Android O (Android 8) Tanıtımı Canlı Yayın

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    @A_Rex senin dediğin Nokia 6630'da alo diyor Galaxy S8'de alo diyor benzetmesine dönmüş. 6630, 2004'te çıkmış aradan 13 yıl geçmiş. Uygulamalar sürekli aynı mı kaldı ? Tonla özellik geldi, görsel değişiklikler geldi vs. Ram konusu ise firmaların pazarlama hilesi. Bir telefonda en ucuz bileşen ram. Özellik kısmında yüksek ram yazısını okuyan kullanıcı o zaman bu iyidir deyip alıyor telefonu. Bknz : Ekran kartının kalitesini ölçerken bellek değerine bakmak.

    Boş ram israf ramdir. 

    mkyb tarafından 22/Ağu/17 20:31 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2003
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    @A_Rex senin dediğin Nokia 6630'da alo diyor Galaxy S8'de alo diyor benzetmesine dönmüş. Uygulamalar sürekli aynı mı kaldı ? Tonla özellik geldi, görsel değişiklikler geldi vs. Ram konusu ise firmaların pazarlama hilesi. Bir telefonda en ucuz bileşen ram. Özellik kısmında yüksek ram yazısını okuyan kullanıcı o zaman bu iyidir deyip alıyor telefonu. Bknz : Ekran kartının kalitesini ölçerken bellek değerine bakmak.

    Boş ram israf ramdir. 

    Saygı duyarım başkan..


    Dur be kadınnnn....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Hocam Android kötü, bok, kaka diyorsunuz da iddianızı destekleyecek herhangi bir veri koymuyorsunuz dolayısıyla kimse iplemiyor sizi.

    Android Fetö'nün kumpasıdır falan deseniz de burda sizi kimse iplemeyecek.

    Veri koyun, bilgi koyun.

     

    RAM ile ilgili derdiniz de çok mantıksız. Yüksek RAM kullanımı kötü bir şey değildir. Linux felsefesinde "Unused memory is wasted memory" diye bir deyiş vardır.  RAM'de yer kaplayan uygulamaları agresif bir şekilde kapatmak telefon performansını iyi değil aksine kötü yönde etkileyecektir. Yazılım sektörü ilerledikçe programların RAM ihtiyacının artması gayet doğal bir olay. 6630'da şu an yaptığın her şeyi yapamıyordun, yapabildiklerini ise bu kadar etkili yapamıyordun hocam. Bu yaptığın mantık hatasına "texas sharpshooter" deniyor.


    while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    oinomaos bunu yazdı
    A_REX bunu yazdı

    bu kadar boktan bir işletim sistemini nasıl dünyaya pazarladılar hala aklım almıyor ya.

     

    Hocam "boktan"ı açıklar mısın?

    1 saatte rehber açılmıyor. O yüzdendir bide rami fazla ama bi boka yaramıyor. O yüzdendir. Pis Android lanet Android :D 

    Rehber 0.3sn'de açılınca ne oluyor birisi detaylı açıklayabilir mi?

    Benim rehber kullanmıyorum, rehberde isim arayıp durmuyorum. rehber kullanılacak ne işiniz var merak ettim..??

    rehberim de 2000 kayıtlı numara var 

    nasıl rehber nasıl kullanıyorsunuz böyle bir kafa mı var :D


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek

    Yanlış anlaşılma olmasın ama.

    IOS da arka planda çalışan pek uygulama yok (bildiğim kadarıyla) .

    Hatta bazen belli bir süre kullanılmayan uygulamaların arka planda çalıştırılmasına IOS izin vermiyor kendisi kapatıyor diye biliyorum.. Bu yüzden de RAM Kullanımı android'e göre biraz daha az. Şuan satıcı firmaların örneğin samsung gidip android için google para veriyorsa. Adam kendi uygulamasını veya kendi reklamını da telefon içerisine gömülü olarak satıyor. Bu yüzden senin kullanmadığın bir çok uygulama arka planda harıl harıl calısıyor. IOS da öyle değil. . General Mobile alıyorsun adamların 20 tane kendine ait uygulaması var saçma sapan. Devre dışı bıraksan bile kendisi otomatik güncelleyip tekrar aktif oluyor vs.vs...

    IOS işletim sistemi olarak başarılı diyebiliriz. Ama kalkıp da Android şöyle böyle gibi saçma sapan yorumlarda bulunmak saçma.

    Bu gün karşılaştırılacaksa Samsung'un kamerası ile IPhonenin kamerası. Veya xiaomi'nin tasarımı konuşulmalı.

    Şuan Akıllı telefonlar herkesin ihtiyacını karşılıyor. Sadece insanlar keyfi olarak ek para verip telefon alıyor. 

    Örneğin IPHONE7 almak yerine gidip IPHONE 5 alabilirsin. Ha güncelleme gelmez vs. ama ihtiyacını karşılıyorsa alırsın geçersin. ben hiç IOS kullanmadım ama benim şahsi fikrim IOS işletim sistemi olarak Android den başarılı olabilir. Ama kalkıp da onda 2 gb ram var sende 10 var benimki daha hızlı gibi saçma sapan yorumlar tuhaf. Herkesin keyfine göre değişir. 


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 2268 Toplam Mesaj: 26
android