folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara Niye Bu Kadar Pahalı

Ankara Niye Bu Kadar Pahalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

angaraya en son gittiğimde ucuz du la , burda dolmuş 5 tl :D ( bodrum )

sorma hocam ya turgutrreise gelmiştim yazın tatile amk araba kıralamadım göte kaçmasın dıye mınıbusle yalıkavak bodrum fılan gezınım dedım rahat 2 kıralık araba parası yemişimdir, bodrum > istanbul > angara benım ıcın (:

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    ZoRKaYa bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

memur şehri. herkes paralı.

ama buda bir fırsattır. ticarete atılsam ankarada açardım dükkanı

çünkü para akışı gerekli ekonomi için

parası batan harcayım da kurtulayım diyen kesimden paralar sana akmalı değilmi?

malesef dediğin şey de geçerli değil ankara için. o kadar paralı paralı denildiğine de bakmamak lazım çünkü parası olanlar da parası yokmuş gibi hayat yaşıyor burada. Nasıl diyebilirsin şöyle ki sabit bir geliri yakalayan herkes burada kredi çekip maaşını oraya gömüp ev araba alıyor. Ee ne olacak ki 4-5 sene öyle olsa ne olur diyebilirsin adamlar durmuyr 2. 3. ev için devam ediyor. Yani para esnafa yaramıyor 

aldıkları eve masraf yapıyorlardır ama. kendi akrabalrımdan biliyorum belki erkekler tamamda kadınlara hiç yokuş yok. ama sende haklısın.

belki mühit mühittir dediğin. kızılayda gezersen tabiki pahalı.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Ben İstanbul daha pahalı diye biliyorum.

Siz gidip de Tunalıhilmi, Çankaya, Bahçeli taraflarına takılırsanız tabiiki pahalı gelir.

Sıhhiye, Opera, Ulus taraflarını gezin.

Buralarda 5 - 10 TL ye güzelce karnınızı doyurabilirsiniz.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Hayatimin 6 senesini Ankara'ya verdim. Sonuc: 6 senede hic bir Ankaraliya Istanbul'un daha ucuz oldugunu anlatamadim. 2. Senede ulaşıma para vermemek için Emek'e taşındım. Okul Gazi Üniversitesi. Pazarı pahalı ki pazar esnafı esnaflığı unutmuş ya da hiç öğrenmemiş. Marketler bir okadar pahalı anneannemle makromarket ve happycenter arasında fiyat karşılaştırma yapıyorduk. İstanbul daha ucuzdu. Ulaşım saçmasapan Emek'ten taksisiz Tunalıya gidemezsin. Allahtan son sene Emek-Kızılay minibüsleri koyuldu çoğu insan rahatladı. Şurdan ayakkabı al orda ucuzdur denilen Ülke Alan pasajımı ne var. Sirkeci de ordan aldığının üstüne ufak bir mebla ile 2 ayakkabı alırsın. Ben İstanbulda Fatih'te büyüdüm Ankara'da Emek'te yasadim. Sabah'a kadar fark bulabilirim. Sonra Istanbul'a cok karisik diyorlar bende onlara buyuk olmasin? Diyorum. Neyse ole iste yasa ve kac.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Hayatimin 6 senesini Ankara'ya verdim. Sonuc: 6 senede hic bir Ankaraliya Istanbul'un daha ucuz oldugunu anlatamadim. 2. Senede ulaşıma para vermemek için Emek'e taşındım. Okul Gazi Üniversitesi. Pazarı pahalı ki pazar esnafı esnaflığı unutmuş ya da hiç öğrenmemiş. Marketler bir okadar pahalı anneannemle makromarket ve happycenter arasında fiyat karşılaştırma yapıyorduk. İstanbul daha ucuzdu. Ulaşım saçmasapan Emek'ten taksisiz Tunalıya gidemezsin. Allahtan son sene Emek-Kızılay minibüsleri koyuldu çoğu insan rahatladı. Şurdan ayakkabı al orda ucuzdur denilen Ülke Alan pasajımı ne var. Sirkeci de ordan aldığının üstüne ufak bir mebla ile 2 ayakkabı alırsın. Ben İstanbulda Fatih'te büyüdüm Ankara'da Emek'te yasadim. Sabah'a kadar fark bulabilirim. Sonra Istanbul'a cok karisik diyorlar bende onlara buyuk olmasin? Diyorum. Neyse ole iste yasa ve kac.

aynen , bunlar mı kör yoksa hiç mi istanbul görmemişler anlamıyorum arkadaş.

black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

afyonda turexler 75 kuruşa düştü amk , 2 liralık çay içtim tuvalete kustum bi daha dışarda çay içmem

edit : lafım afyona, sabah gidiş akşam dönüş ankara yolculuğunda 15 lira falan sadece yola verdim

OttomanSlap tarafından 17/Oca/15 20:34 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    armn35
    armn35's avatar
    Erkek

Ankara , Cumhuriyet kuruldukdan sonra Dünyanın en ünlü Kent dizayncılarından birisi getirilmiş , Zira kentleşme ve çevre politikalarında ülkenin en modern ve örnek yapısını teşkil eden bir şehir olması için o zamanlar çalışmalar yapılmış gözbebeği bi şehir olsun istenmiş. Ama bizim ülkedeki rant anlayış her yerde aynı olduğu için ordada tutmamış. Meselede zaten ne deniz ne manzara dünyanın en güzel şehirleri bizim olsa ne ulaşım kalır el yakmayan ne de deniz olur kirlenmeyen . Bunada alışırsınız elbet dostum.

ayrıcada olay tam olarak şöyle :) https://www.youtube.com/watch?v=UvlY-Nw1vnI

armn35 tarafından 17/Oca/15 23:17 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

İstanbul Cevahirdeki okafe de çay 5 tl :D

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

3 gün önce konyadaydim, 2 gün öncede adanadaydim. 2 gündür de ankaradayim. ankara harbinden pahalı AMK. metro kart sistemine geçmiş. bos kart 5 TL. konyada aldım 1 TL. koşturuyor ipneler.

geçen hafta istanbuldaydım, 3 gün önce ankaradaydım, şimdi de konyadayım :) Dediğiniz gibi Ankara kadar saçma şehir görmedim. Hem gereksiz pahalı hem çok erkenden heryer kapanıyor. Konyada da bir şey yok ama makul bi şehir. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

ankaranın a*ına koyayım.

Toplam Hit: 6812 Toplam Mesaj: 59