folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara Dan Ev Alma Hakkında Fikirleriniz

Ankara Dan Ev Alma Hakkında Fikirleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

neden ankara?  millet o beton yığınından kaçıyor.

o beton yığınında 5 milyondan fazla insan yaşıyor, antalyadan bile buraya geliyor insanlar müride :)

Ankara'da yaşamayan Ankara'nın anlamını, rahatlığını, sunduğu imkanları bilemez katiyen

Para kazanmak isteyen, ailesiyle mutlu ve düzen içinde yaşamak isteyen kişiler için biçilmez kaftan

Deleted001 tarafından 20/Şub/22 15:34 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek

duplike mesaj

Deleted001 tarafından 20/Şub/22 15:34 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Kendin oturmayacaksan ev alma hatta kendin oturacaksan bile alma derim ama tr de mantık farklı işliyor maalesef :( 

ben de aldım geçen yıl aile baskısıyla ama yine de iyi olmuş diyorum tabi 

mesela 

ankarada 500 bin verip ev alacağıma ne bileyim Ege de dükkan almayı tercih ederim 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

ev kaç para, ortalama kiralar kaç para  , ev kaç yaşında , arsası kaç m2 , bina kaç kat kaç daire ?

aklın yolu bir. bunlari cevaplardan belki cokbdaha iyi fikir çıkar. su sıralar evle yatıp evle kalkiyorum

Belirttiğim bölgede evlerin de kiralarında fiyatı düşük. Örneğin baktığım ev 140mt2 580Bin e. Kira getiri 1200-1300 civarı yazılmış.

Hocam 580000 TL verip aldığın evin kira getirisi 1200 tl yazmışsın.

1200 * 12ay * 40 yıl = 576000 

Yani evin kendini 40 yılda amorti ediyor. Bu geri dönüşüm süresinin 16-22 yıl olması lazım. 16 yılda amorti edeni bulmak önemli. 40 yıl çok uzun bir süre bence.

Ankarayı pek bilmiyorum. Evin olduğu muhit değerinin artacağı bir konumda mı? 5 sene içinde sonra ankaranın tümü oraya taşınacak mı, yeni bir yerleşim merkezi, avmler, lükse siteler vs açılacak mı mesela? yada 5 sene sonra 3000-4000 tl'ye kiracı bulabilecek misin?

Evet şu enflasyonlu ve düşük faizli ortamda TL ile borçlanmak mantıklı fakat doğru borca girmek önemli.

edit: 16-22 yıl arası istanbul için geçerli bir süre.

edit2: https://www.sahibinden.com/emlak360/emlak-endeksi/konut/satilik/ankara/61 soldki amortisman süresi bir fikir verebilir. mahalleye göre ayrıca incelemek lazım. ankarayı bilenlerin yorumlarını dinlemek lazım.

NoktaliVirgul tarafından 21/Şub/22 08:47 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    coder2 bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

ev kaç para, ortalama kiralar kaç para  , ev kaç yaşında , arsası kaç m2 , bina kaç kat kaç daire ?

aklın yolu bir. bunlari cevaplardan belki cokbdaha iyi fikir çıkar. su sıralar evle yatıp evle kalkiyorum

Belirttiğim bölgede evlerin de kiralarında fiyatı düşük. Örneğin baktığım ev 140mt2 580Bin e. Kira getiri 1200-1300 civarı yazılmış.

Hocam 580000 TL verip aldığın evin kira getirisi 1200 tl yazmışsın.

1200 * 12ay * 40 yıl = 576000 

Yani evin kendini 40 yılda amorti ediyor. Bu geri dönüşüm süresinin 16-22 yıl olması lazım. 16 yılda amorti edeni bulmak önemli. 40 yıl çok uzun bir süre bence.

Ankarayı pek bilmiyorum. Evin olduğu muhit değerinin artacağı bir konumda mı? 5 sene içinde sonra ankaranın tümü oraya taşınacak mı, yeni bir yerleşim merkezi, avmler, lükse siteler vs açılacak mı mesela? yada 5 sene sonra 3000-4000 tl'ye kiracı bulabilecek misin?

Evet şu enflasyonlu ve düşük faizli ortamda TL ile borçlanmak mantıklı fakat doğru borca girmek önemli.

edit: 16-22 yıl arası istanbul için geçerli bir süre.

edit2: https://www.sahibinden.com/emlak360/emlak-endeksi/konut/satilik/ankara/61 soldki amortisman süresi bir fikir verebilir. mahalleye göre ayrıca incelemek lazım. ankarayı bilenlerin yorumlarını dinlemek lazım.

Ankara yı hiç bilmiyorum ve aslında dediğin gibi arkadaşların fikirlerini öğrenmek için konu açayım dedim. Haritadan bakınca gelişeceği kanaati uyanıyor bende. Yaşadığım il olan Antalya ve kendi memleketimde bu tür yerlerin gelişip değerlendiğini gördüm ve aynı mantıkla yaklaşıyorum ama tabii her şey - il kendine has durumlara göre değişiyordur

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

Ankara yı hiç bilmiyorum ve aslında dediğin gibi arkadaşların fikirlerini öğrenmek için konu açayım dedim. Haritadan bakınca gelişeceği kanaati uyanıyor bende. Yaşadığım il olan Antalya ve kendi memleketimde bu tür yerlerin gelişip değerlendiğini gördüm ve aynı mantıkla yaklaşıyorum ama tabii her şey - il kendine has durumlara göre değişiyordur

yani 30-40 yıla Ankara'da hatta Türkiye içinde oturacak yer kalmazsa(eğer her şey şu anki şekilde giderse) o zaman değerlenir belki de yani en azından 30 yıl hiçbir değeri yok o evlerin :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

geçen facebookta gördüm keçiörende bir evi video ile tanıtıyorlar bir yerden sonra kendi kendine tekrar ediyor sandım.. benim istanbulda ev aldığım fiyata keçiörenin yarısı alınıyo anlaşılan....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

en kötü ev 500k 

gidip o parayı bağlamana değmez

illede alcam diyorsan

eskişehir yolu üstü noktalara bak ankara içi zaten yeterince karışık ve eski eski binalar dert açar durur

Toplam Hit: 3184 Toplam Mesaj: 29
ankara konut