Anadolu Sigorta Reklamına Ceza
-
Reklam gerçekten çok güzel. Anadolu Sigorta Atatürk'ün talimatıyla kurulmuş ve 85. yılında Atatürk'ü (diğer yandan kurucusunu) anıyor. Bundan doğal ne var? Reklamda işaret edilen noktalara dikkat etmek lazım. Tarihi bir teması var. Belgesel gibi. Sonunda o gün bugündür Anadolu Sigorta 85 yıldır hizmet veriyor diyor. Burda gocunulacak bir nokta yok.
Onu bunu geçelim de çıkar için yapılan işler bir bakıma kendini belli ediyor. Örneğin Dersimiz Atatürk filminin beş para etmez olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Bildiğin balmumu heykel oynuyor başrolde. Şöyle bir inceledim filmin resimlerini, fragmanlarını biz Atatürk'ü koysak gişe rekoru kırarız demişler. Belli yani yapımın ciddiyetinden. Bunda ise her yönden bir emek var, ruh var. Belli ediyor kendini. -
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
karatahta bunu yazdı:
Bugün bu reklama izin verirsen, yarın biri çıkar ; "Atamızda Altınyıldız kumaşlarını" kullanıyordu diye reklam çeker, diğeri "Atamızın sigara yanında içtiği kahvesi, tabi ki Kurukahveci Mehmet Efendi'dir" der.
Derler de, derler.
hocam kimse kafasina gore ataturk'u kullanarak reklam cekemez. reklamlarda yaniltici bilgiler veremezsin, bunu en iyi bilenlerden birisi senin olman gerekir bildigim kadariyla avukat adamsin. ama bugun anadolu sigorta denilen firmanin kurulmasinda on ayak olan kisi ataturk'tur. onun icin kafalarina gore kullanabileceklerine inaniyorum. benim de firmamin kurulusunda ataturk'un yardimi olsaydi bende reklamlarimda ataturk'un yardim etmesinden bahsederdim.
-----------------------------Mesele kafalarına göre kullanabilmeleri değil, mesele Atatürk'ü kullanarak pazardaki diğer şirketlere karşı haksız rekabet politikası gütmeleri.
Sonuçta Anadolu Sigorta olsun, İş Bankası olsun kar amaçlı şirketler değil midir?
Atamızın yaptığı şeyleri, bir gün bile misafir olduğu evi, tuttuğu takımı sahiplenerek (sanırım Beşiktaşlıymış, ilgi alanım değil) gurur duyan insanlarız.
İş Bankası, Anadolu Sigorta kamuya yararlı dernek-vakıf olsalar anlayacağım ama kar amacı güden ticari şirketlerdir bunlar.
Yanlış olan Atatürk'ü kullanarak şirket imajının sağlama alınması. Paraya alet edinilmesi.
Ve verdiğim 2 örnekten dolayı sadece marka bazında düşünme. Atamız Türk kahvesi içiyor muydu? İçiyordu. Yarın öbürgün, Türkiye Kahve İthalatçıları birliği de reklam verebilir. Atamız da içiyordu vs. diye.Sonuçta Ata'mızın kahve içtiği somut bir gerçek değil mi?
-
Ulu Önder Atatürk ü resmen reklama alet etmisler.. para bürümüs a.q herkesin gözünü.. ulen sen ben yapsak dogdugumuza pisman ederlerdi.. Ulu Önder Atatürk ün bu tür reklamlarda kullanilmasina siddetle karşiyim. herkes cok güzel süper olmus diyor ama adamlar reklaminda alasını çakıyor bize..
-
cagatay09 bunu yazdı:
Ulu Önder Atatürk ü resmen reklama alet etmisler.. para bürümüs a.q herkesin gözünü.. ulen sen ben yapsak dogdugumuza pisman ederlerdi.. Ulu Önder Atatürk ün bu tür reklamlarda kullanilmasina siddetle karşiyim. herkes cok güzel süper olmus diyor ama adamlar reklaminda alasını çakıyor bize..
-----------------------------kesinlikle katılıyorum, sigorta şirketiyle Atatürk'ün ne ilgisi var ? milli manevi değerler ticari amaçlar ile kullanılamaz, kişiye özel gösterilemez diye bir kanun var akp bu "saçma" reklamı durdurmuşsa helal olsun derim bu böyle başlar yarın nutella kaşıklayan Atatürk ile karşılaşırsınız .
kısaca bir milletin manevi ve kültürel ortak değerleri herhangi bir şirketin ticari metası olarak kullanılamaz
-
Atatürkün olumlu yönlerini karakteristik özelliğini kişiliğini duruşunu şeklini tipini konuşmalarını yani ATATÜRKÜ yanlış göstermedikleri sürece yapmadığı bir seyi yaptı olarak göstermedikleri sürece bi sakınca görmüyorum ben
-
Anadolu sigortanın temelini Atatürk attıysa, neden reklamını yapmasınlar ?
Bazı kişileri de anlamak zor, türk şirketleri kazanmasın da, kim kazanırsa kazansın aklı var millette.
Cumhuriyet gazetesine laf atanlar, hangi gazeteleri okuyorlar diye sormak lazım ?
-
anadolu sigorta özel bir şirkettir.. iş bankasıda ayni şekilde.. netice olarak, özel kişilere hitap ettiginden Milli şirket kavramini kuruluş olarak taşısa bile su anda degil.. bu yüzdende Atatürk ün özel şirketler tarafından kullanılması, diger özel şirketler ile haksiz rekabete yol acar.. buda zaten kanunen yasaktir... ben olsam yaskalanmasi icin elimden geleni yapardim.. hicbir şirket icin kullanılmasina izin bile vermezdim.. Milli kahramanlar ve Milli tarihimizi bu şekilde reklama alet edilmesini şiddetle kınıyorum..!
-
Asıl soru şu;
Neden Atamızı görmek bu kadar zorunuza gidiyor ?
ve
Geçen sene İş bankası reklamında Haluk Bilginer Atamızı oynadığında neden bu tantana koparılmadı ?
Reklam dahi olsa Atamızı gördüğünde içinde birşeyler hissetmeyenlere söyleyecek tek söz var
Bi sittir git...
-
özsar sen olaya bu kadar duygusal bakarsan Atatürk ün karsina ne derece ve ne şekilde cikarilacagini tahmin bile edemezsin.. reklam güzell.. duygulara milli duygularimizi güzel ifade ediyor ama bi bakıyorsun anadolu sigorta cikiyor arkasindan.. cok biliyorlardi o zaman bu şekilde bu kadar güzel bir şekilde adam gibi filmini yapsinlar.. iş para kazanmaya gelince reklamin alasini cekmesini biliyor tabi..
-
Olacak o kadar skecindeki gibi bir türkiye ile karşı karşıyayız.bilim ve tarihimiz yok ise denizde dalga çölde kum rüzgarda gazel oluruz.Önemli olan mesajlar akım ve yeni olan şeyler yasakçı ve yaftalanmış örnekler değildir.günümüz türkiyesinde işini yapan müdür işinden olmuş ,işini yapan patron cezalandırılmış işten anlamayanlar işin başına geçmiş çalışanlar ve doğrularından sapmayanlar ise mağdur olmuş.soruyorum dünya yeni ülkeleryeni hedefler peşinde iken biz neden hala 2 ileri 2 geri yapıyoruz.1919 yılındamıyız yoksa.yoksa 1919 un intikamı mı alınıyor.yüzünüz kızarmadan aklınıza ilk ne geliyorsa ama onu söylemeye çekiniyorsanız tekrar kendimiz ile yüzleşmeliyiz.biz olmak için.