folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Apartman Yönetimi, Gayrımenkul Yönetimi İle Uğraşanlar Var Mı?

Apartman Yönetimi, Gayrımenkul Yönetimi İle Uğraşanlar Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

hocam benim ev müstakil kendi kendime hem ev sahibi, hem kiracı, hem yönetici hem kapıcı olmak istiyorum. programı versene biraz kendime kira çıkartayım, sonra gidip kendime aidat keseyim ödemeyip kendi kendimi camdan falan atayım. heyecan lazım bu hayatta 

psikiyatr randevum vardı benim yav sonra bakarım

İmzalamazsam ne olcak?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

@Sanal_Ajan hocam sen 2. Testerim olabilirsin ama seni  sitede çok fazla bagimsiz bölüm var. Onları ancak import etmen ile mumkun olur

Ama bu da önemli. Sonucta adamin eski sisteminden geçiş yaomasi gerekecek. Apsilon sana database veriyormu? Nasil gecirirdin bunu?

Hocam biz tüm bilgileri Sayos'dan Apsiyon'a manuel olarak giriş yaptık.Apsiyon ve Sayos'un bize verdiği tek veri tabanı (benim bildiğim kadarı ile) Excel üzerinden oluyor.  XXX bina yada sitenin veri tabanı olarak indirilebiliyor.Bunun içerisinde o binanın mali hesapları ve kişisel bigileri mevcut.Benim kuzenim yazılım mühendisi olarak büyük bir firmada çalısıyor.Aslında ona bu projeyi sunacaktım ancak farklı şehirlerde oldugumuz için henüz görüşemedik burada da paylaşabilirim.

Genel bilinen yönü il site yönetimi;

Gelir gider tablosu

Personel maaş ve çalışma düzeni

Eksikleri tamamlar

Toplantılar yapar gerekirse bilgilendirme sms atar

Arıza talepleri oluşturur takibini yapar gibi gibi..

Bana göre (girişimcilik açısından) site yönetimi nasıl olmalı ?

Yukarıdakilere ek olarak hali hazırda bizim mevcut usta,bahçıvan,havuzcu,temizlik personelleri mevcut.Benim çalıştığım firma oldukça büyük ancak girişimcilik adına oldukça dar açıdan bakıyorlar.Daha doğrusu yoğunluktan dolayı cok fazla zaman ayıramıyorlar.

Burada bana göre asıl para kazanılan alan siteye yapılan tadilat ve projeler.Bize kat maliklerinden dış cephe yalıt/boya gibi işlerin yapılması için teklifler gelir bizde o teklifler üzerine araştırma yaparız.İçlerinden genelde bizim tavsiye ettiğimiz firma seçilir ve  o firma üzerinden işler yürür.Benim yaptırmayı planladığım yazılımda genel hatları ile 

*Site Yönetimi

*Yönetimde Ki Yada Diğer Bölgelerde ki Gayrimenkul Satış/Kiralama

*İnşaat Tadilat ve Proje Teklifleri

*Peyzaj 

*Havuz Bakım Temizlik ve Satış(Havuzu olmayan bina yada siteler için teklif)

*Temizlik(yönetimde olunan yada extra bina yada siteler için)

Bu tarz büyük kapsamlı bir proje düşünüyorum.Küçük bir senaryo düzenlersek benim yönettiğim bina'da daireyi ben satıyorum aynı dairenin ben tadilatını yaptırıyorum,tadilatı yapılan daire satış/kiralamasını ben yapıyorum,işlem sonrası temizliğini ben yaptırıyorum.Tek elden tek muhatap ile sorunlara çözüm getiriliyor.Artık günümüzde zaman çok değerli ve insanlar bu tarz işlere zaman ayıramıyor/ayırmak istemiyor.Bu işi kapsamlı olarak yürüten birileri olursa mutlaka kazanır diye düşünüyorum.

Ek olarak yönetimde eski bina/site olursa onların kentsel dönüşüm konusunda teknik destek ve danışmanlık vererek cok ciddi kazanç sağlanabiliyor.Benim site yönetim firmasında ki asıl işim arızalara gitmek,komsular ile görüşerek eksik gedik varsa onlaı dinlemek ve emlak boyutunu yönetmek.

