Apple Devrim Yaratmış Mıdır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Kör ölünce badem gözlü olurmuş hesabı Steve Jobs öldükden sonra milyonlarca Steve Jobs fanı yada onu idol alan insanlar falan cıktı.Bunlardan birçoğu bu adamın adını bile bilmiyordu bundan önce.Dolaylı yoldan Appleye karşı bir suni sempati gelişti.Şimdi Applenin temel ürünlerine bakalım.

    Iphone:Şuan aynı fiyata aynı özellikleri taşıyan bir ton telefon var ve hepsi kaliteli markalar.

    Ipad:Çok gerekli bir araç olduğunu düşünmüyorum.Gerek performans gerekse kullanım rahatlığı açısından bir laptopdan üstün değil.Tek üstün yanı bence kücük olması ve şarjının uzun süre gitmesi.Buna karşın laptopda 300 kelime 15 dakikada yazılıyorsa ipad de 30 dakikada yazılıyor bunun gibi dezavantajlarıda var.

    Ipod:Sıradan bir media çalar.Bundan daha öncede mp3 çalarlar vardı.Bildiğim kadarıyla Ipod un artısı videoda izletebilen ilk cihaz olmasıydı ( diğer mp3lere kıyasla).

    Macintosh:En iş gören cihaz.Grafikerlerin çok işine yarıyor ama sıradan bir bilgisayarla dağlar taşlar farkı yok.Kasa olmaması mı çok önemli? Pahalı ve exeleri açamıyor.

     

    Şimdi "Apple yen ibir çağ açtı" falan diyenlere bir sorum var.

    Apple çağ açacak kadar dünyaya ne kattı?

    Soruyu daha açarsam:Dünyada hiç yapılmamış yada insanlığa çok yararı olan neyi buldu da çağ açtı diyorsunuz.Şahsi düşüncem Microsoft yada Google bile bu iltifatı daha çok hak ediyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    apple çağ açmıştır demek abartı olur.

    Ama böyle değerlendirmeye kalkarsak facebook'ta ortaya birşey koymadı twitterde aynı şekilde vs. dememiz gerekir. Evet yeni birşey getirmedi ama var olanı o kadar iyi sunduki insanlar bunun farkına vardı ve kullanmaya başladı. Aynı facebook gibi 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek

    ben de apple'ı günahım kadar sevmem yeni bir çağ açtığını da düşünmüyorum da sen de yerden yere vurmuşsun o kadar da değil. iphone şu an akıllı telefon dediğimiz ürünlerin ilk örneği gibiydi. ipad de şu anki tabletlerin. apple'ın teknoloji dünyasına katkısı inkar edilemez fakat yeni bir çağ açtı diyip abartılacak kadar da birşey yok ortada.


    g2k[et]tahribat[dat]com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Apple  ev bilgisayarını son kullanıcıya sundu Yani Apple I i sonrasında Apple II ile bu başarısını pekiştirdi.

    Kısaca teknolojinin evimize girmesini hızlandırdı. 

    Iphone : Ceptelefonlarındaki devrimi sen iphone öncesi ve sonrası diye fark edemiyorsan ben zaten birşey diyemem. Yani dokunmatik daha önce de vardı ama kimse bu kadar işlevsel kullanamamıştı. Bir çok cihaz daha 2012 yılında bence geçti iphone u ki onlarca firma aynı ürünü kopyaladı hep iphone u.

    Ipad : Tablet daha önce de yapıldı , en azından yapılmaya çalışıldı ama hiç biri bunun kadar işlevsel olmadı , apple olmasaydı belkide şimdi kimsede tablet olmayacaktı , hafif ve hızlı ve işlevsel. Zaten kendisini sattıran şey bu.

