Ankara Dan Ev Alma Hakkında Fikirleriniz
-
futurist bunu yazdı
neden ankara? millet o beton yığınından kaçıyor.
o beton yığınında 5 milyondan fazla insan yaşıyor, antalyadan bile buraya geliyor insanlar müride :)
Ankara'da yaşamayan Ankara'nın anlamını, rahatlığını, sunduğu imkanları bilemez katiyen
Para kazanmak isteyen, ailesiyle mutlu ve düzen içinde yaşamak isteyen kişiler için biçilmez kaftan
Deleted001 tarafından 20/Şub/22 15:34 tarihinde düzenlenmiştir -
duplike mesaj
Deleted001 tarafından 20/Şub/22 15:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Kendin oturmayacaksan ev alma hatta kendin oturacaksan bile alma derim ama tr de mantık farklı işliyor maalesef :(
ben de aldım geçen yıl aile baskısıyla ama yine de iyi olmuş diyorum tabi
mesela
ankarada 500 bin verip ev alacağıma ne bileyim Ege de dükkan almayı tercih ederim
-
coder2 bunu yazdıfuturist bunu yazdısamaccc bunu yazdı
ev kaç para, ortalama kiralar kaç para , ev kaç yaşında , arsası kaç m2 , bina kaç kat kaç daire ?
aklın yolu bir. bunlari cevaplardan belki cokbdaha iyi fikir çıkar. su sıralar evle yatıp evle kalkiyorum
Belirttiğim bölgede evlerin de kiralarında fiyatı düşük. Örneğin baktığım ev 140mt2 580Bin e. Kira getiri 1200-1300 civarı yazılmış.
Hocam 580000 TL verip aldığın evin kira getirisi 1200 tl yazmışsın.
1200 * 12ay * 40 yıl = 576000
Yani evin kendini 40 yılda amorti ediyor. Bu geri dönüşüm süresinin 16-22 yıl olması lazım. 16 yılda amorti edeni bulmak önemli. 40 yıl çok uzun bir süre bence.
Ankarayı pek bilmiyorum. Evin olduğu muhit değerinin artacağı bir konumda mı? 5 sene içinde sonra ankaranın tümü oraya taşınacak mı, yeni bir yerleşim merkezi, avmler, lükse siteler vs açılacak mı mesela? yada 5 sene sonra 3000-4000 tl'ye kiracı bulabilecek misin?
Evet şu enflasyonlu ve düşük faizli ortamda TL ile borçlanmak mantıklı fakat doğru borca girmek önemli.
edit: 16-22 yıl arası istanbul için geçerli bir süre.
edit2: https://www.sahibinden.com/emlak360/emlak-endeksi/konut/satilik/ankara/61 soldki amortisman süresi bir fikir verebilir. mahalleye göre ayrıca incelemek lazım. ankarayı bilenlerin yorumlarını dinlemek lazım.
NoktaliVirgul tarafından 21/Şub/22 08:47 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdıcoder2 bunu yazdıfuturist bunu yazdısamaccc bunu yazdı
ev kaç para, ortalama kiralar kaç para , ev kaç yaşında , arsası kaç m2 , bina kaç kat kaç daire ?
aklın yolu bir. bunlari cevaplardan belki cokbdaha iyi fikir çıkar. su sıralar evle yatıp evle kalkiyorum
Belirttiğim bölgede evlerin de kiralarında fiyatı düşük. Örneğin baktığım ev 140mt2 580Bin e. Kira getiri 1200-1300 civarı yazılmış.
Hocam 580000 TL verip aldığın evin kira getirisi 1200 tl yazmışsın.
1200 * 12ay * 40 yıl = 576000
Yani evin kendini 40 yılda amorti ediyor. Bu geri dönüşüm süresinin 16-22 yıl olması lazım. 16 yılda amorti edeni bulmak önemli. 40 yıl çok uzun bir süre bence.
Ankarayı pek bilmiyorum. Evin olduğu muhit değerinin artacağı bir konumda mı? 5 sene içinde sonra ankaranın tümü oraya taşınacak mı, yeni bir yerleşim merkezi, avmler, lükse siteler vs açılacak mı mesela? yada 5 sene sonra 3000-4000 tl'ye kiracı bulabilecek misin?
Evet şu enflasyonlu ve düşük faizli ortamda TL ile borçlanmak mantıklı fakat doğru borca girmek önemli.
edit: 16-22 yıl arası istanbul için geçerli bir süre.
edit2: https://www.sahibinden.com/emlak360/emlak-endeksi/konut/satilik/ankara/61 soldki amortisman süresi bir fikir verebilir. mahalleye göre ayrıca incelemek lazım. ankarayı bilenlerin yorumlarını dinlemek lazım.
Ankara yı hiç bilmiyorum ve aslında dediğin gibi arkadaşların fikirlerini öğrenmek için konu açayım dedim. Haritadan bakınca gelişeceği kanaati uyanıyor bende. Yaşadığım il olan Antalya ve kendi memleketimde bu tür yerlerin gelişip değerlendiğini gördüm ve aynı mantıkla yaklaşıyorum ama tabii her şey - il kendine has durumlara göre değişiyordur
-
coder2 bunu yazdı
Ankara yı hiç bilmiyorum ve aslında dediğin gibi arkadaşların fikirlerini öğrenmek için konu açayım dedim. Haritadan bakınca gelişeceği kanaati uyanıyor bende. Yaşadığım il olan Antalya ve kendi memleketimde bu tür yerlerin gelişip değerlendiğini gördüm ve aynı mantıkla yaklaşıyorum ama tabii her şey - il kendine has durumlara göre değişiyordur
yani 30-40 yıla Ankara'da hatta Türkiye içinde oturacak yer kalmazsa(eğer her şey şu anki şekilde giderse) o zaman değerlenir belki de yani en azından 30 yıl hiçbir değeri yok o evlerin :)
-
geçen facebookta gördüm keçiörende bir evi video ile tanıtıyorlar bir yerden sonra kendi kendine tekrar ediyor sandım.. benim istanbulda ev aldığım fiyata keçiörenin yarısı alınıyo anlaşılan....
-
en kötü ev 500k
gidip o parayı bağlamana değmez
illede alcam diyorsan
eskişehir yolu üstü noktalara bak ankara içi zaten yeterince karışık ve eski eski binalar dert açar durur