Antepli Müritler, Haftaya Ordayım Ama..
-
yok ben o listedekilerin %70 ini yemişimdir, diğerlerini de yapan olmadı.
antepte her yıl, her ev: patlıcan kurutur(topak antep patlıcanı oyulur kurutulur, kışın dolma yapılır), biber salçası çıkarılır (acı tatlı kırmızı biber çekilir kurutulur domates salçasıyla karıştırılır bir kış yenir :D)
ramazan bayramlarında yuvalama yapılır, kuru pastalar yapılır, sütlaç, zerde yapılır.
yani bu yukarda yazdıklarım adet haline gelmiş her evde olan bişeydir, salçasız yemek yapılmaz. acısız zaten olmaz.
amma velakin o saydığın yemekler ev yemeği , yöresel yemek. onlardan satan yok ki. yani satan olsa da iflas eder. antepli zaten evde yiyor o yemekleri, dışarıda sadece et, dürüm, hazır yemek türü yenir. onlar ev yemeği olduğu için evlerde yapılıyo. yani ya akraban olacak :D yada tanıdığın. o yemekleri tadmak için. ama içliköfte, yuvarlama yemeden ölmeyin derim :d
-
Vay be ne kadar çok antepli varmış haberimiz yok gel hacı gel yardımcı oluruz hertürlü :)
-
hocam ben ne diyorum biliyn mu antepteki muridlerle de ufak bir buluşma yapalım
-
jizz_jix bunu yazdı:
-----------------------------
hocam ben ne diyorum biliyn mu antepteki muridlerle de ufak bir buluşma yapalım
-----------------------------
Benim bildiğim TBT'de toplantı kararını yöneticiler veya modlar alabiliyor.Eğer onlar ön ayak olurlarsa bir Gaziantep Buluşması tertiplenebilir ve inanıyorum ki katılım da oldukça fazla olacaktır... -
hayırlısı olsun hocam olsa iyi olur :D