SaNaL_AjaN tarafından 31/Ara/24 11:22 tarihinde düzenlenmiştir

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    grpngy
    grpngy's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Yöneticisi olduğum yerlerde kira ve aidat takibi için kendime yazdığım bir program var. Baştan öyle her detayı düşünmedim fakat ihtiyaç oldukça 3 saat, 5 saat yıllar içinde toplayınca baya uğraşmış olduğumu farkettim. Önce kişi profillerini girmekle başladım, sonra kira sözleşmelerini, sonra vergi hesaplarını sonra aidat takibini sonra web arayüzünü falan yazdım ve birçok özel durumu karşılayacak şekilde yazdım.

Programı tamamen kendi ihtiyacımı çözmek için yazdım fakat geçenlerde biri biz 4 yazılımcı 2 senedir geliştiriyoruz bunu yapamadık diyince acaba başkaları da kullanabilirmi diye düşünmeye başladım.

Kısaca bir tester arıyorum fakat sektörü bilen, elinde halihazırda yönettiği site / apartman olan ya da birçok yerden kira toplayan bir arkadaş lazım. yazılımcı da olsa süper olur tabi ama yok öyle bi yazılımcı.

Bir de tabi bu işle uğraşanların sektördeki diğe uygulamalarla ilgili düşüncelerini merak ediyorum. iş görüyorlarmı? pahalılar mı? nasıl entegrasyon yapıyorlar ödemeleri tek tek elle mi yazıyorlar uygulamaya vs....

Aklımdaki şey şu. Bir müşteri gibi verdiğim uygulamayı kullanabilecek mi? hangi aşamalarda takılacak falan bunları test etmek istiyorum. Meraktan yazmayın lütfen çünkü uygulamayı yeni bir sitede ayağa kaldırmak falan öyle kolay değil. Gerçekten halihazırda bununla uğraşan varsa deneyelim

biz insaat firmasiyiz. senin taleplerinin hepsini yapiyoruz. fazla kira aidat topluyoruz. yaptigimiz binalarin normalde 1 yil yonetimini yaparak devrederdik. ama geelde 1+1 daire tarzinda calistigimiz icin artik kendi bunyemizde (mali musavirimiz) yonetimini ustleniyoruz. su anda zirve muhasebe programini kullandigini soyledi. konustum kendisiyle eger sirf bu is icin yapilmis bir program kullanabiliriz beta user olabiliriz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Basit olsun diye winforms yazdim ya. Web uygulamasi sewmiom ben ama bunu da satmasi zor tabi. Yqni deploy etmesi kurulur hale getirmesi

C# ? 

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam uygulama mssql kullaniyor. Onu kurabilirmisin peki ?

Sanirim kurulumun en zor kismi bu. Yada bunu kendim mi host etmeliyim? Ne dersin?

Eğerki ücretsiz yaparsanız ve kurulumu zor olursa illaki senin programını alıp satan ve lisanslayan çıkar. Eğerki sen host edersen maaliyeti ister istemez belli bir süre sonra karşılanamayacak boyutlara ulaşacaktır. 

Burada önemli olan kısım belli bir büyüklükteki sitelerde aylık cüzzi bir host ücreti karşılığı sistemi kendinin host etmesi ve web arayüzü ile müşterilere hizmet vermektir bence.

aslında bu tarz sistemler crm sistemleridir sadece ülkede bulunan yasal düzenlemeler ile vergi mevzuatları ve hesaplamaların sistemde işlenmesine dayanmaktadır. Yani aslında bu sistem geliştirilip farklı farklı şekillerde kullanılabilir bir sistem teknik servis takip vb gibi.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

abi benim diger evde "aidatim" diye bi android app kullaniyorlar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tr.bi.aidatim&hl=en-US
    buna da bi bak istersen basit bir ui ye sahip
    ben bir ara kullandım ilk baslarda biraz yavasti ama simdiye kadar upg etmislerdir

copy
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Uygulamayı kendi ihtiyaçlarım için ayağa kaldırmıştım. birçok şeyi hardcode etmişim. 2 Gündür onları toparlıyorum.

