AÖF'lüler Nasıl Ders Çalışıyorsunuz?
-
21li bunu yazdıNetBABA bunu yazdı
4 yılda 4 yıllık kamu yön. bitirmiş bir arkadaşın olarak kitabı 1 kere oku ve ünite sorularını çöz. Dahada garantisi soru bankası al çöz.Ben bu ikisini e yaptım ve gecikmesiz bitirim.
kamu yönetimi 3. sınıftayım bi boka yarıyormu bizim bu bölüm?
ben de bu bölümdeyim hocam 4. 4 dersim var kaymakam oluyormuşuz :D
-
siyahbereli bunu yazdı
Beyler 4 yanlış 1 doğruyu götürür sitemine geçmişler.
bu durumda bilemediklerimizi boş bırakırsak boş bıraktığımız soru yanlışmı kabul edilecek ? anlayan varasa uplasın
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.
Hay ben böyle işin .... yaa lanet olsun
iyice bokunu çıkardılar
-
Austen bunu yazdısiyahbereli bunu yazdı
Beyler 4 yanlış 1 doğruyu götürür sitemine geçmişler.
bu durumda bilemediklerimizi boş bırakırsak boş bıraktığımız soru yanlışmı kabul edilecek ? anlayan varasa uplasın
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.
Hayır. Normal sınavlardaki gibi. Boş boştur. Yanlış 4 yanıt puan hesabında 1 doğru yanıtın karşılığı kadar düşüyor.
İyiden iyiye tecilcilerle, boş gezen tayfayı temizlemeye niyetlendiler. Her geçen gün standartları artırıyorlar. Diğer dönem istenen geçme ortalaması da 50 civarına çekilebilir. Bunun bolca dedikodusu yapılıyor. 35'e çıkması bile sıkı bir elek vazifesi gördü. Atem totem yapanlar da bu 4 yanlış meselesiyle elenecek.
İstedikleri kadar temizlesinler. Aöf'ün adı çıkmış bi kere. Halkın gözünde aöf askerlik erteletme ve kısaltma aracı. Anadolu üniversitesi çok yüksek gelir kazanıyor aöf'ten. Amaç daha fazla öğrenciyi sınıfta bırakıp harç parasından kazanmak. Bitirsen bile iş bulamıyorsun özelden aöf üniversite olarak kabul edilmiyor. Anca oturup KPSS kasacaksında memur olacaksın.
mkyb tarafından 19/Eki/16 13:33 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdıAusten bunu yazdı
İstedikleri kadar temizlesinler. Aöf'ün adı çıkmış bi kere. Halkın gözünde aöf askerlik erteletme ve kısaltma aracı. Anadolu üniversitesi çok yüksek gelir kazanıyor aöf'ten. Amaç daha fazla öğrenciyi sınıfta bırakıp harç parasından kazanmak. Bitirsen bile iş bulamıyorsun özelden aöf üniversite olarak kabul edilmiyor. Anca oturup KPSS kasacaksında memur olacaksın.
Halkın gözünün ne önemi var ki? AÖF'ün Sütçü imam gibi düşük puanlı okullardan hiçbir farkı yok. Zaten aşağı yukarı barajı geçtin mi Anadoludaki bir üniversiteye yerleşiyorsun. Barajı geçtikten sonra 10 soru fazla yaptın mı ortalama bir yere giriyorsun. Bu mantıkla ülkedeki üniversitelerin yarısından fazlasını hiçe saymak lazım.
AÖF gibi uzaktan öğretim sistemlerin bizim ülke piyasasında adı geçmiyor, zorunlu askerlikten yırtma aracı olarak görülüyor olabilir. Özellikle internetin her yere girmesi ile birlikte dünyada bu tip sistemlerin pek çok örneği ortaya atılmaya başladı ve son zamanlarda onlarla denk programlar yürütülmeye çalışılıyor. Hatta kontenjan sıkıntıları ve yaşam boyu eğitim hedeflerini hayata koyabilmek için dünyada hızla yaygınlaşan bir sistem açık ve uzaktan eğitim. Dünyadaki eğitim şuralarında kabul gören ve hızla yaygılaştırılıp iyileştirmeye çalışılan bir sistemin ülkemin çok bilmiş, her şeyi "2 yıllık mı 4 yıllık mı" mantığında yürüten vatandaşınca hor görülmesinin hiç bir değeri yok.
Bundan bilmem kaç yıl önce üniversite okumanın bir lüks ve okul kontenjanı kazanmanın bir forsu olduğu gerçek. Fakat günümüz dünya nüfusunun geometrik artışı ve eğitim düzeyinin hızla artmaya ihtiyaç duyması ile bu tip sistemler değil sadece Türkiye, dünya çapında gelecekte daha fazla yer edinecekler. Çünkü talebe uygun ne o kadar fazla okul açabilirsin ne de o kadar kontenjan verebilirsin. Bunları yapmazsan da elitist, okumuş bir kesim ile ondan tamamen kopuk eğitimsiz bir sınıfla yaşamak zorunda kalırsın. Siz üniversite sınavlarında zekanın sorgulandığını falan zannetmiyorsunuz değil mi? Üniversite sınavları okulların kıt kontenjanına başvuran bilmem kaç yüz bin fazla öğrenciyi elekten geçirebilmek için yapılan zorunlu bir sistem.
Özelde sadece diplomaya bakan, kendini bilmez bir yerde esas sen çalışmak istemezsin. Pek çok yer diplomadan ziyade boşuna tecrübe aramıyor. 1-2 köklü yer dışında zaten diplomanı sorgulayan yok. Öyle yerlerin de hedefi tepedeki öğrenciler, ki bu öğrenciler daha anaokulundan özel eğitilip belirli yerlere getirilmek üzere yontulan bir nevi robotlar. Oraya zaten sen belki ömrün boyunca çabalasan erişemezsin. O tip yerlerde sadece diploma değil farklı şeylere de gereksinim oluyor. İçinde bulunduğun zümreden tut elindeki paradan, kültürüne vs. Diploma sadece bürokratik bir kağıt parçası. Herkes amacına uygun bir şekilde işini yürütmeye çalışıyor. Bu sistemde buna el veriyorsa başkasından kime ne? AÖF işletme okuyup Sabancı grupta yönetici olacağım diye hedefleyen yoktur zaten.
Günümüzde illa da diploma illa da üniversite mezuniyeti hastalığı olmasa böyle şeylere hiç gerek kalmayacak. En alakasız adam bile üniversite mezunu olayım da samandan olsun dediği, ona göre çabalamadan boş boş işler yürüttüğü için her yerin adı çıkıyor, her sistem kötüleniyor. Ben aksine bu tip şeylerin zorlaştırılmasından yanayım. Adam 50 ile geçemesin, ezber sorular olmasın. Örgün üniversitelerde de aynı şekilde. Ders notuna sınavdan 48 saat önce bakan, 60'ı tutturan, her şeyini büt ile veren adam mezun olamasın. Ama bunu yapmak için bir devrim lazım.