    Mac : Stabil bir işletim sistemi , EXE neden açsın ki öyle bir gayesi yokki , nasıl ki android , veyal linux sürümleri emulatörsüz exe yi açamıyorsa Mac de Exe açmaz. Her işletim sistemi kendi formatlarını kullanabilir bu doğal bir gerçek. Özellikle apple donanım-yazılım uyumunu konusunda mükemmelliyetçi oluşu bu işletim sisteminden randıman almayı sağlıyor , pahalı evet ama paranın da karşılığını alıyorsun. Geçen gün bir konu vardı retina displey mac pro lar gibi aynı donanımda cihaz bulamıyordu bir mürid. Doğrudur ancak alienware şeçitleri onlarda 5-6 kilo yarışır.

    Retina Display : Apple dan önce konusunda uzman olan kişiler hariç neredeyse kimse PPİ (pixel per inch) i bilmiyordu. Görüntüde keskinlik 
    ceptelefonunda , tablette ve bilgisayarda. Bu apple sayesinde girdi dünyamıza. Ha şimdi firmalar FULL HD Paneller yapıyor ama yolu kim açtı acaba?

    Ipod : ve ipodtouch , acaba bu kadar sevilen ve fenomeni olunan başka bir media player geldimi dünyaya ? parasından havasından değil , işlevselliği için aldı insanlar onu.

    AppStore : Apple daha önce böyle başarılı bir market yoktu. Şimdi hem google play store ve microsoft market var acaba nerden ilham aldılar?

    Siri : sesli asistan, ülkemizde çok kullanılmıyor ama sesli not alma , plan yapma adres arama bu teknoloji yokmuydu ses tanıma yokmuydu ? , vardı ama size hiç bir zaman bu kadar basit şekilde sunulmamıştı.

    Apple bir çok yenilik katmıştır hayatımıza. Kendisi bir donanım ürecisi olmadığı halde (en azından kendi bileşenlerini kendi üretmiyor) yenilik üretti , diğer firmalar şu yukarda saydığıklarımı hep taklit ettiler. Donanım üreticileri teknoloji savaşı içindeler , Apple ise hep inovasyon savaşındaydı.

    Önemli olanın her zaman bilgisayarınızdaki ram değil , elinizdeki ürünle neler yapabildiğiniz olduğunu gösterdi.

    Hiç gidip bir apple ürünü almadım , ama kullandım. Galaxy s3 kullanıyorum. Android i ve açık kaynağı seviyorum ama adamlara da haklarını veriyorum. Bugun elinizde tuttuğunuz bir çok teknolojide apple ın emeği var. 

     

    Apple ı veya steve jobs u sevmeyebilirsiniz , pahalı , kişiselleştirilebilirlik neredeyse yok yani kısıtlı ama kendi çizgisini hiç bozmadı. Umarım uzun bir süre daha bozmaz. Böyle bir markanın varlığı eskiden beri rahatsız etsede artık ne kadar yanlış düşündüğümü kabullendim. Apple ın kuruluş hikayelerinin bir çok kitabı çıktı birini alın okuyun. Bilişimi seviyorsanız çabuk biter zaten.

    PanxeR tarafından 18/Oca/13 03:54 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Özet geçeyim , Devrim senin hayatını büyük ölçüde değiştiren bireşyse Evet yapmıştır. Tıpki Google ve Microsoft un da yaptığı gibi.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=t4OEsI0Sc_s

    Bunu izlersen sorunun cevabını almış olursun.


    Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    Özet geçeyim , Devrim senin hayatını büyük ölçüde değiştiren bireşyse Evet yapmıştır. Tıpki Google ve Microsoft un da yaptığı gibi.

    Steve Jobsu sevmemem için bir sebep yok.Steve Jobsu severim ama herşey olduğu kadarıyla kabul edilmeli diye düşünüyorum.Benim hayatımı büyük ölçüde değiştirmedi bence suana kadar yarım saat mac kullanmak ve arkadaşın iphonesiyle kendi fotoğrafını cekmek dışında hiçbir apple ürününe elimi sürmedim : )

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    trampfd bunu yazdı

    http://www.youtube.com/watch?v=t4OEsI0Sc_s

    Bunu izlersen sorunun cevabını almış olursun.

