Apartman Yönetimi, Gayrımenkul Yönetimi İle Uğraşanlar Var Mı?
-
Basit olsun diye winforms yazdim ya. Web uygulamasi sewmiom ben ama bunu da satmasi zor tabi. Yqni deploy etmesi kurulur hale getirmesi
-
Şeyhim ben aktif olarak site yonetim firmasında çalışiyorum.Hem işin yönetim kismindayim hemde yönettiğimiz dairelerin emlak kısmına bakıyorum.Bizim aktif olarak kullandığımız Sayos ve Apsiyon var.Sayos biraz daha eski hesaplamaları çok net çıkartıyor.Bizim toplamda 3.000 kadar bağımsız bölüm 55 tane kadar site/apartman var .Benim de kafamda bu tarz bir yazılım var çok fazla detay var mobilde olduğum için yazamiyorum.Kisaca toparlamak gerekirse Apsiyon vb programlar sadece yönetim Uzerine çalışıyor.Ancak bu tarz firmaların asıl sorunları tamir tadilat vb konular.Nereye hangi tamir yapıldı,hangi usta ne fiyata yaptı ,arızanin fotoğraflari ,yapım aşamasının fotoğraflari,gelen teklifler gibi gibi bir çok kalem eklenebilir.Yarin müsait olduğum zaman detaylıca yazarim
-
bir şeyi de manuel yap be adam al defteri eline topladığın parayı yaz tik at kenarına toplayamadığına çarpı at :)
-
bir şeyi de manuel yap be adam al defteri eline topladığın parayı yaz tik at kenarına toplayamadığına çarpı at :)
konun muhasebedeki mantığı çok basit aslında 3 4 hesap çalışacak altı üstü neden bukadar abartılmış bu mevzu 102 banka 120 aidat ödeyecekler 7 li gider kalemler
120 hesaba tahakkuk ettirilmiş aidatlar site yönetimin banka ekstresinden tahsilatları gerçekleştirilicek . tahakkuk ettiğinde borcuna yazılan tahsil edildiğinde alacagına yazılıp borcu düşülecek
ödemezsse 120 hesabı artar ve gel bakalım şu şu aidatları ödememişsin denir avukata verilir.
-
SeRDaR bunu yazdı
Hocam öyle olmuyor. Adam yarım kira ödüyor. Tick atamiyorsun
Yada 6 ay sonra ben şu ayı ödemiştim diyor, şak diye göstermen lazim ödemelerini.
Demirbaş ve tadilatlarin kayitlarini tutmak saçma geldi bana da. Excelde de tutulur bunlar 2 boyutlu veri. Ama tahsilat tahalkkuk oyle diyil
-
@Sanal_Ajan hocam sen 2. Testerim olabilirsin ama seni sitede çok fazla bagimsiz bölüm var. Onları ancak import etmen ile mumkun olur
Ama bu da önemli. Sonucta adamin eski sisteminden geçiş yaomasi gerekecek. Apsilon sana database veriyormu? Nasil gecirirdin bunu?
-
Mssqla hakimim şeyhimde hosta da gerek yok. Bi dönem tahsilatçılık yapmıştım. Pos cihazinada gerek yok. Pos cihazı olsa vergisi de kesilir. Alacak belli olduğundan gidiyordum çöküyordum adamların kapısana. Sökül lan parayı derdim. Adam tıpış tıpış veriyordu. Her kiracıyada sökül lan paralarıda denmez. Vermek istemeyenlere silah zoruyla baskı kurarak alıyordum valla. Savcıya versen hani adalet nerde. 10 sene getir götür yaparsın ya alırsın yada konyayı alırsın. Aldıklarında exel ile not ederdim. Alacaklar belliydi zaten. Herhangi bi sorunda teşkil etmiyordu. Vergiden kaçmanın yollarıda mevcut. Birilerine sene sonu yedirirdim bişeyler. Tahsilatçılık yaptığım dönemde kaybedecek birşeyim yoktu. İntihar komandosu gibi birşeydim
-
Bir ara bene kodlarım diyordum ama farklı sektörlerle devam ediyorum.
Erdem tarafından 31/Ara/24 09:04 tarihinde düzenlenmiştir
Yazılımcı ve sitede oturan biri olarak. (Apsiyon vb. sistemlerde user olarak kalmış biri olarak) Öncelikle banka enterasyonu olamak zorunda.
Demirbaş vs. basit iş.
Parasüt tarzı ödemeleri otomatik giren bir sistem olacak banka entegrasyonu olacak yani aidat yollayan daireyi bir kişiye atayınca her ödeme geldiğinde otomatik oraya işleyecek. Bunun için adam tutman kalmayacak.
Geçmişi görme - insanların yatırdığı paraları borçlarını göreceği bir giriş alanı olacak- Ödemesi gecikenlere otomatik bilgi.
İlan panosu, anket, otomatik mail, Sms, şikayet, istek alanları.
Dış tedarikçi alanı - Giriş faturaları ödemeleri vb takip sistemi.
Dışardan çalışan yöneticiler birden fazla siteye bakabiliyor ona göre alt yapı olmalı.
Bahçivan kapıcı vb. çalışanları takip eden maaşlara vs. bakacağın yine yer olmalı
Düzeltme : Bir sanal pos ile anlaşıp kredi kartındanda çekim yaptırırsan tadından yenmez bence. -
@Erdem maaş ödemenin ve para yatırmanın bin türlü yolu var. Bence sistemi satana uymalı müşteri. Yani bendeki sistem havalelerin olduğu extreyi import ederek çalışıyor. Banka api verse uzaktan da çekerim. Fakat benim yöntemim daha doğru, çünkü beklenmedik birşey olursa en azından hatasını bir tuşa basınca görüyorsun.
Birden fazla siteye bakılabiliyor. Hepsini ayrı veritabanında tutuyorum ama tek program hepsine bağlanabiliyor.
Ya birsürü şey eklenebilir ama en zoru tahsilat tahakkuku yönetmek, kimin ne kadar borcu alacağı olduğunu görmek. Şu an bunu mükemmel yapıyor.
Demirbaş takibi falan bunlar çok daha kolay işler. gerekirse eklerim.
-
Servisleri dışarıya açarsan frontend ve mobil kısımlarını geliştirmeye talip olurum :)