folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara Niye Bu Kadar Pahalı

Ankara Niye Bu Kadar Pahalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Angara dolmuşçuları öğrenciyim dediğin zaman 1,5 lirayı da kabul eder (tabi dolmuş rotasında bir okul/üniversite varsa. Bir de manyağına denk gelmezsen tabi) daha azını da.

Çayı tatlıcıda, kafede değil de kahvede, barda ya da çay ocağında içmeni tavsiye ederim. Bi fincan çayımsı bayat şeye 6 lira vermek saçma çünkü. Çok manzara değil de kafa dinleyeceğim dersen Karanfil-2'nin sonlarına doğru sanat evleri, kitap kulüpleri var. Gidilebilir.

hocam odtünün içine giren dolmuşlar okul içinde 1 lira alıo. okula en uzak düşen yurtlara gitmek istersen 2,25 alıo.düşün o kadar oçlar. ben hiç öğrenci alan minibüscü duymadım ilk defa senden duyuyorum. bizim okuldan çıkan bissürü minibüs var binenler öğrenci yani belli herkesten 2,25 alıo gayet.

ODTÜ dedin iş değişti. ODTÜ öğrencisi anarşist, gominist olarak algılandığından dediğinin doğru olduğuna inanıyorum. Ha o dolmuşa bir kere ben öğrenciyim deyip az fiyata binmeye bakar ama:)

Dışkapı Mevki Hastanesi - AŞTİ / Pursaklar - Ulus / Pursaklar - Sıhhiye dolmuşlarında öğrenci uygulaması geçerli ve okurken bizzat yararlanmışlığım vardır.

YeniHarman tarafından 17/Oca/15 01:30 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Angara dolmuşçuları öğrenciyim dediğin zaman 1,5 lirayı da kabul eder (tabi dolmuş rotasında bir okul/üniversite varsa. Bir de manyağına denk gelmezsen tabi) daha azını da.

Çayı tatlıcıda, kafede değil de kahvede, barda ya da çay ocağında içmeni tavsiye ederim. Bi fincan çayımsı bayat şeye 6 lira vermek saçma çünkü. Çok manzara değil de kafa dinleyeceğim dersen Karanfil-2'nin sonlarına doğru sanat evleri, kitap kulüpleri var. Gidilebilir.

hocam odtünün içine giren dolmuşlar okul içinde 1 lira alıo. okula en uzak düşen yurtlara gitmek istersen 2,25 alıo.düşün o kadar oçlar. ben hiç öğrenci alan minibüscü duymadım ilk defa senden duyuyorum. bizim okuldan çıkan bissürü minibüs var binenler öğrenci yani belli herkesten 2,25 alıo gayet.

ODTÜ dedin iş değişti. ODTÜ öğrencisi anarşist, gominist olarak algılandığından dediğinin doğru olduğuna inanıyorum.

Dışkapı Mevki Hastanesi - AŞTİ / Pursaklar - Ulus / Pursaklar - Sıhhiye dolmuşlarında öğrenci uygulaması geçerli ve okurken bizzat yararlanmışlığım vardır.

vay arkadaş ya. neyse sövmiyim içeri atacaklar sonra aq.

@HaLFDeviL

hocam bilmiyorum daha bu sabah bindim. bana da çok garip geldi 1,5 falan sanıodum ben öğrenci. üniforma falan yoktu. öğrenci dedim 1,10 aldı

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

hocam istanbulda biyerden biyere 850 tane aktarma yapmadan gidemiyosun ki. Hadi iyimser şekilde 2 aktarma diyelim yine de ankarayı geçiyor. Kaldı ki ben cafede tavlaya okeye para alındığını ilk kez istanbulda gördüm. Ankara her türlü candır (evet bitek denizimiz yok, o da i.gökçek ile gelicek inşallah, çukurlarımız deniz alt yapısını sağlayacak kadar çoğaldı)

since 2005 // tbt
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı

hocam istanbulda biyerden biyere 850 tane aktarma yapmadan gidemiyosun ki. Hadi iyimser şekilde 2 aktarma diyelim yine de ankarayı geçiyor. Kaldı ki ben cafede tavlaya okeye para alındığını ilk kez istanbulda gördüm. Ankara her türlü candır (evet bitek denizimiz yok, o da i.gökçek ile gelicek inşallah, çukurlarımız deniz alt yapısını sağlayacak kadar çoğaldı)

hocam istanbulda sahile 10 dk mesafede 2liraya zehirlenmeden karnını tıka basa keyifli bi şekilde doyurrabiliosun. ankarada ben bunu hiç biyerde görmedim valla