    Tamam izlicem hocam.Yarın bakıcam konuya tekrar.Böyle videolar varsa paylaşırsanız iyi olur.Ben bişeyin iddasında değilim sadece devrim yapacak kadar bişey ortaya sürmediğini düşünüyorum.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeoHaklar
    LeoHaklar's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2012
    Erkek

    Şuan yazdığımız fontların güzel olmasını Steave jobs sağlamadımı. Güzel yazı üzerine eğitim alıp ilk mac ında güzel fontlar yapmadımı ? microsoft bu fontları macten almadımı ? bu bile başlı başna bir devrim :D Times New Roman hepimizin bildiği en çok kullanılan fontlardan biri.


    http://www.patates.tv https://www.facebook.com/ibrahimcengizphoto
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Bir çok geliştirici gibi insanlığa kullanım amaçlı bir çok şey katmışlardır ama apple gibi birçok firma bu görevi üstlenmiştir.

    Apple'in bu kadar yüceltilmesi tamamen şaçmalık bence. Geçen yine birisiyle tartıştım. Appleda bir mac topladı 10bin dolara geliyor aynı özelliklerde pc topaldık o da 8bin tl ye geldi. Benchmark testlerinde ise pc hep yüksek notlar aldı. Bazıları aşırı fanboyluk yapıyor apple konusunda.

    Bende çalıştığım yerde sürüsüyle mac gördüm ve kullandım hiçbir fark göremedim. Hele bir sorun olsun mac de direk kapatıyor reset dışında kurtuluşu yok. Bu bile bence çok büyük bir eksi.
    Firefox bile çökse bir bilgisayar reset istermi arkadaş ya.

     

    Bunun dışında telefon konusunda samsung, lg ve htc gibi firmalar yıllardır bu konuda çalışıyorlar ürünler sunuyorlar piyasaya. Kimse gelip de iphone dan önce ve sonra diye atıp tutmasın.

    İpod filan zaten ilk önce sosyetede ortaya çıktı sonra insanlar onlara özenerek aldılar öyle yayıldı. Bir ara converse nasılsa ipod da öyleydi. Kalitesiyle ters orantılı bir yaygınlığı vardı. 30 dolarlık sansa clip bile bin basar ipoda.

    İpad vb şeyler zaten yıllardır vardı microsoftun table ları filan vardı.

    Genellikle apple kullanıcıları çuvalla para ödedikleri için s.ke s.ke ürünü yere göğe sığdıramıyorlar.

     

    Apple'in ytek bir yönüne sesim çıkmaz o da kullanıcı memnuniyeti sen 10 milyara da alsan telefonu kimse gidip de hemen sana yenisini vermez ama adamlar çatır çatır hemen sorunlu ürünü değiştiriyorlar.

     


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    Özet geçeyim , Devrim senin hayatını büyük ölçüde değiştiren bireşyse Evet yapmıştır. Tıpki Google ve Microsoft un da yaptığı gibi.

    Steve Jobsu sevmemem için bir sebep yok.Steve Jobsu severim ama herşey olduğu kadarıyla kabul edilmeli diye düşünüyorum.Benim hayatımı büyük ölçüde değiştirmedi bence suana kadar yarım saat mac kullanmak ve arkadaşın iphonesiyle kendi fotoğrafını cekmek dışında hiçbir apple ürününe elimi sürmedim : )

    apple ın hayatında değişiklik yapması senin onun ürünlerini kullanman anlamına gelmiyor

    her hangibir dokunmatik ceptelefonu , tablet veya normal bir bilgisayar kullanman yeterli. 

    Sen sanıyormusun ki işletim sistemlerinde apple dan hiç birşey almadan geliştirdiler ? :)

    Kullandığımız çocu cihazda etkisi vardır apple ın. Zaten anlatmak istediklerim piyasayı değiştirmesiydi kendisini kullanmıyor olabilirsin onun elinden çıkanı kullanıyorsun 

Toplam Hit: 4123 Toplam Mesaj: 49