folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara Büyükşehir Belediyesi Asfalt Parası H.K

Ankara Büyükşehir Belediyesi Asfalt Parası H.K

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

vergiden rahatsizsan gene de suresi gecmeden yatir, makbuzu sakla ve buyuksehir belediyesine dava ac.

kazanirsan parani faiziyle alirsin, hatta emsal karar bile olmasini saglayabilirsin.

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Yapılması gerekeni halktan tahsis ederek yapıp sonunda duble yollarınız, bakımlı yollarınız var biz yaptık demiyorlar mı. :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

asfalt bedeli-asfalt vergisi vs. her şey denebilir. Bu parayı normalde ödeme zorunluluğun yok. Yani kamu alacağı olarak geçmediği için vergi, öğrenim kredisi gibi icra takibine konu edilemiyor. Ama sen taşınmazını satmak istediğinde, emlak beyannamesi verileceği zaman karşına çıkıyor ve ödemezsen sorun çıkartıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam yasal faiz işletiliyor. Çok birşey tutmuyor ama yıllık alındığı için (ÇTV tarzı bir vergi) her sene katlanıyor. Kamu ortaklık payına ayrılmış taşınmazlarda (sağlık alanı, yeşil alan, spor alanı, rekreasyon alanı) esas bedelin % 10  u olarak ödeniyor. Onlar hesaplar demeyin, umurlarında olmuyor, bunu sizin hatırlatmanız lazım.

Kısacası bu belediyelerin bütçe dışı gelirlerinden biri ve genelde büyük şehirlerde uygulanıyor.

Errare Humanum Est
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

evet kağıt gelmiş bulunmakta 518 lira temizinden 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Ev sahiplerini ilgilendiren bir mevzu. Kiracılar takmayın kafaya :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo
    samaccc bunu yazdı

seninki yine iyi pendik/ist te aesaş elektrik idaresi elektrik sözleşmesini yenileyin dask yaptırın yoksa ceza keseriz die millete mektup yolluyor

Doğal afet sigortası bence zorunlu olmalı ki zorunlu zaten. Elektrik tesisatından veya su tesisatından çıkan zarar durumunda cebinden milyarlar ödemektense 100 lira yıllık ver canım sende. Bu kadarda saçma bi eleştiri olmaz. Zorunlu olduğu için öyle mektup gönderiyorlar.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Akşam kapıyı açtım ki aradan bir kağıt düştü. Evde kimse olmadığı için Tebligat bırakmışlar. Neyse aradım kağıt üzerinde yazan ilgili numarayı ve 600TL borç çıkardılar.

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 86-94. Maddelerine uygun olarak yasaya dayamışlar birde. Şu torba yasada el birliği ile geçirilen kanun.

Ödemiyorum arkadaş. Yakın zamanda hakem heyetine vermeyi düşünüyorum. Sizler neler yaptınız bu konu hakkında.

BaD_BoYs tarafından 16/Ara/14 00:41 tarihinde düzenlenmiştir

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

EEe Evlerin her sene belediyelere ödediği vergilerin amacı neymiş peki? Yol parası, asfalt parası vereceksek eğer vergileride almasınlar bi zahmet.

Yapmasınlar o zaman asfalt felan yahu.

Böyle saçma şey mi olur.

yolun evle ne alakası var

araca vergi veriyorsan bitti

araçlardan toplanan vergi yola kullanılır

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı

Akşam kapıyı açtım ki aradan bir kağıt düştü. Evde kimse olmadığı için Tebligat bırakmışlar. Neyse aradım kağıt üzerinde yazan ilgili numarayı ve 600TL borç çıkardılar.

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 86-94. Maddelerine uygun olarak yasaya dayamışlar birde. Şu torba yasada el birliği ile geçirilen kanun.

Ödemiyorum arkadaş. Yakın zamanda hakem heyetine vermeyi düşünüyorum. Sizler neler yaptınız bu konu hakkında.

ödemezsen suçlu konuma düşersin, öde sen yine aç davanı ama öde

9200 feetde alınan ilk nefes...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

1350 lira gelmiş ya la :D

.
Toplam Hit: 5128 Toplam Mesaj: 38