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

hocam istanbulda sahile 10 dk mesafede 2liraya zehirlenmeden karnını tıka basa keyifli bi şekilde doyurrabiliosun. ankarada ben bunu hiç biyerde görmedim valla

hocam tüm konuyu okumadım göz ucuyla odtü lafı gördüm, eğer bu taraflardaysan naz marketin biraz ilersinde seyyar bir araç oluyor akşamları turan abi. Git s.a de gir minibüse tavuğunun tadına bak. Tadı ayrı güzel muhabbeti ayrı güzel, dilediğin gibi de ucuz

since 2005 // tbt
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Sadece Ankara olarak bakmamak lazım, özellikle son iki yılda genel olarak hayat çok pahalandı.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

izmire can kurban aq. 

arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

Ankara memur kesiminin kapladığı bir şehir olduğu için ortalama gelir seviyesinide memurlar belirliyor.

Ankarda bilmem ne bakanlığında falan çalışanların maaşlarıda en düşün 3000tl, karı koca memurlar 6000tl.

Şimdi sen haklısın genel olarak ankara bu maaş diliminde rahat yaşanacak bir şehir.

Çok üstünde fazla adam yok %10

Çok altında fazla adam yok %20-30,

geriye %70-80 lik dilim memur ve maaşları dediğim gibi 3000 lira.

O  yüzden öğrenci olarak gidebileceğin yerlerde ona göre sınırlı.

Bu arada ODTÜ kendi içinde zaten öğrencilerini düşünerek yemekhaneler oluşturmuş durumda 2liraya okul yemekhanesinde ,8.5tl ~ 14tl arası çarşıda istediğin gibi doyuyorsun...

Dahada olmadı teknokent tarafonda da bir çok yemekhane var...

Ancak ankarada 1 2 3 4tl ye çok birşey bulamazsın , sadece gece kızılayda falan dolanırken minibüsler seyyar köfteciler falan görürsün 5tl ye doyarsın :))

Ankarada kesinler çok bellidir herkes kendi alanına kapanmıştır oradan çıkmaz , çıkmak isteyince fazla parası gider....

Sakaryada çayını iç yemeğini ye , Ama yukarı doğru çıkma fiyatlar artar

ODTÜ de takıl ama eskişehir yolundaki alışveriş merkezlerinde yer alan cafelere girme (Mesela Tinbo küçük bardak çay 4TL , Suffle 13.5 TL )

Yani kendine bir bölge bulacaksın orası senin mekanın olacak Ankarada , sonra geri kalan pahalı yerlerde Denizin olacak arada sırada gidip gördüğünde buralarda değişik haaa diyeceksin :)))))))

18 yıldır ankaradayım aktif olarak geziyorum Bence Ankara zamanı değerli insalar için güzel, Deniz olsa tadından yenmezdi :)))

Melih Amcam olmasa bu kadar eğlenemezdik oda ayrı konu :)))))

Geçen sağolsun yolları temizletmemiş, karda bastırınca heryer buz olmuş 10 araba kayıp birbirimize girdik.

Sonra yağan karın altında 5 saat yollara tuz atılsın diye bekledik gelmediler, ALdık kazma küregi tüm yolu 15 adam temizledik arabaların yarısını çıkardık sonra tuzlama ekibi geldi boş yolu tuzladı hani ya kaza yok burda deyip gittiler :))))))))))

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı

Istanbul karma sehirdir hocam, belli bir gelir seviyesi yok.

0 tl - TR'nin en zenginleri arasi bir kesimi var, bununda ortalamasi haliyle yok. Ama Ankara , yukardaki muridin dedigi

gibi geneli memurlar belirliyor. ( 3000-6000 diyelim ortalamaya )

Istanbul da her butceye uygun mekan var, gidip cayi 50 kurusada icebilirsin, 50 lirayada.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

3 gün önce konyadaydim, 2 gün öncede adanadaydim. 2 gündür de ankaradayim. ankara harbinden pahalı AMK. metro kart sistemine geçmiş. bos kart 5 TL. konyada aldım 1 TL. koşturuyor ipneler.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 6828 Toplam Mesaj: 59