Antalya Bölgesinde Gezilecek Yerler
-
Bir büyüğüm, bir kaç arkadaşı ile beraber bir Ege turu yaptırmıştı bir ara. Pejo Partner de yatıp kalkmıştık :D. o zamanlar bir hayli küçüğüm, plajların hepsi ne kadar iğrençti. demek ki @Shepard`in dediği gibi Turlara katılmak lazımmış.
bir daha ki sefere " Kaş / Kekova Tekne turuna gidin , cennet koylarda berrak sularda yüzün. Kaş'a gelin oturun bi gezin , paraşüt yapın , dalışa gidin deneme dalışları felan herkes yapabiliyor. "
buralara gitmek lazım, not almış olalım.
bir de bu Ege tarafında, biri o zamanlar mısırdan getirilen, kendi kendine ÇOĞALAN plaj kumu filan var demişlerdi. ora neresi bilen var mi? yoksa yediler mi beni :D ╭∩╮
RitmFarbRacourci tarafından 14/Nis/16 18:12 tarihinde düzenlenmiştir -
7-8 yaşlarında 2 kere gittim antalyaya manavgatta vapur turuna katılmıştık hayal meyal hatırlıyorum şelale sonra bi tarafı tatlı su diğer tarafı tuzlu su olan bi kumsala çıkmıştık onun dışında sidede antik kent vardı yamulmuyorsam sokaklar da baya canlıydı
-
Alanya Dim çayı pınarbaşı restaurant güzeldir googledan bak görsellerine, kalkan akşamları çok güzel oluyor ama tabi ki tuzlu tavuk menuleri bile 50tlden başlayabiliyor ama sahilde oturup birşeyler içilebilir ve ya iskelesinde yürüyüş yapılabilir ay olmayan bir gece denk getirilirse iskelesinde oturup samanyolu izlenebilir tabi ukrayna dan geliyor ve kırsal kesimdelerse samanyolu pek etki etmeyebilir alışık oldukları bir görüntü olduğundan:D Bunların dışında kaş akşamları da güzeldir kaştan tekne gezisi de tavsiye ederim ayrıca, kaleköye(simena adası) filan uğruyor tekneyle baya güzel rotalara uğruyor tekneler. Kekova da myra kilisesine uğramanı da tavsiye ederim kesinlikle. Bunun dışında kaputaş plajı, saklıkent, patara plajı tavsiye edebileceğim diğer yerler. İşte bunlar dışında alanya da kaleye çıkabilirsiniz, kleopatra plajında takılabilirsiniz, damlataş mağarasına girebilirsiniz vb. diye uzar gider. Alanya-Fethiye arası istikametde takılacaksanız arada olymposa filanda uğrayabilirsiniz. Antik kentler için de likya yolu diye tabir edilen güzergahda ileryeceksiniz. Müzekart almanızı da tavsiye ederim çoğu turistik alana ücretsiz giriş imkanı sağlar. 3 tane turistik yere gitseniz zaten paralı plajlar da dahil bu kartlara parasını çıkarıyor, bundan sonrası için kar etmiş oluyorsunuz.
-
Antalya merkezde pek birşey yok. Phasaliste denize girilir, Adarsan koyunda güneşlenilir, kaş tekne turu aklıma gelenler bunlar.
-
kemere götürebilirsin ayısıgı plajı vs otobüsle kişi başı 8 tl, kaş tekne turu. merkezde ise yat limanından tekne turu, ışıklar,dönerciler carsısı tarafları, kaleici sokakları vs, cv17 ile düdene götürebilirsin vs, kahvaltı icin atatürk parkı veya cakırlar vs götürebilirsin
-
do_som bunu yazdı
zeytinköy :d
Haydaaaaaaa :(
Merkezde denildiği gibi gidilecek fazla yer yok.. Ya Alanya tarafına gidin Manavgat Alanya filan bi arada çıkartın ya da Kaş tarafına.. Kaş tarafına ben gidemedim 1 ay içerisinde gitmeyi düşünüyorum..
-
manavgat beşkonakta raftinge götür bi turla anlaşabilirsin veya türklerden (türkler mahalle olması lazım kasaba gibi bişey ) kalkan günlük gemi turu var sabah 8 gibi hareket edip öğleden sonra 4 5 gibi geri dönüş yapılıyo kaleden atlayış falan yapıyolar yunusları falan izlersiniz denizde belli bi bölgede oluyolar dim çayına götür yine alanyada terasa çıkar manzara keyfi yaşat son dedğim için araban olsa iyi olur haricinde kemer taraflarında tahtalı ilçesinde 2365 metre yüksekliğe çıkın bütün akdeniz ayaklarının altında hoştur teleferikle çıkılır aspendosa götürebilirsin manavgat şelalesinde şelale yanında kahvaltı yaptırabilirsin water planet var okurcalar da okurcalar mahalleydi galiba orası da iyidir büyük bi aquaparkı var antalya merkezde kaleiçini gezdirebilirsin fiyatlarıyla ilgili bilgi edinmek istersen bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışırım
-
Hocam raftingin mevsimi geldi. Orayı unutma. :)
-
hocam anladığım kadarıyla yengemiz ukraynalı.. kardeşi var mı? ben de antalyadayım bir süre?
-
antalyada olanlar eqlesin yeni dükkan açıyorum fikrinizi alayım hem