/Eki/12 21:38 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Erkek

anadolu halkı... demek çok saçma ben istanbulda kimleri görüyorum heer gün kimlerle karsılasıyorum bi bilseniz hem cahil derken neye göre cahil bunu da hiç anlamıyorum sen köyde yaserikadaki ayan insanın neler bildiğini biliyomusun en azından onun bildiklerinide sen bilmezsin diye düsünmen gerek ama tabiki bunlar benim görüslerim ...hem sonra bence hepimiz cahiliz aslında ....tüm türkiye cahil .

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Halkın bir kusuru yok,toplum iyi yönetilemediği için böyle.Yoksa insan her yerde insan.Farkı yaratan,toplumları yönetenler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Merhabalar,

1930'lu yıllarda yapılan nüfus mübadelesinin özel bir amacı olduğuna dair bir yazı görmüştüm. Nüfus mübadelesinde ki temel amacın da ''okuma yazma'' gibi temel bilgilerden yoksun olan Anadolu halkının seviyesini arttırmak olduğunu yazmışlardı. Neyse. Zaten mübadeleden sonra milletvekili, bakan, işadamı, akademisyen olmaları da tesadüf olamaz. 

O günün şartarı düşünüldüğünde mantıklı bir hamle olarak görülüyor. Keza Hitler'in göreve gelmesi ile Almanya ve Avrupa ülkelerinden kaçan Yahudi bilim adamlarından bir çoğunun Atatürk'ün daveti ile Türkiyeye çağrıldığı da bilinen bir gerçektir. 

Bence sorulması gereken soru şu olmalı; 1930'larda başlayan eğitim, kültür kalkınmasına rağmen neden Anadolu halkı cahildir?

Tabi ki bunda başta Köy Enstitülerinin kapatılmasının büyük payı var gibi geliyor. Birde toplum olarak dini dogmatik yaşamış olmalarının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Sizce bunun sebepleri nelerdir? 

çok abes olmuş köy enstitüsü ile . bu kurumların amacı ilkokul öğretmeni yetiştirmekti sanırım ogretmen fakultelerınden mezun olan kişilerin köylerde öğretmenlik yapmamaları nedeniyle kurul.uyor teknik okullar gibi birazda kırsala hitap eden tarzda bir kurumdu. kırsala derken örnegın su olayı ıcın kendı sularını uretıp kendı tarlalarını ekıp bıcerek erzak ıhtıyaclarını karsılamakta ıdı akarsulardan elektrık dahı elde edenlerı varmıs kendı yollarını yaparlardı. 

Şimdi kırsala bakarsak ; küçük bir köyde ne gereklidir yaşamak için toprakla ugrasmak kı cocukluktan berı toprak ekıp bıcen kısı topragı bılır traktor kullanır eker bıcer hayvan la nasıl ugrasılacagını bılır belirli bir doneme kadar mutlaka bır cogu okur. gazete okur kıtap okur vs yeterlı duzeyde daha sonra lıse gelır kımya bılmemne bu ne amk derler cocuklar ya zanaata gider. askere gider gelir evlenir yer içer kahveye gider gelir seks yapar uyur ertesi gün işe gider. 

Şehir hayatının gundelik tekdüze stresine ihtiyaç duymaz bu nedenle de kendini geliştirme ihtiyacı hissetmez babası dayısı buyugu solcuysa solcu olur kı gercı solcu sözde solcu sağcı dedıgın de sozdedir birşey bitmez yıllık tutun pamuk uzum artık ne üretiyorsa onunla ilgili hükümete hep söver kı baska yapacak birşeyleri yoktur. 

zihhniyetle ilgili problem vardır. devlet tarafından komple bir modernleşme olayı götürmeden bi cehalet artması kalkmayacaktır. egıtımse yıne herkes unıversıteye gıdıp gelıp tarlasını ekmeyecektır. bak yurtdısına almanya amerıka vs vs unıversıteye gıden kırsalda cok fazla kısı yoktur. kı zaten gıden kısıde genelde koyde kalmaz. 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

artik öyle bişşey kaldımadı bilmem ama  en azından bizim köydeki herkez okumassan burda inek cobanı olursun diyor okursan emekli olabilirsin ama bu işte ölene kadar diyorlar :D siz hayla yok cahil yok fakir diye sınıflandırın gidin köylere bakın sizin 1 senede kazanamadıgınız parayı adam tek bir hasatta alıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turania
    Turania's avatar
    Erkek

kim ne derse desin bu sorunun tek cevabı var.

Devletin Feodal beylere bulaşmaya g.tünün yememesi sonucu halk baskıdan kurtulup öz benliğinin bilincine varamaması. Yeni yeni internet vesaire ile kapalı toplum yapısı aşılıp halk açılıyor.

Söyleyin eşe dosta herşeyden vazgeçer, Vatan'dan vazgeçmeyiz.
Toplam Hit: 3556 Toplam Mesaj: 27