folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anne Baskısına Dayanamadım Ve...



Anne Baskısına Dayanamadım Ve...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    eskilerden kim kaldı. 

    eskilerden köy hatunu bulacaksın hocam. 

    hayat onlarda güzel. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2011
    Erkek

    İmkanın var ise araştır. Tanıştıgın kızla en az 6 ay gez , insanlar birbirine ilk cicim aylarında istemeden de olsa rol yaparlar. Kibar konuşma , makyaj vs.... Eğer evlenmek istemiyosan da 6 ay taktiğini kullanarak anneni oyala : ) 6 ay ya da 3 ay sonra ayrılırsın arkasından birtane daha bulursun , uzar gider.

    Genel konuşuyorum. Aile yi geçindiricek paranız yoksa evlenmeyin.Allah çocuğun rızkını verir zihniyetiyle de çocuk yapmayın. Hem kendinize hem ailinize zulüm edersiniz.


    küfrederiz villalara kulübeden
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Ne ask evliligi olacak ne mantik evliligi gibi gorunuyor. Sirasi geldi herhalde diye annem oyle diyor diye evlenilmez bence.


    sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    ben nişanlımla okulda tanıstım ve 6 yıldır beraberiz

    anne zoruyla nişanladım ve evleniyorum

    düşün 6 sene olmuş ben daha hazır değilim diyordum :)

    sen bulup 6 gün içinde evlenicem diyorsun :/


    destination@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Haziran/2015
    Erkek

    bro aynı yolda gidiyoruz evlenecek kız bulmak zor ben güvendim kız oynak çıktı evlenme teklifi edeceğim zaman beni aldattı gitti şimdi o g... sözlendi hla gelmiş bana özür dilerim diyor onca yaptıklarım için yani oynak he evim var param var işim desen var ama güvenilecek insan yok her an arkandan biri tekmek atabilir o yüzden görücü üsülüne bakman daha iyi olur annene söyle aceleci davranmasın ama araştırma yapsın sonuç annenlerde görücü üsülü ile evlendi en azından neyin ne olduğunu ailesini vs biliyorlar aşk meşk işleri yalan evlendikten sonra herşey değişiyor bana gelirsen çalıştığım yerde 120 kişilik toplam 5 erkek var gerisi hepsi bayan çeşit çeşit insanlar var o yüzden sana tavsiyem evlen denilen duyguyu biraz olsun annene söyleyip azaltması ona bırak görüş bakalım ne olacak ama önemli olan burada kalp kırgınlığı göreşeceğin kızlarla kalbini kırmadan inciltmeden ayrılmandır.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kara_Mc
    Kara_Mc's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    Tadmadığım, yaşamadığım veya doyamadığım duygular var diyebiliyorsan hala evlenme.. karşındakinin suçu yok senin egolarını tatmin etmek zorunda değil.

    Evlendiğinde karakter sahibi bir şekilde parmakla gösterilmek istiyorsan bunlara dikkat etmen lazım. Eğer amaç anneyi memnun etmek ve kör topal biri olsun yeter düşüncesiyse belki 1 belki 5 belki de 10 yıl sonra pişmanlık yaşayacaksın demektir.

    Ayrı bir sorumluluk evlilik.. 


    Kahpe Dostun Olacağına Delikanlı Düşmanın Olsun....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    21li
    21li's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2015
    Erkek

    geçen sene nişanlımdan ayrıldım.. evlilik zaruri bir ihtiyaç değil.. şayet evlenecem diyorsan paran olacak yani kızı kimseye muhtac etmeyecek kadar bir gelirin olmalı.. sonra aşk meşk olaylarınada pek inanma.. şayet öyle olsa ben ve ayrıldığım kız sözde birbirini en çok seven iki insandık:)))))))))))) fakat ütopyadan çıkınca rasyonal manada aslında öyle şeylerin olmadığını görüyorsun.. iyi düşün.. bekarlık kutsal bir müessesedir sonra çok ararsın:)


    Çocukken müzik kesilince sandalyelere oturmaya çalıştığımız oyun, meğerse hep otobüsün alıştırmasıymış.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    aynı yaştayız hocam, bende hissediyorum sürekli aynı baskıyı ama çoğunlukla babamdan. bazen evlenmek içimden geçiyor bazen de hiiiiç gözüm kesmiyo, kimsenin derdini çekemem diyorum, yalnız yaşıyorum ne güzel işte bu kafa rahatlığını kaybetmek istemiyorum.


    enjoy i'm vaccinated
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Yarın annen torun istediğinde de imkanın, vaktin vb. olmadığı halde annem istiyor diyip 1-2-3 ne kadar gönlünden kopar da anneannelik arzusunu tatmin ederse o kadar da çocuk yapmayı planlıyor musun hocam?

    İstanbul, kiralık, iyi kötü iş. Sırf bunlar bile acaba diye düşünme sebebi. Belirli gelir altı ölsün, evlenmesin demiyorum. Günümüz şartlarında sırf evlenmek için evlenmek hem kadın hem de erkeğe yük. Bir de nefse hakim olamayıp korunmadın mı gereksiz bir zamanda ortaya çıkan çocuk ile yaşam büsbütün değişecek. Alt üst olacaksın. Hedefleriniz, hayalleriniz varsa silinip gidecek.

    Eski tip evlilik kafanızı karıştırmasın. O zamanlar gezelim, görelim, seçelim olayı mı var? Hala daha bazı bölgelerde başı bağlansın, toplum baskısına karşı başları bağlı olsun adeti yüzünden nice genç heba oluyor. Bu tip evlilikler ya boşanmayla bitiyor ya da tutucu bir kültüre sahipse cinayetle, kadına şiddetle vs. bitiyor. Hak düzeyinde boşanmayı kabul etmiyorum diye bir mantık varsa hele o eşler ayvayı yedi. İçten içe söverek sadece aynı evi paylaşan yabancılar haline gelmeniz işten bile değil.

    Klişeleri kafanızdan atın hocam. Rabbim kısmetini verir, oluruna bağlar diye düşünüyorsanız bugüne kadar olduğu pek görülmedi. Çoğuna mutsuzluk, depresyon, stres dışında bir şey vermedi. Ne bu mantıkla bize bakar denilen çocuklar adam oldu ana babasına baktı ne de eşler birbirine püripak aşkla bağlandılar. Ha istisnası var elbette. Çok mutlu olan da var. Sonuçta aşk dediğimiz olay abartıdan ibaret. Beklentini karşılıyorsa, anlaşabiliyorsanız büyük beklentilere ihtiyaç yok. Önemli olan iki tarafta aynı mantıkta mı? Aynı mantıksa bahsedilen aşk romanlarının süslü hissiyatlarını hissetmeden de mutlu olmak mümkündür.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    Çocuk yapmayacaksan sevdiğin kadınla sürekli birlikte olmak için evlenilir hocam onun dışında ben düşünmüyorum. Hele ki annem babam istedi diye onların bulacağı bir kızla evlenme fikri bence çok kötü.

    Evlilik büyük sorumluluk evet ama esas büyük sorumluluk çocuk yapmak. Sanırım hayatım boyunca çocuk yapmak istemeyeceğim. Allah sevdiğim kadına yardım etsin :D Şimdilik bu konuda bir tartışmamız yok ama ileride mutlaka annelik duyguları kabaracaktır. Neyse hayırlısı olsun bakalım.

    Özet: Sevdiğin, seni seven birini bulmadan evlenme hocam.


    "Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
Toplam Hit: 12642 Toplam Mesaj: 85
baski yas 30 evlilik