Anadolu Sigorta Reklamına Ceza
-
mercan bunu yazdı:
-----------------------------
pessimist bunu yazdı:
mercan bunu yazdı:
atatürk ü reklam yıldızı yapanlara lafınız yok.varınız yoğunuz akp çamur atmak.güldürmeyin insanı.
-----------------------------akp de dini kullanarak başa geldi ama? bu da bir sömürü olayı değil mi :)
-----------------------------alakası yok.dini bütün insanlar zaten akp ye değil.saadet partisine verir oylarını.
-----------------------------hocam şakamısın sen ya.Bu nasıl bi mantık.Başka partiye oy verenler dinsiz mi yani? Zaten bu mantıkta olan insanlar yüzünden hala dinin siyaset üzerindeki hakimiyeti devam ediyor.Politikanın kelime anlamı çok yalan demektir.Din gibi kutsal bir meselenin politikayla yan yana anılması bile hoş değil.Bunu yapanlar dini duygularımızı sömürüyor demektir.
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------özsar sen olaya bu kadar duygusal bakarsan Atatürk ün karsina ne derece ve ne şekilde cikarilacagini tahmin bile edemezsin.. reklam güzell.. duygulara milli duygularimizi güzel ifade ediyor ama bi bakıyorsun anadolu sigorta cikiyor arkasindan.. cok biliyorlardi o zaman bu şekilde bu kadar güzel bir şekilde adam gibi filmini yapsinlar.. iş para kazanmaya gelince reklamin alasini cekmesini biliyor tabi..
-----------------------------Mesele duygusallık degil güzel kardeşim haaa illa duygusal olduğumu düşünüyorsanda haklısın konu Atatürk olunca duygusalımdır...
Atamızı saçma sapan bir şekilde karşımıza çıkartmaya kimse cesaret edemez ederlerse başlarına geleceği bilirler...
Anadolu Sigorta ve İş Bankası Atatürkün yatırımı ve emanetidir bu ülkeye sanırım bunu biliyorsun ayrıca millet aman Atatürk var bu reklamda bir koşu gideyim sigorta yaptırayım diye düşünmüyordur sanırım reklamın amaçı da o degil zaten adamlar kuruluş yıldönümü için anlamlı bir anma planlamışlar...
Keşke bu kadar tantanayı Atamızın eçiş büçüş şekilde posterlerle miting meydanlarında bazı malum partilerce kullanılırken aynı tepkileri verseydiniz demeden de geçemeyeceğim...
Atamızın filmini yapma konusunda emin ol dünyanın en iyi yönetmeni, senaristi, yapımcısı vs. bir araya gelse onu tek bir film ile anlatamazlar her yönü ile dolu olan bir adamı 2 saat içinde anlatmak ve bu millete begendirmek mümkün değil...
Neden mümkün degil dersen çünki Aşk anlatılması en zor duygudur ve bu milletin Atasına olan aşkı milyonlarla
ve hepsininde farklı dereceleri var ( burada belirtilen aşk sevgiliye duyulan aşk degildir!!! anlamayanlar için not düşeyim dedim ) -
Ben de hiç sevmedim o reklamı. Oynayan Atatürk'e benzemiyor bana göre, çirkin geldi gözüme, bi benim mi dikkatimi çekti bilmiyorum.
Tabi ceza verilip verilmemesinin bu kişisel beğenilerle alakası yok.
Asıl konu neredeyse bir asır önce kurulan kar amaçlı kuruluşun Atatütürk'ü reklamda kullanması.
Bi kere reklamda Atatürk'ü anlatan tanıtan bilmeyenlerin ders çıkaracağı bir şey yok, onun "İmajını" kullanarak "Biz de böyleyiz" duygu sömürüsü var.
Ayrıca taaa 100 yıl olmuş reklam yapıcam diye Anadolu Sigorta ve Atatürk'ü yan yana kullanıyorsun. Başka türlü yapamıyorlar mı reklam?
Yok reklam faydalı, hem Atatürk'ü anımsatıyor, hem de kuruluşun tanıtımı yapıyor diyorsanız ben de katılmayarak diyorum ki eğer ille de Atatürk'ün payını anlatmak istiyorsa şu ayrımı net olarak belirtsinler: Reklam içinde tanıtım-anma karışmasın, yani etkinliğin adı reklam olmasın. İç içe geçmiyecek şekilde olaylar bağımsız işlensin fakat aynı etkinlik içinde olsun (çok istiyorlarsa).
Neyse uzadı mevzu:
1. Düşünüş Tarzı ( Ben de burdayım ) Ne olursa olsun Atatürk "reklam" amaçlı bir içerikte kullanılmamalıdır.
2. Düşünüş Tarzı Atatürk'ü kullandıysa bunun bir zararı yok. Hem Atatürk'ü hatırlıyoruz hem de Anadolu Sigorta'nın tanıtımını izliyoruz.
3. Düşünüş Tarzı Atatürk'ü kullandıysa zararı var kardeşim, tahammül edemiyorum. Çekin o resmi önümden :)
Bir de ayrıntı olarak şöyle durum var: 13 üyeden 4 ü Akpartiliymiş. Onların neye dayanarak karar verdiklerine dair bir veri olmadığı halde niyet okunuyor:
1. tarzda düşünen kişi, 4 kişinin iyi yaptığını düşünüyor, helal olsun diyebiliyor.
1. tarzda düşünen kişi, 4 kişinin iyi yaptığını düşünüyor ama 4 kişiye giydirerek 3. düşünüş tarzında olduklarından böyle yaptılar diyebiliyor.
2. tarzda düşünen kişi, 4 kişinin art niyetli olduğunu düşünüp, boyunuz posunuz devrilsin tarzı düşünebiliyor.
2. tarzda düşünen kişi, 4 kişinin 1. tarzda düşünmüş olabileciğine ihtimal dahi vermeyebiliyor.
3. tarzda düşünen kişi kurulda var mı yok mu bilemiyoruz haliyle...
Son olarak yahu bu kurumda 13 kişi var diğer 9 u oduncu mu, bir işlevleri yok mu,onların görüşleri nedir diye soran arkadaş da görmedim. (Ceza çıkmadığını görüyor, haliyle muhtemelen diğerlerinin ret oyu kullandıklarını düşünebiliyorum)
Yani çooook çelişkili ifadeler var, Ayıkla Pirincin Taşını...
-
karatahta bunu yazdı:
Bugün bu reklama izin verirsen, yarın biri çıkar ; "Atamızda Altınyıldız kumaşlarını" kullanıyordu diye reklam çeker, diğeri "Atamızın sigara yanında içtiği kahvesi, tabi ki Kurukahveci Mehmet Efendi'dir" der.
Derler de, derler.
----------------------------- -
Yerinde bir karar,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
Yerinde bir karar,