İlk screenshotları paylaşıyorum

HolyOne tarafından 01/Oca/25 16:08 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Tasarım falan rezil gibi biliyorum. Fakat hatasız çalışıyor. Veritabanını yüklenen dosyalar ile tam olarak backup alıp restore edebiliyorsunuz. yani cloud bağımlılığı yok.

Tasarım toparlaması en kolay ama en uzun sürecek iş. Yarı Türkçe yarı ingilizce şeyleri de toparlamam lazım.

Ne diyorsunuz? kullanırmıydınız böyle bişeyi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

hocam affına sığınarak eleştirilerim olucak sözleşme ve vergi kısmı ne yöneticiye nede site yönetim şirketlerine bir fayda getirmez. bu filmde  3-4 aktris ve senaryo var . 

1- aiadat verecek kişiler / hadi + ekleyelim dairede oturan bilgileri kaç kişiyse vs depremde adli olayda vsre lazım olur.

2- ödemeler

3- giderler

4- hukuki sürec yasal takipteki tahsilatlar için

5-yönetim şirketine yada yöneticiye talep ve istekler alanı

senaryoda aranan istenenler 

a- programı kullancak şirket tahsilatlar programa otomatik kaydedilsin - işçi masrafı olmasın (demem o ki program bankadan bilgileri çekebilsin) banka dışı elden tahsilat sıkıntı kabul etmeyin bu işlerde

b- üyelere ödeme geciktiğinde yada herangibi zaruriyette çoklu mesaj kiracıya ev sahibine vs.

c- aidat veren ödedim ödemedim durumlarında hesap ekstresi isteyip görüntüleyebilsin kendi banka hesabıyla kaşılaştırsın.

d- programa görsellik acısından banka lardaki gibi giderler ve tahsilatlar gösterilsin giderlerin nekadarının ödendiğide/ taksitli tadilat vsre yaptırılabilir.

e- son olarak bunları programımız online yapsın kullanıcı adını şifresini girp ödemeleri apartmana elektirk ne gelmiş su ne gelmiş asansor tamir edilmiş mi

hepsini yöneticiyi yada yönetim şirketini aramadan yapabilsin ki biz bu programı kullanalım dimi :D

karar defteri ve toplantıda alınan kararlar ayrı kılasörde tutulur - programa aktarılmak isteniyorsa elektronik görüntülerde alınır .

banka ekstresi otomatik işletilemiyorsa belirli aralıklarla ekstre çektirip yapay zeka destekli adı ibanı vsre kullanılarak tahsilatda yaptırılabilir. 

emeğine sağlık . 

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Hocam Fikir olması açısından  bizim Sayos yönetim progından bir kaç ekran görüntüsü ekledim.Apsiyon'u mutlaka incelemişsindir onu eklemeye gerek yok.Yönetim firmaları genelde (büyük firmalar) cok yoğun çalıştıkları için talepleri hızlıca girmek ve sonuç almak isterler.

*Daire kayıt yapılırken

-Kiracı Bilgileri/Mülk Sahibi Bilgi ve İletişim Numarası Tc vs

-Kiracıların varsa kefil bilgileri (Kira ödemelerinde yada herhangibir iletişim sorunu yaşanırsa ihtiyaç olabiliyor)

-Daire kat ve nosu

-Blok ve Site ismi

-Bina açık adresi (usta yönlendirmede çok ihtiyaç olabiliyor yada konumlar diye whatsapp grubu kurarak oradan gönderilebiliyor)

*Site Yada Blok Kayıt İçin

-Havuz,Asansör,Arıtma sistemi gibi ortak kullanım alanları eklenmesi ve bakım bildirim uyarıları 

-Her site yada blok için temsilci ve denetci olmak zorunda(hesap ve yapılan işleri denetleyen)

-Sİte yada blok bakım ve onarım için arızaları yapan ve geçmiş kayıtların tutulması

*Muhasebe konusunda 

-Gelir gider ve yasal faiz hesaplamaları

-İcra işlemleri

-Ödeme konusunda uyarılar 

-Ödemelerin işlenmesi elden alınmışsa makbuz fotografı sisteme eklenebilir

Aklıma geldikçe güncelleme yaparım.

@HolyOne

Antalya'da Emlakçı parçası :)
Toplam Hit: 4766 Toplam Mesaj: 36
kira takip apartman yönetimi